Friptură de porc

Salată de avocado – Friptură de porc la tavă – Fursecuri – meniu

   Friptură de porc la tavă

1. Aperitiv: salată de avocado

-1 avocado copt (să fie moale) îl curățăm, îl punem într-un castron

-zdrobim bine avocado, punem puțină sare și-l frecăm cu ulei (ca la maioneză) punând alternativ câte un pic de suc de lămâie, până se face ca o pastă

-potrivim de sare și piper și servim pe feliuțe de pâine prăjită

2. Ciorbă de porc:

-eu fierb întâi oasele de porc în apă cu sare, apoi curat carnea de pe oase (în ciorbă pun numai carnea)

-morcovi, pătrunjel, păstârnac dați pe răzătoarea fină îi călesc cu fff puțin ulei, adaug carnea și strecor zeama în care a fiert carnea și pun la fiert

-potrivim de sare, piper multicolor, curry, coriandru praf, lemon gras și lăsăm să fiarbă

-când ciorba e aproape gata adăugăm verdeață (combinația care ne place) și mai lăsăm să dea câteva clocote

-se poate servi așa, cu smântână sau ardei iute

3. Friptură de porc la tavă:

-tăiem feliile de carne mai groase și le condimentăm puțin înainte de a le prepara

-punem feliile în tavă, 2 crenguțe de cimbru, un păhărel de alcool (vodka, gin, coniac) și apă cât să le acopere bine și le punem la cuptor,

-aveți grijă când scade apa să le întoarceți să se coacă pe ambele părți

-se poate servi cu cartofi piure sau orez

4. Fursecuri (Vero)

-1kg făină +4 ouă +1 esență de vanilie +5 pliculețe zahăr vanilinat +25 gr stafide sau merișoare +1 pachet unt +300 gr zahăr pudră +1 linguriță bicarbonat stins cu lămâie = se frământă cu cât lapte e nevoie să fie un aluat potrivit să-l putem întinde

-lăsăm să stea 30 minute la cald, apoi îl întindem în foi pe care le tăiem cu forme și le punem la copt.

Poftă Bună!

Reţete culinare

Chec aperitiv

Dovlecel pane

-tăiem dovleceii în felii rotunde sau pe lung dacă dovleceii sunt mici (mie îmi place să-i tai felii puţin mai groase) îi sărăm şi-i lăsăm puţin în castron, apoi îi punem într-o strecurătoare să se scurgă apa
-pregătim în farfurii: făina, ouăle bătute şi pesmet sau făină de mălai grişată (sunt bune şi prin făina de mălai)
-preparăm şniţelele şi le servim cu garnitură de cartofi piure sau orez

Friptură de porc la tavă – un deliciu culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. Arci, măbucur enorm că ne oferi în continuare idei de meniuri! Pentru mine, articolele tale sunt de mare ajutor! Mulțumesc din suflet pentru acest lucru!
    Vero, fursecurile tale par ideale pentru weekend!

  2. Mulțumesc pentru rețete ! Datorită vouă, răspunsul la întrebarea ce gătesc astăzi este mai ușor și rezultatele delicioase !

  3. De fiecare data cand citesc retetele ma apuca pofta. Daca aveam avocado faceam o salata chiar acum, in rest sa-mi notez ingredientele.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.