Ruladă în 3 culori – Vițel cu sos vânătoresc – Gogoși –...

Ruladă în 3 culori – Vițel cu sos vânătoresc – Gogoși – Meniu

by -
4
Ruladă în 3 culori - Vițel cu sos vânătoresc - Gogoși

Ruladă în 3 culori – Vițel cu sos vânătoresc – Gogoși – Meniu

   Ruladă în 3 culori delicioasa.

1. Ruladă în 3 culori

-200 gr șuncă presată o măcinăm și o frecăm cu 100 gr unt, sare, piper și 1-2 lingurițe de muștar

-250 gr brânză dulce o frecăm cu 100 de gr unt, sare, piper, boia (opțional)

-3-4 ouă fierte tari le dăm pe răzătoarea fină și le mixăm cu 100 gr unt, sare, piper

-o foaie de celofan o udăm cu apă, întindem compozițiile una peste alta ca niște foi: șuncă+brânză+ouăle

-rulăm celofanul (ca la salam) și punem la rece câteva ore (dacă va grăbiți puneți ½ oră în congelator

-când serviți tăiați feliile cu tot cu celofan (abia când puneți pe platou desfaceţi celofanul)

2. Supă de vițel

-punem la fiert carnea  cu 2-3 morcovi +1 pătrunjel+1 păstârnac

-potrivim de sare și piper

-când ingredientele sunt fierte strecurăm zeama

-putem adăuga în zeamă tăiței sau tăşcute

3. Vițel cu sos vânătoresc

-carnea fiartă o tăiem bucăți

-zarzavatul îl zdrobim bine și-l facem ca o pastă

-o ceapă mică tăiată mărunt o călim în puțin ulei, adăugăm zarzavatul, amestecăm puțin și adăugăm 1 -2 polonice de zeamă (în care am fiert ingredientele)

-adăugăm carnea, foi de dafin, potrivim de sare și piper

-după ce dă câteva clocote amestecăm 2 lingurițe de făină cu 3-4 linguri de smântână și le punem în cratiță (amestecăm continuu să nu facă cocoloașe)

-serviți cu cartofi piure sau mămăligă

4. Gogoși (Vero)

-1 kg făină, 3 plicuri drojdie uscată, 4 ouă întregi, o cană zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 sau 2 esențe de vanilie,zeamă de la o lămâie, un pachet unt,lapte.

-se amestecă făina cu drojdia apoi se adaugă celelalte ingrediente.

-laptele cald se adaugă treptat pentru a pune cantitatea necesară.

-se frământă bine, până se curăță mâinile de aluat.

-se lasă la crescut, la căldură cam 1 ora apoi se fac mingi rotunde mai mici ca oul și se prăjesc  în baie de ulei.

-se servesc cu zahăr pudră, gem sau toping.

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. Toate imi plac. Mai ales la vitelul cu sos vanatoresc mi-au sclipit ochii si mi s-a lungit limba.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.