Ruladă în 3 culori – Vițel cu sos vânătoresc – Gogoși – Meniu
Ruladă în 3 culori – Vițel cu sos vânătoresc – Gogoși – Meniu
Ruladă în 3 culori delicioasa.
1. Ruladă în 3 culori
-200 gr șuncă presată o măcinăm și o frecăm cu 100 gr unt, sare, piper și 1-2 lingurițe de muștar
-250 gr brânză dulce o frecăm cu 100 de gr unt, sare, piper, boia (opțional)
-3-4 ouă fierte tari le dăm pe răzătoarea fină și le mixăm cu 100 gr unt, sare, piper
-o foaie de celofan o udăm cu apă, întindem compozițiile una peste alta ca niște foi: șuncă+brânză+ouăle
-rulăm celofanul (ca la salam) și punem la rece câteva ore (dacă va grăbiți puneți ½ oră în congelator
-când serviți tăiați feliile cu tot cu celofan (abia când puneți pe platou desfaceţi celofanul)
2. Supă de vițel
-punem la fiert carnea cu 2-3 morcovi +1 pătrunjel+1 păstârnac
-potrivim de sare și piper
-când ingredientele sunt fierte strecurăm zeama
-putem adăuga în zeamă tăiței sau tăşcute
3. Vițel cu sos vânătoresc
-carnea fiartă o tăiem bucăți
-zarzavatul îl zdrobim bine și-l facem ca o pastă
-o ceapă mică tăiată mărunt o călim în puțin ulei, adăugăm zarzavatul, amestecăm puțin și adăugăm 1 -2 polonice de zeamă (în care am fiert ingredientele)
-adăugăm carnea, foi de dafin, potrivim de sare și piper
-după ce dă câteva clocote amestecăm 2 lingurițe de făină cu 3-4 linguri de smântână și le punem în cratiță (amestecăm continuu să nu facă cocoloașe)
-serviți cu cartofi piure sau mămăligă
4. Gogoși (Vero)
-1 kg făină, 3 plicuri drojdie uscată, 4 ouă întregi, o cană zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 sau 2 esențe de vanilie,zeamă de la o lămâie, un pachet unt,lapte.
-se amestecă făina cu drojdia apoi se adaugă celelalte ingrediente.
-laptele cald se adaugă treptat pentru a pune cantitatea necesară.
-se frământă bine, până se curăță mâinile de aluat.
-se lasă la crescut, la căldură cam 1 ora apoi se fac mingi rotunde mai mici ca oul și se prăjesc în baie de ulei.
-se servesc cu zahăr pudră, gem sau toping.
Poftă Bună!
Reţete culinare
Mmmm! Ce de delicii! 😀
Mulțumesc pt meniu.
Supa de vițel e deja pe listă. Chiar căutam o rețetă bună!
Mulțumesc mult pentru idei!
Toate imi plac. Mai ales la vitelul cu sos vanatoresc mi-au sclipit ochii si mi s-a lungit limba.