Septembrie în Shiraz, de Dalia Sofer

Editura: Leda/Grupul Editorial Corint
Traducere: Ioana Vacarescu
Număr pagini: 400
    Dalia Sofer s-a născut în 1972, în Iran, de unde, la vârsta de zece ani, s-a refugiat împreună cu familia în Statele Unite. Şi-a luat masteratul în literatură la Sarah Lawrence College, iar pentru romanul sau de debut, Septembrie în Shiraz, nominalizat la Orange Prize 2008, a fost distinsă cu Whiting Writers Award. Dalia Şofer a petrecut câţiva ani în Yaddo, o comunitate artistică din Saratoga Springs, iar în prezent locuieşte la New York.
„Un roman de debut curajos şi plin de compasiune.” The Weekly Standard
„Captivant… liric şi uneori obsedant.” Washington Post

În perioada dificilă ce urmează revoluţiei din Iran, negustorul de bijuterii Isaac Amin este arestat şi acuzat pe nedrept de spionaj. Îngrozită de dispariţia acestuia, familia sa trebuie să reziste în această nouă lume a cruzimii şi haosului, asistând neputincioasă la prăbuşirea a tot ceea ce cunoscuse până atunci.
În vreme ce Isaac îndură teroarea închisorii, iar soţia sa îl caută cu disperare, copiii lui se confruntă cu înţelegerea noilor valori şi perspectiva unei călătorii deosebit de periculoase.

Sursa text şi foto: Leda/Grupul Editorial Corint

9 COMMENTS

  1. Prezentarea nu ma convinge in mod deosebit, desi tind sa cred ca este o carte interesanta.

  2. Nu stiu ce sa zic. Prezentarea scurta nu ma face sa fiu interesata de carte. Daca reuseste cineva sa o citeasca poate vine si cu impresii. Eu le astept 🙂

  3. Subiectul cărții este intrigant, iar faptul că scriitoarea s-a ales cu premii importante chiar la romanul de debut, spune foarte multe.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.