The sick book tag!

După cum aţi văzut deja pe facebook circulă acest gen de tag şi am zis, de ce nu, ar fi cazul să diversific, eu răspund şi voi vă delectaţi cu altceva. De bunăvoie şi nesilită de nimeni 🙂 am preluat de la Simina S ideea şi vă transmit propriile impresii despre sick tag.

1. Diabet: O carte dulce, extrem de dulce.
Dieta iubitoarelor de ciocolată de Carole Matthews. Dacă aveţi răbdare descoperiţi valuri de ciocolată, o nebunie siropoasă care te duce cu gândul la filmul Totul despre sex, povestea femeilor care la bucurie şi la supărare dau iama în frigider după ceva delicios. 🙂

 2. Varicelă: O carte pe care ai citit-o odată, dar nu o vei mai deschide vreodată.
Probabil cele două cărţi pe care am avut răbdare să le citesc din seria Jalna : – Un nou început şi Zile fericite de Mazo de la Roche. Din păcate acţiunea este lentă, personajele nu-mi plac, dar chiar şi aşa, ele ocupă un loc special în biblioteca mea.

3. Gripă: O carte contagioasă care s-a răspândit ca un virus.
Cinzeci de umbre ale lui Grey de E.L. James. După cum aţi văzut a fost o întreagă nebunie cu cartea, după a apărut ecranizarea. Am citit şi mi-a plăcut povestea în sine, drept dovadă că am dorit să descoper şi seria care se zvoneşte că a fost sursă de inspiraţie pentru autoarea E.L. James, mai exact seria Crossfire de Sylvia Day (încă nu ştiu care pe care, dar vreau să cred că S.D. a comis frauda :P). Şi voi ştiti că sunt căutate, adorate, dar pentru mine au fost o pierdere de timp. M-am manifestat în scris printr-un review demonic. Dacă vă face plăcere vă invit să-l citiţi.

4. Ciclul: O carte care o citeşti în fiecare lună, an sau mai des.
Recitesc cu plăcere atunci când sunt în incertitudine-Judith McNaught-Regatul viselor, Lisa Kleypas-Seria Wallflowers (Diavolul în iarnă este cartea mea preferată, băiatul rău m-a cucerit), Umbrele trecutului de Linda Howard, Deziluzii de Raluca Butnariu.

5. Insomnia: O carte care te-a ţinut trează toată noaptea.
Răspunsul este simplu: Aproape de cer de Judith McNaught. Eram într-o nebunie literară şi îmi tot spuneam în gând, încă o pagină şi încă o pagină, până s-a făcut dimineaţă. Doar cine citeşte cu pasiune poate înţelege acest gen de extremism literar.

6. Amnezie: O carte pe care ai uitat-o şi a eşuat în a lăsa o impresie puternică în mintea ta.
Ar trebui să menţionez ceva citit în liceu, dar cum majoritatea cărţilor făceau parte din literatură obligatorie în mare parte le-am dat uitării pentru a asimila informaţii noi, dar şi pentru a mă bucura de alt gen de literatură.

7. Astm: O carte care ţi-a luat respiraţia (care te-a impresionat).
Cei care mă cunosc, ştiu că am făcut o pasiune din cartea Hopeless. Fără speranţă de Colleen Hoover, m-a impresionat atât de mult încât o recomand în toate topurile şi le spun prietenilor că merită. Abia aştept să apară la editura Epica-Ugly Love.

8. Malnutriţie: O carte care te-a lipsit de a mai vrea să mănânci.
Hmm. Aş vrea să cred că până acum am citit doar cărţi care m-au făcut să mă simt bine, iar cele care care au avut un gust amar sau au fost în afara aeriei mele au trecut fără să îmi lase sechele. Pentru cei care sunt pasionaţi de gătit (nu şi eu), o carte tocmai bună în care se discută foarte mult despre preparate cu specific italian este Valentine de Adriana Trigiani. Te apucă toate poftele dacă stai la masă cu ei sau dacă citeşti reţele menţionate la final.

9. Boală ,,călătoare”: O cartea care te-a luat într-o ,,călătorie” prin timp şi spaţiu.
Băiatul Echo de Matt Haig m-a purtat în anul 2115, probabil pentru a invidia omenirea că au reuşit să descopere ceea ce noi ne dorim cu ardoare: vindecarea bolilor incurabile, să parcurgem cu rapiditate în doar câteva minute distanţe mari şi bonus, informaţii despre comunicare/tehnologie

Şi tocmai când începusem să mă obişnuiesc cu răspunsurile s-a terminat şi book tag-ul.
Mi-aş dori să citesc ce gândeşte Laura de la Bookcaffe sau Adela de la Vanilla Moon. Dacă vă face plăcere şi doriţi să preluaţi provocarea pe blogul vostru, atunci sunteţi invitaţii mei. Dacă nu, puteţi să vă distraţi la fel ca mine, lăsând un răspuns într-un comentariu.

Review overview
5
Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.