Salată cu ton și crutoane, Supă cremă de gulii, Ardei umpluți și...

Salată cu ton și crutoane, Supă cremă de gulii, Ardei umpluți și Desert proteic 

by -
1
Desert proteic

Salată cu ton și crutoane, Supă cremă de gulii, Ardei umpluți și Desert proteic

1.Aperitiv: Salată cu ton și crutoane (Iliuţa):

-tăiem 2-3 feliuțe de pâine cubulețe; 2 căței de usturoi răzuiți se adaugă peste cubulețele de pâine pe care ulterior le rumenim pentru 5 minute la cuptor la foc mic;
-facem un sos dintr-o lingură ulei de măsline, 100 g cașcaval răzuit și 2-3 linguri de iaurt cremos;
-într-un caston punem frunzele de salată verde tăiată feliuțe, tonul din conservă (noi îl folosim pe cel în suc propriu), boabe de porumb fiert, crutoanele și sosul obținut;
-la final pune roșii cherry și/sau măsline.

2. Supă cremă de gulii (Iliuţa):

-4 gulii de mărime medie se curăţă de coajă și se taie cubulețe mici;
-un praz tăiat feliuțe se sotează cu puțin unt împreună cu guliile pentru 3-4 minute la foc mic;
-condimentăm cu piper, boia dulce și busuioc;
-adăugăm ulterior 2 cartofi tăiați cubulețe și 1.5 litri supă de legume;
-se lasă la fiert pentru 20-25 minute;
-la final punem 250 ml smântână de gătit și mixăm;
-se servește cu crutoane aromate cu usturoi și bucățele de telemea proaspătă.

3. Ardei umpluți (Vero):

-1 kg și jumătate de carne, 200 gr orez, 2 linguri vegeta, 1 lingură piper, 2 cepe, 1 lingura boia, puțin cimbru; 16 ardei galbeni, bulion la final;
-se călește ceapa în puțin ulei și adăugăm boiaua;
-într-un bol mare punem restul de ingrediente apoi adăugăm ceapa călită;
-amestecam bine totul și umplem ardeii curățați;
-îi punem la fiert într-o oală mai mare în care punem la alegere ardei sau bețe de mărar pe fund;
-adăugăm ardeiul umplut, punem 300 ml bulion sau 4 linguri pastă de tomate;
-acoperim cu o farfurie și punem apa cât sa treacă bine peste ele;
-se fierb la foc mic cam o oră.

4. Desert proteic (Vero):

-80 gr ovăz, 50 gr proteină praf, fructe, 150 ml lapte de capră;
-băgăm ovăzul, proteina și laptele în cuptorul cu microunde aproximativ 2 minute; dacă se umflă prea tare mai adăugăm puțin lapte (după preferință);
-punem apoi fructele și servim o masa sănătoasă;
-eu am ales caise, pepene galben, afine și banane.

 

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.