Secrete publice - Nora Roberts - - vol 1 - Editura Miron

Secrete publice – Nora Roberts

Titlu original: Public Secrets

Traducere: Sanda Socoliuc

Număr pagini: 333

Editura: Miron 

Anul: 1994 

 

Uneori, cele mai bine păstrate secrete sunt cunoscute de toată lumea… Un roman despre Emma, frumoasa fiică a celui mai cunoscut star de muzică rock.

  De la vârsta de trei ani Emma McAvoy trece prin traume groaznice pentru o fetiță la vârstă ei. Mama sa, Jane- o alcoolică înăcrită, suspină după fostul său iubit și tatăl fetiței. Când ceva nu merge bine fetița este maltratată, bătaia fiind ceva la ordinea zilei.

    Când Brian McAvoy împreună cu trupa sa rock, Devastation, încep să aibă succes, să meargă în turnee, dar  este în pragul de a se căsătorii cu Bev, apare amenințările lui Jane, care pretinde că are o fiică cu el. Cum aceasta a fost iubita sa de la 18 ani, Brian merge la locuința sordidă, și surpriza este mare- fetița blondă de trei anișori, înfricoșată că va fi bătută este copia sa fidelă. Astfel că, peste noapte, un tată tânăr și înfricoșat de ce înseamnă să fii părinte decide să o scoată, de fapt o cumpără pe banii mulți de la mama sa biologică.

   Când Bev, și ea însărcinată, va afla de copilă va încerca să nu se apropie de ea să nu o iubească, dar felul ei de a fi și dragostea pentru Brian va învinge obstacolele, iar faptul că va fi și ea mamă duce la o înțelegere afectuoasă cu Emma. Când succesul fulminant al formației Devastation și nașterea frățiorului Emmei, Darren, aduce înțelegere și iubire în familie, fetiță începe să se simtă iubită. Frățiorul său până la vârsta de doi ani este dragostea vieții sale de fetiță.

   Într-o noapte îngrozitoare când părinții aveau una din multele lor petreceri, strigătul lui Darren o trezește pe Emma, iar ea speriată încearcă să afle la cei șase anișori ai săi ce s-a întâmplat. În camera frățiorului său erau doi monștri care îl țineau încercând să îi facă rău fratelui său. Țipătul său și încercarea de a-și ajuta frățiorul, îi pune pe criminali pe urmele sale, ea fugind țipând și căzând pe treptele de la etaj.
Când se trezește la spital află că din familia sa fericită a rămas doar fumul, Darren fiind ucis, mama Bev căzând într-o depresie groaznică, iar tatăl Brian se va retrage în droguri, băutură și munca sa cu formația. Emma va fi trimisă la o școală catolică, tatăl va pleca de la Bev, rămânând succesul tot mai mare al formație rock, acesta aducând după sine gărzi permanente pentru fetiță- teama de a fi ucisă fiind prea mare pentru tată.

   Cazul morții lui Darren va rămâne nerezolvat, criminalii nefiind prinși, iar Emma uitând feţele lor va scapa de moarte în toți acești ani. Michael Kesselring este fiul polițistului care a cercetat în tot acești ani moartea micuțului Darren, iar drumul său încă de copil se tot intersectează cu frumoasa Emma, dar nu se știe de ce ei se vor întâlni doar o dată la câțiva ani, dar timpul trece…

   Din descrierea cărți totul a pornit din interior. Oare cine putea fi? Alice- bona, Johnno prietenul din copilărie al lui Brian și membrul trupei, Steve alt membru, P.M. basistul, cel care era și el îndrăgostit de Bev? Pete managerul formației?
Oare cum va mai decurge viața unei fete, a unei vedete rock? Va avea parte de o viață normală? De dragostea unui bărbat? Își va aduce ea aminte cine este criminalul pe care l-a văzut când era în camera fratelui său?

Vă dați seama că eu am răsfoit finalul volumului doi, mai ales că ardeam de nerăbdare să aflu cine poate fi criminalul.

 

 Sursa foto: Wikipedia

4 COMMENTS

  1. Mama era înnebunită după cărțile Norei Roberts în liceu 😀 Pe mine nu mă tentează, însă te felicit pentru recenzie locco_smiley_10

  2. O carte mai altfel de-a Norei pe care eu am apreciat-o in mod deosebit.
    Cat despre imaginea postata, cea cu James Hetfield si Kirk Hammett ( de la Metallica), ma face sa zburd de fericire. Ce muzica rock era perioada anilor ’90 !!!!!!

  3. Waw! Pare o carte plină de suspans! Felicitări, Nicol! Mi-a plăcut foarte mult recenzia ta!

  4. Cred ca e prima carte de Nora roberts pe care am citit-o,o mai am si acum in biblioteca.Felicitari Nicol!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.