Salată de crudități, Supă de pui, Ruladă de spanac cu cremă de brânză, Fursecuri
Salată de crudități, Supă de pui, Ruladă de spanac cu cremă de brânză, Fursecuri
1.Aperitiv: salată de crudități
-2 morcovi se dau pe răzătoarea fină și se amestecă cu putină lămâie și un pic de zahăr;
-1 țelină se dă pe răzătoarea fină, se amestecă cu puțină sare și se lasă să stea puțin apoi se stoarce;
-1 măr se dă pe răzătoare;
-amestecăm în castron morcovii (nestorși) + țelina (stoarsă) + mărul (nestors);
-adăugăm după gust dacă e necesar puțină lămâie și piper și dăm la rece.
2. Supă de pui (Vero):
-se pune spatele sau gâtul de la un pui de casă, într-o oală cu apă care fierbe, se adaugă 2 morcovi, un pătrunjel/păstârnac rădăcină, o felie de țelină, o ceapă, o felie de ardei, un cartof și se fierbe la foc mic;
-se pune o linguriță Delikat de la Knor după 15 minute de fierbere;
-când toate sunt fierte strecurăm supa;
-eu tai morcovul rondele și îl pun înapoi în supă;
-separat se fac găluștele;
-eu fac din 4 ouă de casă la o oală de 5 litri de supă;
-se bat bine ouăle și se adaugă în ploaie griș;
-eu pun la ochi, dar măsura ar fi cam 3 linguri de griș la un ou;
-depinde mult și dimensiunea oului;
-se uniformizează bine și se lasă la odihit cam 30 de minute;
-adăugăm cu o lingură galuştele în supă și se fierb la foc mic încă 5 minute;
-se adaugă leuștean sau pătrunjel și se acoperă;
-după gust mai adăugăm și delicat sau piper.
3. Ruladă de spanac cu cremă de brânză (Iliuţa):
-pentru blat amestecăm 500 g spanac opărit, răcit și bine scurs, 3 ouă mixate în prealabil, 100 g făină de grâu, un pliculeț praf de copt, sare, piper alb;
-amestecăm bine compoziția rezultată și o așezăm într-o tavă pentru cuptor tapetată cu hârtie de copt;
-se lasă pentru 15 minute în cuptorul preâncălzit la 180 grade Celsius;
-crema o obținem din 400 g brânză puțin sărată mixată cu 50 g unt;
-adăugăm 1 ardei gras tocat cubulețe și 100 g măsline fără sâmburi tăiate feliuțe;
-după ce se răcește blatul de spanac, adăugăm crema de brânză, rulăm și lăsăm la rece pentru câteva minute înainte de servire.
4. Fursecuri (Vero):
-am găsit o rețetă de fursecuri pe internet și am readaptat-o;
-750 gr făină albă, 250 gr făină integrală/sau de orez, 3 pachete de unt/600 gr 200/250 gr zahăr pudră, 1 esenţă vanilie sau portocale;
-untul trebuie să fie foarte moale, eventual băgat puțin la microunde;
-se frământă bine toate și se pune la frigider 30 de minute;
-se împarte în 3 părți și se întinde fiecare, dar nu foarte subțire foaia;
-se taie cu forme după preferință sau cu paharul cu gura mică;
-se coc pe rând, pe foaie de copt, în cuptor la foc mic cam 10 min fiecare tavă;
-se umple cu gem de caise sau alt fruct și se dă prin zahăr pudră;
-mie îmi plac și fără gem;
-se topesc în gură;
-dacă adăugați în loc de zahăr îndulcitor natural obțineți un desert sănătos și gustos.