Supă cremă de broccoli – Pizza vegetală – Cremă de banane

Supă cremă de broccoli – Pizza vegetală – Cremă de banane

by -
0
Supă cremă de broccoli - Pizza vegetală - Cremă de banane

Supă cremă de broccoli – Pizza vegetală – Cremă de banane

1.Aperitiv: Salată de cartofi fierți, gogoșari murați, conopidă murată și maioneză (Iliuţa)

  • 500 g cartofi fierți în coajă și puțină sare, îi tăiem cubulețe și îi punem într-un vas pentru salată.
  • 300 g conopidă murată o desfacem în bucăți cât mai mici, 2 gogoșari murați îi tăiem feliuțe și le adăugăm peste cartofi.
  • facem maioneză din 3 ouă cu ulei de măsline și puțin muștar.
  • adăugăm peste maioneză 100 g iaurt grecesc.
  • amestecăm bine și le adăugăm peste celelalte ingrediente.

2. Supă cremă de broccoli:

  • o căpățână de broccoli o curățăm și o punem la fiert cu 1 morcov+1 păstărnac+1 pătrunjel+1 cartof = în apă cu sare
  • când legumele sunt fierte  le scoatem într-un castron să se răcească puțin apoi le mixăm în blender
  • punem masa de legume în oală și adăugăm apa în care au fiert(atâta cât vrem de groasă să fie supa)
  • adăugăm condimente după gust și verdeață tocată fff mărunt și lăsăm să dea câteva clocote
  • se poate servi simplă sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Pizza vegetală:

  • întindem în tavă pe hârtia pergament (unsă cu puțin ulei) o foaie de aluat foietaj (Morărița) și presăram pe ea brânză telemea rasă
  • scurgem bine conservele de ciuperci,porumb,fasole boabe albă și roșie
  • tăiem o roșie felii sau folosim castraveți murați tăiați fff fin
  • punem pe foaie (peste brânză) ciupercile, fasolea, porumbul, feliile de roșii
  • deasupra presăram cașcaval dat pe răzătoare și punem la cuptor
  • când serviți puteți adaugă după preferințe sos de roșii,pastă de ardei sau  sos tartar

4.Cremă de banane

  • 3-4 banane foarte coapte le mixăm bine cu lămâie
  • din 3-4 ouă +3 linguri de zahăr+2 zahăr vanilinat = fierbem pe abur o cremă, o lăsăm să se răcească puțin
  • mixăm crema de ouă cu bananele mixate cu lămâie
  • punem crema în pahare,ornăm cu pișcot și frunze de mentă și punem la rece
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.