Salată de crudități, Supă de pui, Ruladă de spanac cu cremă de...

Salată de crudități, Supă de pui, Ruladă de spanac cu cremă de brânză, Fursecuri 

by -
0
Fursecuri  - retete culinare

Salată de crudități, Supă de pui, Ruladă de spanac cu cremă de brânză, Fursecuri

1.Aperitiv: salată de crudități

-2 morcovi se dau pe răzătoarea fină și se amestecă cu putină lămâie și un pic de zahăr;
-1 țelină se dă pe răzătoarea fină, se amestecă cu puțină sare și se lasă să stea puțin apoi se stoarce;
-1 măr se dă pe răzătoare;
-amestecăm în castron morcovii (nestorși) + țelina (stoarsă) + mărul (nestors);
-adăugăm după gust dacă e necesar puțină lămâie și piper și dăm la rece.

2. Supă de pui (Vero):

-se pune spatele sau gâtul de la un pui de casă, într-o oală cu apă care fierbe, se adaugă 2 morcovi, un pătrunjel/păstârnac rădăcină, o felie de țelină, o ceapă, o felie de ardei, un cartof și se fierbe la foc mic;
-se pune o linguriță Delikat de la Knor după 15 minute de fierbere;
-când toate sunt fierte strecurăm supa;
-eu tai morcovul rondele și îl pun înapoi în supă;
-separat se fac găluștele;
-eu fac din 4 ouă de casă la o oală de 5 litri de supă;
-se bat bine ouăle și se adaugă în ploaie griș;
-eu pun la ochi, dar măsura ar fi cam 3 linguri de griș la un ou;
-depinde mult și dimensiunea oului;
-se uniformizează bine și se lasă la odihit cam 30 de minute;
-adăugăm cu o lingură galuştele în supă și se fierb la foc mic încă 5 minute;
-se adaugă leuștean sau pătrunjel și se acoperă;
-după gust mai adăugăm și delicat sau piper.

3. Ruladă de spanac cu cremă de brânză (Iliuţa):

-pentru blat amestecăm 500 g spanac opărit, răcit și bine scurs, 3 ouă mixate în prealabil, 100 g făină de grâu, un pliculeț praf de copt, sare, piper alb;
-amestecăm bine compoziția rezultată și o așezăm într-o tavă pentru cuptor tapetată cu hârtie de copt;
-se lasă pentru 15 minute în cuptorul preâncălzit la 180 grade Celsius;
-crema o obținem din 400 g brânză puțin sărată mixată cu 50 g unt;
-adăugăm 1 ardei gras tocat cubulețe și 100 g măsline fără sâmburi tăiate feliuțe;
-după ce se răcește blatul de spanac, adăugăm crema de brânză, rulăm și lăsăm la rece pentru câteva minute înainte de servire.

4. Fursecuri (Vero):

-am găsit o rețetă de fursecuri pe internet și am readaptat-o;
-750 gr făină albă, 250 gr făină integrală/sau de orez, 3 pachete de unt/600 gr 200/250 gr zahăr pudră, 1 esenţă vanilie sau portocale;
-untul trebuie să fie foarte moale, eventual băgat puțin la microunde;
-se frământă bine toate și se pune la frigider 30 de minute;
-se împarte în 3 părți și se întinde fiecare, dar nu foarte subțire foaia;
-se taie cu forme după preferință sau cu paharul cu gura mică;
-se coc pe rând, pe foaie de copt, în cuptor la foc mic cam 10 min fiecare tavă;
-se umple cu gem de caise sau alt fruct și se dă prin zahăr pudră;
-mie îmi plac și fără gem;
-se topesc în gură;
-dacă adăugați în loc de zahăr îndulcitor natural obțineți un desert sănătos și gustos.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.