Dragi cititori,

dacă doriţi să prezentaţi o carte ce v-a impresionat sau pur şi simplu doriţi să vă scrieţi impresiile, o puteţi face la această rubrică. Orice recomandare din partea voastră este binevenită.

 

Cu drag,

Mili & Iasmy

43 COMMENTS

 1. RECOMANDARI CARTI ROMANTICE (aparute prin anii 1994-1996)

  De curand am descoperit cateva carti, aparute in urma cu multi ani, care mi-au placut foarte mult. Mi-am dat seama ca, de-a lungul timpului, am ratat cateva carti foarte bune pentru ca nu aveam nici o referinta despre ele.

  Prin urmare, m-am gandit sa fac o lista cu carti romantice frumoase, aparute in urma cu multi ani.

  COLECTIA DUO (EDITURA PHILON)

  SANDRA DONOVAN – PARFUMUL PRIMEJDIOS AL SEDUCTIEI
  JOYCE MYRUS – DRAGOSTE SI GLORIE
  REBECCA BRANDEWYNE – DESPERADO
  VIRGINIA HENLEY – MASCA INOCENTEI
  MEAGAN MCKINNEY – NOAPTEA ULTIMULUI PACAT
  VIRGINIA BROWN – RUG INDIAN

  Am reusit sa mi le procur pe toate, sunt foarte frumoase. Am citit doar trei dintre ele pana acum, au si recenzie pe site : Noaptea ultimului pacat (i-a facut recenzia Mili), Masca inocentei (i-am facut o recenzie), Rug indian (i-a facut recenzie Nicol si Denisa la recenzii cititori).

  COLECTIA LOVE’S MAGIC (EDITURA ELIS)

  SUSAN KAY LAW – INIMI TRADATOARE
  CHRISTINA DODD – SCANDALOS
  LISA KLEYPAS – IN VALTOAREA PASIUNII
  MARIE FERRARELLA – IUBITUL DIN LUMINA LUNII
  PAMELA GAYLE – VALLAMONT, DRAGOSTEA MEA
  SUSAN JOHNSON – DRAGOSTE INTERZISA
  SUSAN JOHNSON – PACATE CANDIDE
  SUSAN JOHNSON – INGERII PACATELOR
  SUSAN JOHNSON – INCATUSATI IN DRAGOSTE

  Pe acestea am reusit sa mi le procur eu. Scandalos, de Christina Dodd are recenzie pe site (i-a facut-o Mili). Am reusit sa citesc pana acum primele patru enumerate, care mi-au placut toate foarte mult. Inimi tradatoare, de Susan Kay Law e superba, dar si celelalte trei sunt foarte bune. Nu am apucat inca sa citesc Susan Johnson si Pamela Gayle.

  CARTI APARUTE LA EDITURA EIS-POL (au titlul in engleza, dar sunt scrise in romana)

  MANDALYN KAYE – THE PROMISE
  PAMELA CALDWELL – DESIRE’S SONG
  ANNE HAMILTON – GYPSY BRIDE
  PAMELA K FORREST – DESERT ANGEL
  LYNDA TRENT – BEST FRIEND
  JO GOODMAN – FOREVER IN MY HEART
  CATHERINE WHYATT – WHISPERED WORDS
  CAROL CALDWELL – FIELDS OF FIRE
  EVELYN ROGERS – RAVEN

  Am reusit sa gasesc primele sapte enumerate. Am citit Mandalyn Kaye – The Promise si Pamela Caldwell – Desire’s Song, care mi-au placut ambele foarte mult. Le vine randul si la celelalte.

  EVELYN ROGERS – SUB ARSITA IUBIRII (EDITURA NOVA 2001)

  KATHLEEN DRYMON – LUNA PIRATILOR (EDITURA EIS-POL)

  STEF ANN HOLM – PRINTUL MARILOR (EDITURA KING 1994)

  PATRICIA H. GRASSO – URMEAZA-TI INIMA (CASA DE PRESA SI EDITURA LORELEY)

  JILL BARNETT – VRAJIT (EDITURA MIRON)

  NANCY BUSH – RENEGATII (EDITURA KARAT)

  CONSTANCE O’DAY FLANNERY
  – A DOUA SANSA (EDITURA Z)
  – DE DATA ASTA PENTRU TOTDEAUNA (EDITURA ZZ)
  – O DATA IN VIATA (EDITURA Z)

  BARBARA BENEDICT
  – IN CAUTAREA FERICIRII (EDITURA LORELEY)
  – DRAGOSTE SI ONOARE (EDITURA MIRON – COLECTIA LOVESWEPT)

  LEIGH BRISTOL – MOSTENIREA (EDITURA CRISTIAN PLUS)

  PAMELA MORSI (EDITURA FLAMINGO GD)
  – CASA DE PIATRA
  – HAIMANAUA
  – RITUALUL DRAGOSTEI
  – CEVA NECURAT
  – DORINTA IMPLINITA

  BARBARA ERSKINE – LADY HAY (EDITURA SAVAS PRESS)

  JANET DAILEY (EDITURA COLOSSEUM)
  – RAPITORUL
  – FRUCTELE DRAGOSTEI
  – POTECILE IUBIRII

  JENNIFER BLAKE
  – IASOMIE SALBATICA
  – VRAJA SUDULUI
  – VALEA AURULUI

  Sunt carti foarte frumoase si merita sa le dati o sansa, daca le gasiti de ocazie sau prin anticariate.

 2. Tyna, ai alcatuit o lista de carti care plac cu siguranta oricarei romantice! Le am si le-am citit pe toate, cu vreo doua, trei exceptii! Daca nu le-ati citit si va plac cartile romantice, merita urmarite!

 3. O lista foarte buna! Merita citite aceste acarti. Unele sunt exceptionale, altele poate mai putin dar sunt bune si merita citite. Adevarat, cred ca iubitoarele de carti romantice adora aceste carti. Majoritatea dintre noi cele impatimite cred ca le-am citit, le-am vanat prin anticariate. Eu cel putin asta am facut, le-am strans ca o furnicuta si isi au locul lor meritat in biblioteca. Le am pe toate, dar mi-as dori atat de tare ca unele autoare sa mai fie publicate.

 4. INIMI TRĂDĂTOARE
  SUSAN KAY LAW
  EDITURA ELIS, 1994
  380 pagini
  Titlul original Traitorous Hearts
  Cartea face parte din colecția LOVE’S MAGIC

  Se întămpla uneori ca o anumită carte să îți atingă sufletul și să ramâi multă vreme sub impresia ei. Această senzație am avut-o după ce am terminat această carte. Susan Kay Law este o autoare extrem de talentată, de altfel este și câștigatoare a prestigiosul premiu RITA. Deși acțiunea se petrece într-o perioadă istorică zbuciumată din istoria Statelor Unite ale Americii, anume în timpul Războiului de Independență, cartea are o muzicalitate aparte și te face să crezi în suflete pereche și în povești de dragoste imposibil de frumoase.

  Elizabeth Jones (Bennie) face parte dintr-o familie americană extrem de patriotică. Tatăl, Cadwallader Jones, și-a botezat cei nouă copii ai săi în ordine alfabetică. Mai puțin Brendan, care semănase cu mama lui, ceilalți opt copii îi semănaseră tatălui, blonzi, înalți, masivi si extrem de puternici și încăpățânați. Elizabeth era singura fată dintre copii. Era mai înalta și mai puternică decât orice femeie și depășea cu un cap la înălțime pe majoritatea bărbaților. Avea umeri largi și drepți, șolduri generos rotunjite și un piept pe măsură, impresionant. De mult timp se resemnase că nici un bărbat nu o să o dorească de soție și, de altfel, nici nu se simțise atrasă vreodată de nici unul.
  Tatăl ei deținea o cârciumă, Țiparul dansator. Taverna era prietenoasă, zgomotoasă si plină de spirit colonial. În plus, nu era frecventată de englezi. Astfel că,în momentul în care micul grup de soldați englezi a intrat pe ușă, ostilitatea s-a simțit imediat. Când Cad a refuzat să îi servească, Francis Livingston, comandantul companiei ușoare din Regimentul 17 Infanterie, i-a propus un târg. Se știa că oricine reușea să îi invingă pe fiii lui primea de băut gratis (nu că ar fi reușit cineva până acum această performanță). Astfel, Francis Livingston propune ca unul din oamenii lui să se ia la întrecere cu ei si, pentru fiecare pe care îl invinge, să primească câte o halbă de bere. Convins de reușită și dorind să scape cât mai repede de ei, Cad acceptă. Facem cunoștință cu locotenentul Jon Leighton. Barbatul avea umeri masivi si puternici, ce arătau de parcă ar fi putut susține greutatea lumii intregi ca pe o bagatelă. Trăsăturile lui erau un amestec nepământean de simetrie perfectă și forță excepțională. Era cel mai frumos bărbat din lume. Păcat insă că era idiot. Un accident de călărie, la care fusese lovit la cap, îl adusese in starea actuală. Rând pe rând, Jon îi învinge pe toți fiii lui Cad, mai puțin Brendan, care refuză de la bun inceput să participe la acel joc. Francis insistă să vină și al nouălea copil. Bennie acceptă provocarea. Ajungând lângă Jon, este uluită cât de înalt era acesta. Pe lângă el, ea părea mică. Este induioșată de atitudinea lui prietenească si copilăroasă si simte brusc nevoia sa îl protejeze de ironiile celor din jur. Iar în momentul în care mâna lui mare si caldă îi apuca cu blândețe mâna, Bennie simte pentru prima data atracția față de un barbat. Jon nu o lasa sa îl învingă, doar continuă sa îi țină mâna cu blândețe, aproape tandru, de parcă și-ar fi controlat cu grijă copleșitoarea sa forță, ca și cum mâna ei ar fi fost fragilă și prețioasă. În cele din urma, cei din jur îi despart, spre regretul lui Bennie. Cad trebuie sa onoreze târgul si să le dea de băut.

  Drumurile celor doi se intersecteaza de mai multe ori, iar Bennie simte ca se indrăgostește din ce în ce de uriașul tandru, dar cu o minte atât de simplă. Îl apără de mai multe ori de răutațile celor din jur, care simțeau o adevarată plăcere în a-l ridiculiza.
  Bennie avea un talent extraordinar în a cânta la vioara. Însa o făcea când nu era nimeni prin preajmă, era momentul ei de relaxare. Într-un astfel de moment o găsește Jon, care este fermecat de muzica ei. Pentru prima dată, Bennie simte plăcerea de a cânta pentru cineva.

  Însa Jon nu era idiot. Având o inteligența sclipitoare, alesese această acoperire, din patriotism, pentru a spiona. Din momentul când a ales această cale, a renunțat la demnitate. A trebuit să accepte să fie ținta ironiilor și răutăților celor din jur, fără a se apăra în vreun fel. Însa, în acel moment, îi este din ce în ce mai greu să se prefacă. Este atras de Bennie, care i se pare cea mai frumoasă femeie pe care a văzut-o. Cea mai mare umilință pe care a trebuit să o indure a fost atunci când ea i-a luat apărarea in fața unor copii care îl ridiculizau, punându-i pe aceștia pe fugă. Însa, nu poate renunța la acoperire, nici măcar in fața ei. Exista un spion și in tabăra adversă, din cauza căruia multe din acțiunile coloniștilor eșuaseră. Jon îl suspecta pe unul din frații ei. Tot ceea ce putea să facă era să vegheze asupra ei.

  În urma unei acțiuni de sabotaj pe care Bennie și doi dintre frații ei mai mici o întreprind in tabăra adversă, Bennie este cât pe ce să fie capturată, iar Jon o salvează în ultima clipă. Este memorabilă scena în care el o duce în brațe prin pădure, ea neputând sa meargă intrucât avea glezna scrântită. Bennie, căreia inclusiv mama ei ii spunea ca are o ținută statuară, se simțea mică, de parcă nu ar fi cântărit nici cât un fulg. Jon mergea cu pași lungi care parcă inghițeau distanța si nu lăsau deloc să se vada că ar fi fost impovărat peste măsură de femeia pe care o purta in brațe.
  „Ritmul pasilor lui o liniștea, era ca și când ar fi plutit la vale pe un râu leneș, împrumutând nopții o dimensiune ireală. Lumina lunii se filtra in străluciri întâmplătoare printre ramuri, pictând chipul lui cu umbre si figuri ciudate. Singurele sunete care se auzeau erau cele ale respirației lui regulate si profunde și pașii scrâșnind pe zăpadă, și chiar aceste sunete erau cu mult mai blânde decât s-ar fi gândit vreodată că ar putea fi.”

  Ce se intâmplă în continuare, cum va afla Bennie adevărul despre Jon si dacă cei doi vor reuși o cale să rămâna împreună, vă invit să descoperiți în carte.

  Vă recomand cartea, lăsați-vă captivați de această magică poveste de iubire. Este o carte pe care nu o poți lăsa din mână, odată ce ai început-o.

 5. O carte care mi-a placut si mie. Ce mi-a placut mult este faptul ca, personajele ies putin din tipar. Amandoi sunt impresionanti ca si marime, iar rolul lui de prostanac a fost remarcabil. Familia ei mi-a placut- cu toti acei frati care o protejau, dialectul, si povestea in sine care are actiune, ritm si pasiune.

 6. Minunata recenzie! Am citit cartea mai demult, e superba povestea de dragoste dintre Bennie si Jon, are foarte multa sensibilitate, asa cum bine ai spus, iti atinge sufletul! Felicitari Tyna si multumesc ca mi-ai adus aminte de aceasta carte, pe care o recomand tuturor romanticelor!

 7. Felicitari Tyna pentru o recenzie frumoasa. Am citit cartea , si este deosebita: o poveste care-ti face inima sa palpite!

 8. Binevenita lista ta Tyna! Spre norocul meu doar una singura imi lipseste CATHERINE WHYATT – WHISPERED WORDS .Toate sunt comori inestimabile decare eu cel putin nu m-as putea desparti .Doar cu S Johnson am o problema si nu prea pot sa apreciez scrierile sale.

 9. Pot sa ovationez la scena deschisa? Superba ! Imi place cele scrise de tine Tyna, modul cum reusesti sa tentezi,dar sa si ne faci sa intelegem anumite lucruri despre personaje. Bravo!

 10. Felicitari Tyna,este o prezentare super a unei carti pe care am citit- o,bravo,ma alatur Alinei la ovationat locco_smiley_10 locco_smiley_10

 11. FELICITARI IN PRIMUL RAND PENTRU LISTE!SUNT CARTI SUPERBE PE CARE LE-AM CITIT ,EXCEPTIA FACAND UNA SAU DOUA.MERITA CITITE TOATE!

 12. ACEASTA CARTE O AM SI EU NORMAL!FELICITARI TYNA PENTRU RECENZIA Ta locco_smiley_10 ,CA DE OBICEI ESTE O PLACERE SA ITI SAVUREZ RECENZIILE! locco_smiley_21

 13. FEMEIA MISTERIOASA
  THE MYSTERY WOMAN
  AMANDA QUICK
  TRADUCERE-CIPRIAN PRUNDEANU
  EDITURA LITERA,2015
  PAGINI-278

  Avem de la inceput de a face cu o crima,iar ,Miranda,va fii nevoita sa fuga pentru as salva viata.Omul Oaselor,strainul cu acent rusesc o cauta.Oare de ce?de ce la omorat pe fostul ei patron si asociat in paranormal,doctorul Roland Faleming?
  Chiar inainte a a muri,Roland o vsa atentiona sa fuga si sa isi piarda urmele,deoarece cei care o vor sunt extrem de periculosi.
  Dupa cateva luni de zile ne intalnim cu Beatrice,doamna de companie a unei tinere mostenitoare.Avantajul acestei slujbe este ca nimeni nu le acorda vreo atentie insotitoarelor.
  Doamna noastra de companie nu este una oarecare,este angajata agentiei Flint si Marsh.

  Cum aceasta agentie are angajate pentru a proteja tinerele de anumite indiscreti,scandaluri,asa va fii si in aceasta seara la balul unde protejata Beatricei va fii cat pe ce sa fie rapita de un vanator de zestre.Pistolul ei de la jartiera si ajutorul unui domn misterios,o va ajuta sa isi scape protejata.Cine este misteriosul domn cu o cicatrice pe fata si cu un baston care il ajuta la piciorul vatamat?De ce a ajutato?
  Se pare ca Joshua Gage,este unul dintre cei mai periculosi si mai buni agenti ai coroanei,unul care era in agentia domnului Smith-Victor.
  In urma unor neprevazute,Joshua va fii ranit si se va retrage la tara.Acum dupa un an de zile,sora sa este santajata,iar cum firele duc spre Beatrice,este normal ca cei doi sa se intalneasca.Pe langa umbrele trecutului lor,apare si atractia irezitibila dintre cei doi.Cand Beatrice ii va povesti de ce este nevoita sa se ascunda,Joshua isi va da seama ca nu ea este vinovata,ci un dusman de al sau mult mai periculos.

  Clement,a fost si el la randul lui un agent a lui Smith,la fel ca si Joshua,dar fiica patronului lor,Emma a ales sa fie impreuna cu Clement.Cei doi aveau o pasiune comuna pentru egiptologie,pentru lucruri paranormale,mai ales ca erau fermi convinsi ca ar putea sa readuca morti la viata.Cand Clement intr-o criza de gelozie o va strangula pe Emma si va distruge laboratorul,Joshua abia va scapa.Se pare ca a scapat si Clement,iar acum este mai nebun si disperat ca oricand.El are nevoie de Beatrice pentru a-si activa statuia unui zeu egiptean care crede el ca o va readuce la viata pe Emma.Deocamdata o tine perfect conservata in ,,Apa egipteana”,si pare ca doarme.

  Cum Joshua incearca sa o protejeze pe Bea,dar sa afle cine o santajeaza pe sora sa,va intinde o capcana,momeala-Beatrice.Se pare ca cel care santajeaza,isi va gasi sfarsitul,iar Omul Oaselor va fii cat pe ce sa puna mana pe Beatrice,ametind-o cu tamaie.La fel va incerca sa simuleze un incendiu si sa il omoare pe Josh,doar sa puna mana pe BEA.Oare ce are asa special fata noastra?
  Se pare ca ar detine puteri paranormale autentice,astfel ca ea poate citi aura oamenilor lasata de pasi,dar se pare ca ar avea si puterea de activare a statuii care invie morti.

  Cei doi vor incerca sa isi caute protectie la Victor,tatal Emmei.Acesta se arata socat de ce vrea sa faca fostul sau angajat,el pretinde ca nu stie ca trupul Emmei ar fi scapat.Josh va fii trimis intr-o capcana,iar Beatrice,desi isi va da seama de adevar,va fii prinsa si ea in mainile criminalilor.Oare Josh va reusi sa scape si sa o salveze la timp?
  Cine este de fapt vinovat?
  Va reusi Beatrice sa o invie pe Emma?raspunsurile le veti afla citind aceasta carte.
  Nota mea pentru carte este 10.

 14. Bine ai revenit, Nicol ! Mi-au lipsit recenziile tale.

  O recenzie foarte frumoasa. Felicitari !

  Am cartea, inca necititita, asa ca recenzia ta a venit la timp.

 15. SPERANTE REGASITE
  SILVER BELLS
  LUANNE RICE
  TRADUCERE-LIVIANA TANE
  EDITURA ORIZONTURI
  PAGINI-232

  Aceasta carte mi-a fost daruita de o prietena speciala,intr-un moment foarte dificil din viata mea.Iti multumesc Arci,mai ales ca este prima carte citita de aceasta autoare si mi-a placut.
  Avem de a face cu perioada sarbatorilor de iarna,cand Christy Byrne,un vanzator de brazi din Canada vine ca in fiecare an la New York sa isi vanda recolta de brazi de Craciun.Dupa moartea sotiei sale,el isi va aduce cu el si fiica si baiatul pentru a petrece luna decembrie cu el la oras.
  De ce ii era frica nu a scapat,astfel ca baiatul sau de saptesprezece ani.Danny,se va certa cu tatal sau deoarece vrea sa ramana in acest oras mare.Desi tatal a incercat cam violent sa il opreasca nu a reusit.

  Acum facem cunostinta cu Catherine Tierney,o tanara vaduva care lucreaza pentru biblioteca familiei Rheinbeck,iar acum are in proiect -Look-Up,ude se vrea ca lumea sa se uite in sus si sa vada minunatiile orasului.Pentru acest proiect Chat,va trebui sa gaseasca toate cladirile care au ingeri,gargui,clopote pe ele,astfel ca fotografiile lor sa fie publicate intr-un album.
  Cand Danny,se va prezenta ca Harry,si o va ruga sa il lase sa foloseasca biblioteca cu ediile sale extrem de scume,ea il va adopta intr-un fel.Acum ii va da de lucru ca sa poata sa isi castige ceva de ale gurii.Chat,a ramas vaduva in perioada sarbatorilor de iarna,iar Brian fostul sot,era tot ce isi putea dori,de aceea durerea era cu atat mai mare cu cat nu avusese nici un copil.

  Cei doi in scurta lor casnicie sau ocupat cu acte de caritate,mai ales ca ajutau si la cantina saracilor.De cand a ramas vaduva,Chat,sa retras din lume,ea asteapta promisiunea lui Brian inainte de a muri-acea ca va veni sa o viziteze ca fantoma.Harry,vrea sa isi continuie studiile,vrea sa isi ajute tatal impotriva vitregiilor naturi.Desi acasa in Canada Danny/Harry,nu va fii lasat sa isi termine scoala,el va fugi si incearca sa se documenteze cat mai mult ca si meteorolog,ca sa isi faca tatal mandru.Dorul de surioara sa Bridget,il face sa isi dea intalnire cu ea,atunci cand tatal a revenit cu brazi de vanzare anul urmator.
  Christy,ziua vinde brazi,iar noaptea merge in cautarea fiului sau pe strazi.Desi Chat,il cunoaste,stie unde este Danny,vrea sa isi tina promisiunea data baiatului.Intre cei doi adulti se naste o atractie izvorata parca din durerea pierderi celor dragi.

  Christy,isi va zari fiul,cand acesta sa aflat in apropierea sa,astfel ca incearca sa il urmareasca,dar il pierde,la fel va nu va gasi nici cutia cu banii care o lasase la standul cu brazi.Cel care stia unde este era chiar fiul sau.Oare acesta sa fii furat de la tatal sau?
  Cand apare politia si televiziunea,raul este facut,Danny este cautat ca un hot si baiat cu probleme.El va incerca sa scape de urmaritori care il cauta acolo unde a stat el timp de un an,dar cand va aluneca de pe acoperisul castelului unde era,va cade in gol in zapada.
  Oare va reusi sa supravietuiasca?
  Catherine,isi da seama ca tine la baiat si la tatal baiatului,astfel ca ea va intra in biserica sa se roage pentru ei,iar Brian,se va arata pentru prima si ultima data,ajutand-o cu Danny.
  Brian o va ajuta sa gaseasca baiatul,care prin minune a scapat si sa intors sa isi vada surioara.Cand se va afla ca surioara mai mica a furat cutia cu bani pentru a o da fratelui sau,apar intrebarile,la care urmeaza si raspunsurile.

  Cand Danny a incercat sa scape de urmaritori,avea o fotografie cu doua clopote frumoase pe cladire.Aceasta poza a devenit faimoasa,toata lumea incercand sa descopere cladirea unde sunt clopotele.Fara sa vrea viitorul succes a proiectului Look-Up este asigurat.
  Oare Christy isi va pierde copii?
  Oare Danny va fii pedepsit pentru ca a abuzat de biblioteca privata?
  Catherine ce va face?va reusi sa mearga mai departe?va reusi sa se impace cu Christy?
  Cum sarbatorile de iarna au si magie in ele,la fel va fii si cu finalul carti.
  Nota mea pentru carte este 9,5.

 16. Felicitari Nicol! Am citit ambele carti si sunt de acord cu tine in privinta notelor! Cartea de Rice mi-a mers la suflet si cred ca ti-a fost binevenita in aceasta perioada.

 17. Felicitari, Nicol !

  Ai reusit sa ma tentezi din nou. Nu am citit cartea, dar recenzia ta ma face sa o trec pe lista.

 18. Felicitarile mele Nicol!!! Cu recenzia cartii Sperante regasite, mi-ai facut chiar o surpriza, intrucat am cumparat-o acum doua zile si nu am citit-o, asa ca eram curioasa in privinta ei! Multumesc, acum sunt nerabdatoare sa o citesc mai repede!

 19. Waw, nicol! Un adevarat regal de recenzii!!
  Pe cea de Amanda Quick nu am citit-o inca, dar recenzia ta ma ispiteste sa o abordez cat mai repede.
  Cat priveste ” Sperante regasite” , este o recenzie frumoasa. Cartea am citit-o cu ani in urma, foarte frumoasa!

 20. Vrajit
  Jill Barnett
  Editura Miron
  446 pagini
  Traducere : Marinela Cojocaru
  Titlul original : Bewitching
  An apariție : 1994

  Dacă sunteți fascinați de magie, dar vă place umorul, această carte constituie lectura cea mai potrivită. Veți avea parte de o lectură delicios de hazlie, cu dialoguri extrem de spirituale.

  Acțiunea cărții incepe în anul 1813 în Scoția. O arogantă furtună scoțiană se abătea ca răsuflarea diavolului dinspre apele plumburii si zbuciumate din Sound Mull către stânca ascuțită pe care se afla Castelul Duart. Cerul mugea și trosnea, iar apele mării vuiau. Pentru cei neinițiați, era doar o furtună. Cei care aparțineau vechii credințe știau însă că, in timp ce muritorii de rând se înghesuiau lângă focurile din cămin ascultând gemetele și tânguirea vremii, vrăjitoarele se treziseră și își descărcau magia.
  În Scoția anului 1813 mai rămăseseră doar două vrăjitoare, o MacLean și o MacQuarrie.
  De numele MacQuarrie se lega o tristă amintire. Un strămoș al actualei MacQuarrie, cu sute de ani înaintea acelei nopți, fusese chemat la sărbătoarea echinoxului de primăvară într-o regiune aflată în sudul Angliei, unde se afla un templu de piatră în care vrăjitoarele se întâlneau pentru a-și arăta puterile. În acea primăvară s-a decretat că vrăjitorul MacQuarrie va avea mult râvnita onoare de a face să înflorească trandafirii. Alte vrăjitoare și vrăjitori își folosiseră deja magia pentru a da viață pământului amorțit de iarnă. Prin rostirea unei incantații, o smucitură a mâinii sau fulgerătorul pocnet din degete al magiei unei vrăjitoare, natura s-a trezit la viață. Tufișuri de flori, mixandre, piciorul cocoșului,păpădii au răspândit o glazură de un galben strălucitor peste verdele proaspăt care încolțise magic. Aroma de iasomie, primule, gălbinele și levănțică umplu aerul răcoros al dimineții si,dintr-o dată, se făcu primăvară. Și venii și rândul lui MacQuarrie. Acesta își ridică mâna spre tavanul masiv și își slobozi magia. Nu au înflorit trandafiri în ziua aceea. În schimb, o explozie enormă cum nu s-a mai văzut aruncă spre cer pereții și tavanul. Muritorii moderni privesc cu respect și admirație la ruinele pe care ei le numesc Stonehenge.
  Acum, sub privirea răbdătoare a matușii sale, MacLean, Joyous Fiona MacQuarrie încerca din răsputeri să se concentreze și să-și stăpânească magia. Din păcate, dădea greș de fiecare dată. În timp ce MacLean reușea, cu multă eleganță, să deplaseze o carte anume dintr-un raft și să o aducă în mâinile sale, Joy, încercănd același lucru, reușește să dărâme intreg raftul de cărți, producând un vânt care răstoarnă totul în încăpere. Dintr-un singur pocnet al degetelor, MacLean reușește să aducă totul la starea inițială. Tristă, îi spune lui Joy că nu îi poate da drumul singură în lume timp de doi ani, perioadă în care MacLean trebuia să plece în America pentru a ocupa un loc în consiliul director, întrucât trebuie să fie cineva lângă ea care să repare dezastrele pe care le produce. Cu obișnuita încăpățânare scoțiană, Joy nu se resemnează. Este hotărâtă să se descurce singură. De cincisprezece ani, de când îi muriseră părinții, locuia singură cu mătușa ei, dar acum, la douăzeci și unu ani, dorea să devină independentă. În perioada cât mătușa ei va fi plecată, se va duce la căsuța bunicii ei din Surey, iar acolo, trăind într-o relativă obscuritate, era sigură că va putea să-și controleze aptitudinile. Iar dacă va mai face câteva greșeli, nu va mai fi nimeni care să le observe și pe care să-l dezamăgească. O imploră pe mătușa ei să-i mai dea o șansă. Va scrie incantația de drum pe hârtie și așa sigur va putea să se concentreze mai bine. Joy era mai mult decât pregătită. Însa Anglia nu era.

  In Londra, in luna decembrie 1813, Alec Castlemaine, ducele de Belmore, însoțit de prietenii săi, contele de Downe și vicontele de Seymour, venise la clubul său. Era un ritual, o rutina. De fiecare dată când era în oraș, ducele de Belmore putea fi văzut în fața clubului White’s exact la ora cinci. Ducele era la fel de previzibil ca ceaiul englezesc.
  De-a lungul ultimelor șapte generații ducii de Belmore au avut părul gri înainte de a împlini vârsta de treizeci de ani, s-au căsătorit la vârsta de douăzeci și opt de ani, au procreat imediat primul copil, întotdeauna mascul și moștenitor. Soarta părea să le facă pe plac ducilor de Belmore, iar Alec părea să se încadreze perfect în același tipar.
  Alec putea lovi mortal cu un croșeu de dreapta cu tot atât de puțin efort cu cât ai lovi o muscă. Nu exista cal pe care Alec să nu poată stăpâni cu îndemânarea flegmatică a diavolului însuși. Indiferent ce își dorea, Alec nu se lăsa până nu îl obținea, cu aceeași nepăsare plină de hotărâre. Ducele de Belmore nu trebuia decât să pocnească din degete și lumea sărea să îi îndeplinească dorințele. Multe femei încercaseră, de-a lungul timpului, să câștige inima ducelui. Ceea ce obținuseră fusese doar celebra sa încruntătură ducală. De altfel, chiar și cei doi prieteni, cei mai apropiați oameni de Belmore, nu reușiseră să smulgă de la el decât o prietenie distantă. De-a lungul anilor, contele de Downe încercase, fără succes, să obțină niște reacții emoționale de la Alec.
  Acea seară părea să nu se difere cu nimic de celelalte. Însa, la intrarea în club, o femeie bătrâna, cu o înfățișare neobișnuită, ținând în mână un coș cu flori, l-a oprit pe duce oferindu-i un buchețel de flori. De asemenea, pentru un șiling s-a oferit să-i ghicească viitorul. Cei doi prieteni s-au coalizat și i-au oferit bătrânei plata, blocând în același timp intrarea în club. Alec nu avea încotro decât sa asculte previziunile bătrânei. Aceasta îi spune că nu se va însura cu fata cu care crede. Se va însura, în schimb, cu următoarea fată pe care o va întâlni. Aceasta va avea câteva surprize pentru el, iar el nu se va mai plictisi niciodată.
  Alec a intrat în club, fără să creadă o iotă. În fond, totul era planificat din vreme. Anunțul privind nunta lui cu lady Juliet umpluse deja toate ziarele. Aranjamentele erau clare, precise, avocații lor se întâlniseră, iar nunta urma să aibă loc în mai puțin de o lună. Nu are de ce să fie neliniștit, le spune el prietenilor săi. Aceștia îi spun că a fost incredibil de norocos să își găsească atât de repede aleasa. A venit în oraș, s-a dus la primul bal și în doua minute a găsit femeia ideala. Alec îi lămurește că nu e vorba de noroc. Totul ține de organizare. Avea douăzeci și opt de ani, deci venise timpul să se însoare. A contactat firma care se ocupa de afacerile lui din Londra. Aceștia au făcut câteva investigații și i-au trimis numele lui Juliet, care părea să întrunească toate calitățile cerute de el : frumusețe, excelentă rasă de sânge, o fire blândă dar și puțin spirit.
  Downe nu s-a putut abține să nu remarce că Alec își exprimase cerințele de parcă urma să cumpere un cal. Departe de a se supăra, Alec îi răspunde că dintotdeauna a fost de părere că ritualul curtării unei femei nu se deosebește prea mult de negoțul cu cai, doar că e mai lung și mai plictisitor.
  ‘’În fiecare sezon monden, un nou lot de femele este pus să defileze prin fața unor posibili cumpărători, iar tu verifici rasa, mersul, culoarea, căutând un pic de inteligență care să te facă să nu te plictisești, exact așa cum faci înainte de a cumpăra un cal. Odată ce ai găsit ceva potrivit, cumperi și încaleci.’’
  Tocmai atunci apare un lacheu cu o hârtie de pergament. Lady Juliet îl informa că nu poate trăi fără dragoste, iar el este prea previzibil și este convinsă că alaturi de el s-ar plictisi. Prin urmare, a găsit un bărbat care o iubește și, deși este un simplu soldat, preferă să se căsătorească cu el.
  Fără a arăta vreo emoție, Alec i-a informat sec pe prietenii săi că lady Juliet a rupt logodna, după care, cu un calm imperturbabil, a câștigat toate mâinile la jocul de cărți.
  La plecare, Alec le spune ca va merge la casa lui de vânătoare și le propune să îl insoțească.
  Vicontele de Seymour, care era, probabil, cel mai superstițios om din toată Anglia, este convins că previziunile bătrânei încep sa se îndeplinească. De altfel, este convins că și Alec are propriile lui dubii în acest sens și de aceea a ales să plece la casa lui de vânatoare. Acolo nu exista nici o femeie pe o rază de douăzeci de kilometri.

  În timpul acesta, Joy se pregătea de plecare. Reușise să o convingă pe mătușa sa că va putea să iși controleze aptitudinile, reușind să iși zbârnâie un costum de călătorie. Aceasta plecase deja în America. Acum, Joy se concentra din răsputeri să citească incantația de călătorie. Apropiind prea mult hârtia de foc, aceasta se aprinde și arde. Optimistă din fire, Joy este convinsă ca a reușit să o învețe suficient, astfel că o recită din memorie. Și așa avem parte de prima întâlnire dintre cei doi.
  Alec nu știa ce l-a lovit. Se îndrepta agale spre caleașcă, venind dinspre pădurea deasă, când se trezi răsturnat pe spate. Când s-a dezmeticit, a văzut că avea în brațe o femeie, micuță, brunetă, cu ochii mari, verzi și sprâncene negre, trase cu penelul. Avea obrajii trandafirii, o bărbie obraznică și o gură plină, cu o aluniță mică, tulburătoare deasupra buzei de sus.
  ‘’Unde sunt ?’’ intreabă ea nedumerită. ‘’Pe ducele de Belmore’’ vine prompt răspunsul.
  Disperată, Joy își dă seama că a greșit incantația de călătorie. Întreabă unde este Surrey, unde dorea să ajungă, și află ca a greșit destinația cu vreo suta de kilometri. Văzând că are glezna scrântită, ducele o ia în brațe și o duce la trăsură. Reacțiile celor doi prieteni sunt complet diferite. Vicontele de Seymour este convins că se îndeplinește profeția bătrânei și se uita la ea cu expresia cuiva care tocmai fusese pus în fața arhanghelului Gabriel. Contele de Downe o studia părând că îi place ceea ce vede și îi oferi fetei zâmbetul lui șmecheresc. Alec constată că nu îi convenea nici una din cele două reacții.
  În caleașcă, Joy încerca din răsputeri să se concentreze și să își repare greșeala. Drept urmare, reușește să doboare vreo cincisprezece copaci de pe marginea drumului.
  Ajung în sfârșit la un han, unde ducele ia prima hotărâre impulsivă din viața lui. Întrucât nunta lui cu lady Juliet, plănuită cu atâta grijă în toate detaliile sale, nu va avea loc, e timpul să schimbe abordarea. În caleașcă aflase că fata este înrudită din partea mamei cu contele de Craven, deci avea originea potrivită. Frumoasă era, sănătoasă părea, avea și puțin spirit, ce mai, îndeplinea cam toate condițiile. Se hotărăște să o ceară în căsătorie și, observând adorația cu care îl privea fata, este sigur că nu va fi refuzat. Și, în același timp, va scăpa și de bârfele că a fost părăsit chiar înainte de nuntă. Joy este extrem de fericită că ducele vrea să se căsătorească cu ea, dar, sinceră din fire, îl informează că este vrăjitoare. Toate femeile sunt, mai devreme sau mai tarziu, răspunde el. Ea insistă, spunând că ea este o vrăjitoare adevărată. Ducele o liniștește, zicând că și el poate fi un adevărat ticălos uneori. Se vor obișnui unul cu celălalt. Nu îi pasă de ce crede ea că este. Profund îndrăgostită de duce, Joy acceptă să se căsătorească. De cum îl văzuse, un fir nevăzut îi unise. Primise darul unui sfârșit de basm. Îi fusese pus în palmă, legat cu panglicile strălucitoare ale iubirii, dorințelor și viselor care se împlinesc. Ciudat cum un bărbat care nu zâmbea niciodata o putea face să simtă lucruri despre care nici nu știuse că există. In ciuda obstacolelor dintre ei și a grijilor pe care și le făcea pentru viitor, intuiția îi spunea că e bine ce face. Era convinsă că ducele are nevoie de ea, de speranța și magia ei.

  Ce urmează, e un adevărat deliciu. După nuntă, ducele constată că Joy nu folosea o figură de stil când zicea că este vrăjitoare. Deși este plină de bune intenții, vrăjile lui Joy provoacă dezastru după dezastru. Haosul devine cuvântul de ordine din viața ducelui, atât de previzibilă și de bine organizată până atunci. Deși profund exasperat de vrăjile ei, ducele nu poate rezista atracției irezistibile pe care o simte față de Joy. Se trezește că se gândește tot timpul la ea. În timp ce nici nu își mai aduce aminte de culoarea ochilor lui lady Juliet, chipul lui Joy îl știe în cel mai mic detaliu. Este convins că aceasta i-a făcut o vrajă de este așa de obsedat de ea și îi cere să o desfacă. Joy nu avea ce să desfacă, intrucât în privința aceasta nu avea nici un amestec.

  Cartea ne oferă o lectură captivantă, cu tot felul de intâmplari amuzante. Ritmul cărții este alert de la început până la sfărșit, nu îți vine să o lași din mâna odată ce ai început-o.
  La inceputul fiecărui capitol e câte un citat, foarte inspirat ales. Citatul cu care începe cartea este din Desfătare în dezordine, de Robert Herrick : ‘’Mă fascinează mai mult decât atunci când arta e prea exactă în toate formele ei.’’

  Joy este încântatoare în bunătatea și inocența ei. Încetul cu încetul, reușește sa topească crusta de gheață cu care ducele își înconjurase inima. Ea aduce bucuria și veselia în viața lui. Ducele se transformă, sub influența ei, dintr-o fire rece și distantă, care îi trata cu aroganța pe cei din jur, într-un bărbat cald și iubitor. Alec constată că o viață plină de haos și neprevăzut îți poate aduce mult mai multă fericire decât o rutină comodă, dar plictisitoare.

  Epilogul cărții este emoționant. Cei doi eroi ne sunt prezentați după ani de zile, trăind fericiți, înconjurați de cei șase copii ai lor. Inutil să mai spun că primul copil al cuplului a fost o fată, întrerupând tradiția de peste șapte sute de ani a ducilor de Belmore. Băiatul cel mare și moștenitorul avea însă magia cea mai puternică si perfectă. El îndrepta toate dezastrele produse de vrăjile surorilor lui. Iar Alec și Joy continuau să își creeze propria magie.

  Cartea a primit numeroase premii, dintre care Cea mai buna carte a anului, oferit de prestigioasa Affaire de Coeur și Cartea favorită a anului, oferit de Romance Writers of America.

  În caz că veți intâlni această carte, nu o ocoliți. Lăsați-vă vrăjiți de această frumoasă poveste de dragoste și pregătiți-vă să vă amuzați copios.

 21. Minunata povestire Tyna, felicitari!!! Ai reusit sa transmiti ce mult ti-a placut cartea! Si pe mine m-a „vrajit”!

 22. Tyna,iti multumesc mult pentru ca mi-ai reamintit de Vrajit. Au trecut multi ani de cand am lecturat-o.Tin extrem de mult la aceasta carte .Imi amintesc cat de mult m-a binedispus. Felicitari pentru faptul ca ai adus-o in atentie. Pacat ca nu s-a mai reeditat. Cred ca doar 2 exemplare am vazut in ultimii 9 ani.

 23. A DOUA SANSA
  SECOND CHANCE
  JANE GREEN
  TRADUCERE-MIHAELA CARSTEA
  POLIROM,2009
  PAGINI-453

  O carte care nu mi-a prea cazut bine,dar am reusit sa o termin si sa vin cu cateva impresii.
  Avem o moarte tragica,moartea lui Tom intr-o explozie de tren.Avem sotia Sarah si cei doi copii mici ramasi in urma lui.Avem o mana de prieteni din liceu,iar acum dupa 20de ani se strang toti sa isi planga prietenul mort.

  Holly,este o prietena de familie,practic a crescut impreuna cu Tom si parinti lui.Cand erau tineri sau indragostit pe rand unul de altul.Cand avea Tom prietena,cand Holly avea prieten,asa ca cei doi au ramas doar prieteni,desi o noapte de amor tot au avut.
  Holly,este casatorita cu Marcus,un avocat de succes,au doi copii impreuna,iar viata lor tinde spre perfectiune din partea lui Marcus.Acesta are pretenti alese,atat de la sotie cat si de la copii,iar el mai mult este la serviciu,deci viata sociala de familie nu prea exista.
  Marcus o manipuleaza cum vrea pe Holly,iar aceasta isi da seama ca vointa ei de a face ce vrea,practic nu mai exista.Inmormantarea lui Tom,moartea sa,o vor pune pe ganduri,mai ales ca il va intalni pe Will,fratele mai mic a lui Tom,iar acesta a recunoscut ca a fost indragostit de ea cand a fost mai tanar.

  Avem o alta prietena a lui Tom,Olivia,care era si ea in grupul de prieteni.Aceasta este necasatorita,desi recent a parasito partenerul cu care a stat sapte ani.Ea lucreaza la un centru de animale,iar in urma recomandarilor lui Tom a iesit cu un fost coleg de serviciu al acestuia,iar acum in prezent o avem insarcinata.
  Avem pe Paul care este casatorit cu o femeie de succes,Anna.Cei doi incearca sa aiba un copil,dar nu reusesc,desi urmeaza costisitoare tratamente de fertilizare in vitro.
  Paul si Anna,au cumparat un hambar si sunt hotarati sa il transforme in casa de vacanta la tara.Cum lipsa banilor este o problema,lucrarile stagneaza momentan.

  O intalnim si pe vedeta grupului Saffron,care este o mica vedeta de film.Ea a venit la inmormantare la fel ca ceilalti prieteni a lui Tom.Saff.are probleme cu bautura,fapt pentru care participa la ,,Alcolici anonimi”,unde il va cunoaste pe iubitul sau faimos Pierce.Acesta este casatorit cu o artista la fel de faimoasa ca el,fapt pentru care impresarul la sfatuit sa fie foarte discret cu relatiile extraconjugale.
  Cum casatoria sa era una aranjata,relatia cu Saff.este una de dragoste.Desi dureaza de cativa ani relatia lor,deocamdata tot ascunsa a ramas,pana cand cineva ii va da de gol,si atunci se dezlantuie infernul.
  Saff.va pleca la Paul la casa sa neterminata.Aici se va apuca iar de bautura.Holly il va parasi pe Marcus,va lua copii cu ea si va pleca si ea sa fie impreuna cu prieteni sai.Olivia cea insarcinata va veni si ea,incercand sa hotareasca daca va pastra copilul sau nu.Toti se vor apuca sa renoveze casa.

  Aici avem parte de dezvaluiri,de durerea Annei de a nu putea face copii,de eliberarea lui Holly de jugul casatoriei nefericite,de relatia care se infiripa intre ea si Will,de plagerea celui mai bun prieten,Tom,cel care avea timp sa vorbeasca cu toti sa pastreze legatura cu ei,despre intamplarile care sau petrecut intre ei in timpul vieti acestuia.
  Saff.desi va fii supravegheata de prieteni,tot se va imbata,mai ales ca presa incearca sa dea de ea,dupa ce sa aflat de relatia sa cu actorul cel celebru.
  Anna,il va chema pe Pierce sa o scoata pe Saff.din starea asta.
  Marcus furios,va veni si el sa incerce sa o aduca acasa pe Holly.

  Cum va rezolva situatia Olivia?va pastra copilul sau nu?mai ales ca Anna si Paul ar vrea sa il adopte.
  Va reusi Holly sa se impace cu Marcus?sau va ramane cu Will?sau va deveni idependenta?
  Saff.va reusi si de data aceasta sa treaca peste problema cu alcoolul?Iubitul sau va avea curajul sa divorteze,si sa se casatoreasca cu Saff?
  O carte cam morbida pe undeva,trista pentru mine,de aceaia nota mea va fii 8.

 24. Mi-au placut cele 5 recenzi foarte mult. Lista facuta de tine Tyna ma ajuta sa imi completez biblioteca. Multumesc.

 25. Nicol,interesanta cartea prezentata de tine. De Jane Green am si eu „Jemima J”,dar o tot evit .Multumesc!

 26. DINCOLO DE TACERE-
  CONFORT&JOY
  KRISTIN HANNAH
  TRADUCERE-ILEANA DINU
  EDITURA LIDER,2005
  PAGINI-313

  O carte pe langa care as fii trecut,dar am primito ca si cadou de la Mena,o prietena draga mie.M-a alinat in clipele grele,astfel ca vreau sa va impartasesc cu voi cateva impresii.
  Joy Candellaro,este o tanara frumoasa si care a fost inselata de sot cu propria ei sora.In timp ce se intorcea acasa,Stacey se iubea in patul lui Joy,cu Thom.Aceasta tradare a durut tare si inca mai doare,mai ales ca nu se astepta din partea surori sale.Acum in preajma Craciunului,dupa ce Joy a incheiat semestru ca profesoara,se simte mai singura ca si oricand.Durerea puternica vine atunci cand Stacey o asteapta si ii da o invitatie la nunta sa cu fostul sot a lui Joy.Lovitura de gratie o primeste cand afla ca sora sa este si insarcinata,iar cu ea Thom nu vroia sa faca copii.

  Aceste evenimente o fac pe tanara noastra sa fuga intr-o calatorie exotica,acolo unde nu a reusit sa mearga pana acum.Reuseste in ultim moment sa isi faca loc la o aeronava privata care transporta cativa barbati la vanatoare.Din pacate avionul are probleme si se va prabusi.Pasageri vor reusi sa scape din resturi inainte de a exploda avionul,numai ca Joy va fii aruncata de suflul exploziei.
  Confuza dupa ce i sa aratat mama sa moarta si o sfatuieste sa se intoarca inapoi,nu ia venit vremea sa paraseasca aceasta lume,ea se va trezi si se va departa de locul prabusirii.Ea se simte aparent bine,reuseste sa ajunga la un orasel necunoscut,la cabana lui Daniel O’Shea,COMFORT Fishing Lodge.

  Aici are parte de intalnirea cu un baietel care o crede mama lui decedata in confuzia somnului.Bobby,este foarte trist si aparent isi uraste tatal.Mama sa care tinea aceasta cabana a murit,iar tatal incearca sa repare locul,si sa incerce sa vanda .Cand Joy descopera cabanutele parasite,ea are viziuni frumoase cum ar renova si ar moderniza.Incet,incet,copilul se apropie de Joy,va invata sa citeasca si sa scrie,si va incerca sa se apropie si de Daniel,tatal care ia parasit cand Bobby era mult mai mic.
  Joy se simte de multe ori de parca Daniel o evita,nu se uita la ea,dar incearca de dragul lui Bobby sa socializeze in trei.Tanara noastra se gandeste foarte mult la relatia sa cu sora sa,se gandeste sa o ierte daca se va intoarce acasa.In fod doar pe sora sa o are,casnicia sa nu mai era oricum ce a fost,iar acum ii place mult de Daniel.

  Joy si Bobby vor incerca sa readuca spiritul Craciunului,sa decoreze,sa faca cadouri,iar surpriza cea mare vine cand Bobby ii va scrie o lista tatalui sau,astfel aratandu-i cat a progresat.Lista este urmatoarea:Ibei
  Stramtat pantal
  Flouri
  Reparat
  Paianjen
  Fara flouri,-aceasta lista contine inconstient ce ar face Joy in acest colt de rai.
  Desi este un loc superb cu un lac minunat,un leagan frumos,o padure verde,cu o ceata parca ireala,Joy simte ca trebuie sa se intoarca inapoi sa anunte ca nu a murit si sa isi ierte sora.Promite lui Bobby ca se va intoarce.
  Dintr-o data aude piuituri,durere,vocea surori sale si nu stie ce se intampla.
  Realitatea este ca Joy a noastra a fost in coma mai mult timp,ea dupa explozie a fost conectata la aparate,iar sora sa a fost langa ea permanent.

  Ce se intampla?Unde sunt Bobby si Daniel?cum se poate sa nu fii fost ea acolo?totul era real,simtaminte,emotii,chiar si varful de sageata alb gasit si promis ca si cadou pentru copil se gaseste la ea in haine.Recuperarea sa dureaza ceva,mai ales ca a avut fractura deschisa de picior.Cum se poate sa nu existe cabana unde ea si-a petrecut cele mai minunate clipe.Unde oare se gaseste baietelul caruia ia promis ca se va intoarce la el,pe cel care il iubeste?
  Nu se va lasa coplesita,stie ca este ceva supranatural,dar acolo undeva doua persoane o asteapta,astfel va incepe cautarea intens.

  Stacey va incerca sa o inteleaga,desi nu este o explicatie normala.O crede si nu prea…
  Cand o va duce la avion pentru a-si continua cercetarile nu va crede ca va descoperi ceva.Spirit Lake-un loc care ii trezeste fiori,lacul este acolo,leaganul este acolo!Bobby este acolo!De ce nu se uita copilul la ea,stie ca este suparat,nu sa intors cum ia promis,dar…totul sa petrecut in imaginatia baiatului.El merge la doctor,tatal incearca sa il faca sa renunte a mai vorbi si tanji dupa Joy.Descrierile lui,lista de cadou de craciun exista,dar care este adevarul?Baiatul ii va arata lui Joy,cabanele noi construite,indicatiile ei,reparatiile efectuate…dar cel mai emotionant va fii intalnirea cu adevaratul Daniel.Ea il stie din amintirile ei,el o recunoaste doar din descrierile baiatului,dar totul prinde contur,iar cei trei vor incerca sa se apropie.
  Nota mea pentru carte este 9,8.

 27. Interesanta recenzie. Aceasta carte tin minte ca a fost cea cu care am facut prima incercare de prezentare pe literatura pe tocuri 🙂

 28. Bravo Nicol, mi-am adus cu placere aminte de aceasta carte! Experienta extrasenzoriala traita de eroina e coplesitoare! Trairile si modul in care o percepe baietelul sunt la fel, foarte emotionante! Si eu dau aceeasi nota cartii!

 29. Am citit cartea cu ceva timp in urma si tin minte si acum cat de surprinsa am fost cand am aflat adevarul.Banuiam ceva – mi se parea ciudat modul cum tatal baietelului nu-i raspundea la intrebari.Multumesc nicol.

 30. FEMEIE.ALBA.MOARTA
  DEAD WHITE FEMALE
  LAUREN HENDERSON
  TRADUCEREA-SILVIA POPESCU
  POLIROM,2007
  PAGINI-307

  Vreau sa va prezint o carte cu un final neasteptat pentru mine,asta ca sa imi fie invatatura de mine,adica sa citesc mai intai finalul.
  Avem parte de o petrecere neconventionala intr-o zona nu prea buna a Londrei.Samantha,este o fosta studenta la arte,actualmente cu joburi diverse,iar in timpul liber,artista de ,,Chestii”.Acum are de ceva lunii in lucru ,o chestie metalica,care se vrea a fii o broasca legata,dar ceva nu merge,asa ca stagneaza la acest capitol.Cum era chemata la acea petrecere cu multa bautura,afetamine,distractie,se hotaraste sa se imbete in compania unor cunoscuti.
  Surpriza vine cand la acea petrecere apare fosta sa profesoara de la arte,Lee,o persoana frumoasa,calma echilibrata,cea ce nu isi are locul la acea petrecere ciudata.

  Fosta studenta si fosta profesoara(acum lucra la o galerie de arta)vor depana amintiri,dar si cateva informati din viata intima a lui Lee.Se pare ca aceasta era lesbiana,si avea o legatura cu o femeie casdatorita,cu cariera,si care incerca sa isi ascunda cat mai bine relatia.Dupa o tura de discutii cu Sam,cu unii din locatari casei,Lee pleaca,dar drumul sau duce doar pana in gradina,acolo unde va fii gasita moarta de catre Sam dimineata.
  Oare sa se fii imbatat atat de tare si sa se fii lovit la cap de caramizile improscate in gradina?Aceasta a murit pe loc.La politie Sam,are suspiciuni,ea nu crede ca fosta sa profesoara a cazut pur si simplu,nu era genul sa bea atat,iar politia o declara moarte accidentala.

  Ce se intampla de fapt?Cei care locuiesc in casa nu au nimic de declarat suspect,ei chiar vor sa se termine totul cat mai repede.Paul si iubita sa Claire,sunt un cuplu controversat.Ei au tot timpul certuri furibunde:ea geloasa,el nu se poate sa nu se abtina sa nu fileze cu orice femeie.Problema este ca Sam,descopera ca Lee,a facut parte dintr-o comisie care ia refuzat sponsorizarea unui proiect de teatru.Sa fie acesta un motiv?Sa fie Clare atat de geloasa pe Lee?
  Tom,cel mare este si el in aceasta casa,dar are si el rezerve si motive sa treaca sub tacere moartea lui Lee.
  Sam se va angaja temporar la galeria unde a lucrat Lee,asa poate va gasi cine este iubita misterioasa a femei moarte,dar si cine ia cotrobait acesteia prin apartament in dimineata crimei.

  Sam stie ca exista scrisori de dragoste de la iubita cea importanta?oare aceastea sa fie miza?Cine o urmareste asa neindemanatic?Se pare ca aflam ca urmaritorul nu este nimeni altul decat omul bun la toate a iubitei celebre,Walter.Iubita celebra este nimeni alta decat Chatherine Hammond,sotia unui important bancher Clifford Hammond.Acestia sunt se pare si actionari la galeria unde lucra Lee.
  Apare in peisaj Laura Archer,care vrea scrisorile,doar pentru o funtie mai importanta in banca lui Clifford.Desi si ea este casatorita,se pare ca avea o aventura cu Cliff.
  Apare un personaj masculin,Nat,un jerpelit,dar care o atrage pe Sam instantaneu,asa ca cei doi vor avea parte de partide toride de amor.

  Cand Walter este interogat de Sam,in unele probleme,acestuia se pare ca ii este frica,desi ceva ceva tot spune,mai ales ca el o adora pe Chatherine,oare el sa fie cel care a omorato pe Lee?
  Walter va zbura prin geam,exact cand Sam va veni la el sa mai gaseasca informatii.Deci ,nu el este criminalul.Dar cine poate fii?mai ales ca Sam este la un pas de a fii omorata de o masina pe strada sa.Cel care o salveaza este Nat.Tot acesta recunoaste ce este fratele lui Cliff,si ca a fost pus sa ii rezolve planurile murdare ale acestuia.Nevoia lui de bani,va trece peste abuzirile de pedofilie la care a fost supus de catre fratele sau in copilarie.

  Ce se va intampla cand Sam descopera din gura lui Nath,ca Lee sa lovit de o piatra,impnisa fiind de el?Ca Walter a fost omorat de catre el si aruncat pe fereastra?Sam incearca sa scape de adevaratul criminal,dar totodata il si iubeste.Deznodamantul este unul tragic,iar faptasi morali ai tuturor faptelor vor scapa nepedepsiti.
  Va reusi Sam sa scape cu viata,sau de inchisoare?
  Va fii pedepsit criminalul?
  O carte pe care o notez cu 8,7.

 31. Multumesc pentru prezentarea facuta nicol. FEMEIE.ALBA.MOARTA face parte din seria Sam Jones( fiind si prima )
  1. FEMEIE.ALBA.MOARTA
  2. Prea multe blonde
  3. Rochia neagra de latex
  4. Margarita cu gheata
  5. The Strawberry Tattoo
  6. Chained!
  7. Pretty Boy

 32. MULTUMESC ALINA!DAR VAD CA SUNT MULTE IN COLECTIE!!!MERGE SI SEPARAT,DAR SPER SA CITESC SI RESTUL SERIEI!

 33. Felicitari pentru.prezentare, Nicol !
  Alina, multumesc pentru precizarile facute. Din serie, eu am doar Margarita cu gheata, necitita inca. Sper ca se pot citi separat.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.