Ciorbă de cartofi

Ciorbă de cartofi cu bacon – Ficat de pui la cuptor – Tiramisu – Meniu

   Ciorbă de cartofi cu bacon – Pâinici umplute – reţete culinare

1. Aperitiv: sandwich de cașcaval

-1 pachet de felii de cașcaval, șuncă feliată subțire,100 gr unt

-așezăm astfel: un pătrat de cașcaval uns cu puțin unt +1 felie de șuncă +cașcaval uns cu unt +șuncă +cașcaval +unt +șuncă +cașcaval

-apăsăm puțin să se lipească bine, punem la rece câteva ore, apoi tăiem în forme

2. Ciorbă de cartofi cu  bacon:

-200 gr bacon tăiat bucățele

-3-4 cartofi mari curățați și tăiați bucățele sau rondele

-1 morcov,1 pătrunjel,1 păstârnac date pe răzătoarea fină le călim în foarte puțin ulei, adăugăm baconul, cartofii, apa și punem la fiert

-când legumele și baconul sunt fierte adăugăm verdeața; pătrunjel și tarhon tăiate fff mărunt și mai lăsăm câteva clocote

-dregem cu smântână sau iaurt

3. Ficat de pui la cuptor:

-punem în tavă ficatul, condimentăm (fără sare), puțin ulei și puțină apă și băgăm tava la cuptor (aveți grijă că se face repede)

-serviți cu piure de cartofi sau mămăligă

4. Tiramisu (Maya)

-400-600 gr pișcoturi, 500 gr mascarpone, 5 ouă, 2 plicuri praf de frișcă (Dr Oekter), 8 linguri de zahăr, cafea sau cacao preparată

a)- se freacă gălbenușurile cu zahărul (până se topește zahărul), adăugăm mascarponele, mixam bine și punem la rece

b)-se bate albuşul spumă tare, adăugăm prafurile de frișcă și amestecăm bine

Se unesc cele 2 compoziții (a+b), se amestecă bine și se pun la rece

-pregătim tava, apoi muiem pișcoturile în cafea (cacao) și clădim prăjitura astfel:

-un rând de pișcoturi muiate +crema +pișcoturi +crema +pișcoturi +crema = și dăm prăjitura la rece câteva ore

-înainte de servire presăram cu cacao praf sau cu ciocolată rasă

Pofta Bună!

Pâinici umplute

-Pentru aluatul pâinicilor umplute avem nevoie de:
-200 g făină,
-2 ouă,
-1/2 linguriţă zahăr,
-10 g drojdie, aprox. ( o jumătate de pacheţel de drojdie ),
-1/2 pachet praf de copt
-2-3 linguri ulei, puţină sare.
-seminţe ( susan, floarea soarelui, în dovleac, etc )

  Maiaua făcută din drojdie, apă şi zahăr se adaugă la restul ingredientelor, se frământă aluatul obţinut până devine elastic. În aluat pun o parte dintre seminţe.
Aluatul astfel obţinut se întinde, după care se taie în dreptunghiuri aproximativ egale.

   Pentru umplutură folosesc brânză topită şi crenvuşti de pui sau caşcaval şi cârnaţi.
După ce ai pus umplutura, aluatul trebuie bine împachetat. Pâinicile obţinute se trec prin restul de seminţe! Se pun pe foaia de copt într-o tavă de cuptor şi se dau la foc 15 -20 de minute.

Fursecuri cu iz de sărbătoare

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

  1. Wow. Am am facut ciorbă de cartofi, dar am folosit cu bilete din carne de mânzat. Suna bine tot meniul yumiiiii

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.