Salată de fasole galbenă cu maioneză și usturoi, Supă cremă de broccoli

Salată de fasole galbenă cu maioneză și usturoi, Supă cremă de broccoli

by -
0
Salată de fasole galbenă cu maioneză și usturoi, Supă cremă de broccoli, Ghiveci cu bacon la cuptor, Severa

Salată de fasole galbenă cu maioneză și usturoi, Supă cremă de broccoli, Ghiveci cu bacon la cuptor, Severa

1.Aperitiv: Salată de fasole galbenă cu maioneză și usturoi (Iliuţa):

-400 g fasole galbenă congelată se fierbe pentru 10 minute, se lasă la răcit într-o strecurătoare;
-facem o maioneză light din 3 ouă fierte și un cartof copt, ulei de măsline, zeamă de lămâie și puțin muștar;
-5 căței de usturoi răzuiți se adaugă în maioneză și lăsăm pentru 15 minute la rece;
-când fasolea s-a răcit punem într-un bol toate ingredientele de mai sus;
-adăugăm albușurile tocate cubulețe, 50 g nuci coapte, 100 g măsline negre fără sâmburi și omogenizăm bine totul;
-la final punem puțină verdeață după gust.

2. Supă cremă de broccoli:

-o căpățână de broccoli o curățăm și o punem la fiert cu 1 morcov+1 păstărnac+1 pătrunjel+1 cartof=în apă cu sare;
-când legumele sunt fierte le scoatem într-un castron să se răcească puțin apoi le mixăm în blender;
-punem masa de legume în oală și adăugăm apa în care au fiert (atâta cât vrem de groasă să fie supă);
-adăugăm condimente după gust și verdeață tocată fff mărunt și lăsăm să dea câteva clocote;
-se poate servi simplă sau dreasă cu smântână sau iaurt.

3. Ghiveci cu bacon la cuptor:

-2 cepe tăiate felii (sau bucăți)+2-3 roșii tăiate felii+2 ardei tăiați felii subțiri+1 dovlecel tăiat rondele+1 vânată tăiată bucățele+2-3 ciuperci tăiate felii sau mai multe ciuperci mici+2-3 cartofi tăiați rondele subțiri
-200-300 gr bacon tăiat bucățele;
-punem în tavă puțin ulei apoi așezăm în straturi:cartofii+ardeii+ciupercile+bucățile de vinete+rondelele de dovlecei+feliile de roșii;
-adăugăm sare+piper+cimbru+praf de coriandru +apă cât acoperă și băgăm la cuptor;
-când legumele sunt aproape gata presărăm deasupra bucățelele de bacon și lăsăm la cuptor până e gata;
-opțional puteți pune și smântână sau bulion când puneți baconul;
-înainte de-a scoate tava din cuptor puteți presăra deasupra brânză telemea sau cașcaval rase și mai lăsați 5 minute.

4. Severa (Maria):

– blatul: din 300 gr făină+2 linguri cacao+100 gr untură sau 150 gr margarină+150 gr zahăr+1 ou+esență de rom+praf de copt=frământate cu smântână se fac 2 foi;

– crema dintre foi: se bat 6 albușuri cu 150 gr zahăr+200 gr nucă de cocos+3 linguri făină+1/2 praf de copt=se face ca o cremă;
-punem în tava tapetată o foaie (crudă)+crema+a doua foaie și punem la copt;
– după ce s-a copt o lăsăm să se răcească.

-Crema (de deasupra): 6 gălbenușuri se freacă pe abur cu 10 linguri de zahăr, dacă nu se topește bine zahărul se poate pune puțin lapte în care se dizolvă o budincă de vanilie+vanilie și coajă de lămâie;
-după ce se îngroașă o lăsăm să se răcească și o amestecăm cu ½ pachet de unt sau margarină rama frecată spumă.

-se pune crema pe blatul copt și peste ea punem o glazură sau ciocolată rasă.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.