Roșii umplute cu pastă de brânză – Ciorbă de cartofi – Păstrăv cu cartofi la cuptor – Ruladă cu cremă de nes
Roșii umplute cu pastă de brânză – Ciorbă de cartofi – Păstrăv cu cartofi la cuptor – Ruladă cu cremă de nes
Aperitiv: roșii umplute cu pastă de brânză
- spălăm roșiile, tăiem un capac și le scobim, apoi le lăsăm (cu gaura în jos) pe farfurie să se scurgă
- 300 gr brânză de vacă o mixăm bine cu 100 gr unt
- adăugăm în pasta de brânză sare piper după gust, boia opțional și mărar tăiat fff mărunt
- cu pasta rezultată umplem roșiile și le lăsăm 1-2 ore la rece
Ciorbă de cartofi:
- o ceapă mică tăiată mărunt și un morcov dat pe răzătoarea fină le călim în puțin ulei
- adăugăm cartofii tăiați cubulețe, apă și punem la fiert
- punem în ciorbă și miezul de la roșii tăiat mărunt și lăsăm să fiarbă
- când legumele sunt fierte potrivim de sare, piper, curry și adăugăm amestecul de verdeață care ne place
- lăsăm câteva clocote
- ciorba se poate servi simplă sau cu smântână sau iaurt
Păstrăv cu cartofi la cuptor.(Iliuţa):
- 500 g cartofi se curaţă de coajă, se taie în felii mai groase pe care le lăsăm 10 minute în apă rece pentru a elimina amidonul, punându-le ulterior într-o tavă pentru cuptor, tapetată cu hârtie de copt.
- presăram sare după gust, boia dulce, piper și busuioc.
- adăugăm 50 g unt topit .
- amestecăm bine și le lăsăm pentru 15 minute la cuptorul preîncălzit la 200 grade.
- curățăm păstrăvul și îl condimentăm cu sare, rozmarin, adăugăm căței de usturoi (îi punem întregi în interior ) și feliuțe de lămâie.
- așezăm păstrăvul peste cartofi și le mai lăsăm pentru 20-25 minute la cuptor.
- se servește cu sos de usturoi și salată verde.
Ruladă cu cremă de nes:
- din 4 ouă+4 linguri de zahăr+4 linguri de făină și un pic de praf de copt = batem un pișcot
- punem în tavă o hârtie pergament unsă cu ulei și pișcotul și-l coacem
- puneți pișcotul în tava mare că să iasă mai subțire să-l puteți rula
- presăram pe o coală de hârtie zahăr praf punem pișcotul copt și rulăm așa fierbinte apoi lăsăm să se răcească
- 4 ouă întregi le amestecăm cu 8 linguri de zahăr și 2 linguri de cafea nes (sau cacao), le fierbem pe foc până se îngroașă
- lăsăm să se răcească și le mixam cu 200 gr unt
- cu crema rezultată umplem rulada și dăm la rece dacă vreți puteți topi o ciocolată pe foc și o turnați
- (în zig-zag) peste ruladă
-
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri