Roșii umplute cu pastă de brânză – Ciorbă de cartofi – Păstrăv...

Roșii umplute cu pastă de brânză – Ciorbă de cartofi – Păstrăv cu cartofi la cuptor – Ruladă cu cremă de nes

by -
0
Roșii umplute cu pastă de brânză - Ciorbă de cartofi

Roșii umplute cu pastă de brânză – Ciorbă de cartofi – Păstrăv cu cartofi la cuptor – Ruladă cu cremă de nes

Aperitiv: roșii umplute cu pastă de brânză

  • spălăm roșiile, tăiem un capac și le scobim, apoi le lăsăm (cu gaura în jos) pe farfurie să se scurgă
  • 300 gr brânză de vacă o mixăm bine cu 100 gr unt
  • adăugăm în pasta de brânză sare piper după gust, boia opțional și mărar tăiat fff mărunt
  • cu pasta rezultată umplem roșiile și le lăsăm 1-2 ore la rece

Ciorbă de cartofi:

  • o ceapă mică tăiată mărunt și un morcov dat pe răzătoarea fină le călim în puțin ulei
  • adăugăm cartofii tăiați cubulețe, apă  și punem la fiert
  • punem în ciorbă și miezul de la roșii tăiat mărunt și lăsăm să fiarbă
  • când legumele sunt fierte potrivim de sare, piper, curry și adăugăm amestecul de verdeață care ne place
  • lăsăm câteva clocote
  • ciorba se poate servi simplă sau cu smântână sau iaurt

Păstrăv cu cartofi la cuptor.(Iliuţa):

  • 500 g cartofi se curaţă de coajă, se taie în felii mai groase pe care le lăsăm 10 minute în apă rece pentru a elimina amidonul, punându-le ulterior într-o tavă pentru cuptor, tapetată cu hârtie de copt.
  • presăram sare după gust, boia dulce, piper și busuioc.
  • adăugăm 50 g unt topit .
  • amestecăm bine și le lăsăm pentru 15 minute la cuptorul preîncălzit la 200 grade.
  • curățăm păstrăvul și îl condimentăm cu sare, rozmarin, adăugăm căței de usturoi (îi punem întregi în interior ) și feliuțe de lămâie.
  • așezăm păstrăvul peste cartofi și le mai lăsăm pentru 20-25 minute la cuptor.
  • se servește cu sos de usturoi și salată verde.

Ruladă cu cremă de nes:

  • din 4 ouă+4 linguri de zahăr+4 linguri de făină și un pic de praf de copt = batem un pișcot
  • punem în tavă o hârtie pergament unsă cu ulei și pișcotul și-l coacem
  • puneți pișcotul în tava mare că să iasă mai subțire să-l puteți rula
  • presăram pe o coală de hârtie zahăr praf punem pișcotul copt și rulăm așa fierbinte apoi lăsăm să se răcească
  • 4 ouă întregi le amestecăm cu 8 linguri de zahăr și 2 linguri de cafea nes (sau cacao), le fierbem pe foc până se îngroașă
  • lăsăm să se răcească și le mixam cu 200 gr unt
  • cu crema rezultată umplem rulada și dăm la rece dacă vreți puteți topi o ciocolată pe foc și o turnați
  • (în zig-zag) peste ruladă
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.