Ouă umplute – Dovlecel pane – Budincă de griș – Supă cremă...

Ouă umplute – Dovlecel pane – Budincă de griș – Supă cremă de cartofi cu praz

by -
0
Ouă umplute - Dovlecel pane - Budincă de griș - Supă cremă de cartofi

Ouă umplute – Dovlecel pane – Budincă de griș – Supă cremă de cartofi cu praz

1.Aperitiv: ouă umplute

  • 10 ouă le fierbem tari, le curăţăm, le tăiem in două pe lung şi scoatem gălbenuşul
  • mixăm o pastă din cele 10 gălbenuşuri +1 pateu de ficat (porc,curcan,raţă,gâscă) +2 linguriţe de muştar+sare, piper+2-3 linguri de smântână (obişnuită sau vegetală)
  • cu pasta astfel obţinută umplem jumătăţile de albuş
  • preparăm o maioneză ( 1 cartof fiert si zdrobit ca la piure+2 gălbenuşe de ou crude+ulei) si adăugăm smântâna(in funcţie de cât sos vrem),sare,piper
  • punem jumătăţile de ou cu  umplutura în jos (în caserolă), turnăm deasupra sosul si dăm la rece

2. Supă cremă de cartofi cu praz (Iliuţa)

  • 3- 4 buc praz tocat cubulețe se sotează cu puțin unt.
  • se lasă pentru 2-3 minute la foc mic.
  • adăugăm 3 cartofi și o  țelină mică tocate cubulețe peste compoziţie
  • le mai lăsăm 2-3 minute, timp în care adăugăm sare, piper, busuioc și rozmarin. -adăugăm 2 litri de apă sau de supă și le lăsăm să fiarbă pentru 15-20 de minute.
  • la final adăugăm 250 ml smântână de minim 20% grăsime și blendăm compoziția.
  • se decorează cu pătrunjel tocat .
  • se servește cu crutoane sau bucăți de brânză .

3. Dovlecel pane.(Vero)

  • se taie felii dovlecelul și se presară cu sare.
  • se lasă la frigider 30min.
  • se scurge bine de apa și se trece prin făină apoi prin ou .
  • se prăjesc la foc mic pe ambele părți.
  • se poate servi cu cartofi piure sau prăjiţi

4. Budincă de griș (Mariana)

  • 4 ouă întregi+150 gr zahăr (alb sau brun) se bat bine cu mixerul
  • adăugăm 250 griș în ploaie +1 praf de copt = și mixăm bine
  • tava o ungem cu puțin ulei,punem o foaie de copt pe care o ungem fin  cu ulei
  • turnăm budinca și-o punem la copt
  • pregătim 500 ml lapte amestecat cu aromele care ne plac (vanilie,rom…)
  • scoatem tava din cuptor și însiropăm uniform cu laptele și lăsăm să se răcească,apoi tăiem bucăți
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.