Top 10 filme vizionate în 2018

  V-am pregătit un top 10 filme cu care m-am delectat anul acesta. Sunt bune pentru starea de amorţeală sau în caz de plictiseală cronică. Criteriul de selecţie este pur întâmplător, însă mi-au plăcut şi am vrut să le împărtăşesc cu voi. Genurile de filme sunt diferite, dar conţin o doză considerabilă de emoţii.  Top 10 filme

   1. The Post (2017) – The Post: Secretele Pentagonului

The Post (2017)  The Post Secretele Pentagonului - Top filme vizionate în 2018

Regia: Steven Spielberg

Actori: Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson, Bob Odenkirk

Gen film: Biografic, Dramă, Istoric, Thriller

  Regizat cu măiestrie de Steven Spielberg, filmul are succesul este garantat. The Post: Secretele Pentagonului este mai mult decât un film, ci o filă de istorie, un subiect dezbătut, un scandal care a zguduit pentagonul.  Meryl Streep şi Tom Hanks intră în pielea personajelor şi joacă cu talent într-o cursă infernală ce are ca miză subiecte controversate, secrete ascunse de populaţie, însă care implică mușamalizarea într-o perioadă de trei decenii de guvernare.

   Katharine Graham (Meryl Streep) – prima femeie editor ce conduce un ziar american de renume şi  Ben Bradley (Tom Hanks) – un alt editor care crede în forţa adevărului. Împreună nu se sfiesc să meargă până în pânzele albe pentru a dezvălui adevărul.

   Un film care pune în evidenţă nu doar talentul actoricesc, ci şi drumul către dreptate. Libertatea presei este pusă sub semnul întrebării atunci când la fiecare pas sunt ameninţaţi.  Top 10 filme

2. Wonder (2017) – Minunea

Wonder (2017)  Minunea - Top filme vizionate în 2018

Actori: Julia Roberts, Jacob Tremblay, Owen Wilson, Mandy Patinkin

Gen film: Dramă, Familie

  August Pullman este copilul care trăieşte o viaţă cu totul diferită. Foarte mulţi îl cunoaşteţi din romanul omonim – Minunea de R.J. Palacio (Editura Arthur, București, 2013), însă este imposibil să nu îl îndrăgiţi. Este carismatic, talentat, dar diferit din cauza chipului mutilat de operaţiile estetice.

   S-a născut cu probleme de sănătate şi deşi a fost protejat de familie, acum trebuie să facă faţă sistemului public de învăţământ. Forţat de împrejurări, va ajunge elev în clasa a V-a şi se străduieşte să se comporte exemplar, să îşi facă prieteni de nădejde.

    Filmul urmăreşte reacțiile oamenilor, comportamentul lor când văd pe cineva diferit, maturitatea unui copil şi puterea lui interioară de a lupta cu prejudecăţile. Nu îi este uşor să fie diferit, dar emană atât de multă căldură încât este imposibil să nu empatizezi. Auggie este un erou şi cu greu îi poţi rezista.

3. Ocean’s 8 (2018) – Ocean’s 8: Jaf cu clasă

Ocean's 8 (2018) Ocean's 8 Jaf cu clasă - Top filme vizionate în 2018

Actori: Cate Blanchett, Sandra Bullock, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Helena Bonham Carter, Rihanna, Mindy Kaling, Awkwafina

Gen film :  Acţiune, Comedie, Crimă, Thriller

  O distribuţie excelentă, 8 femei care fac furori (Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna și Helena Bonham Carter) aleg să pună la cale un jaf perfect în filmul Ocean’s 8: Jaf cu Clasă.

  Debbie Ocean (Sandra Bullock) este capul răutăţilor, dar timp de cinci ani, 8 luni, 12 zile se gândeşte la un întreg scenariu de a împlini o dorinţă. Ajutată de o echipă profesionistă în domeniu, fiecare femeie are propriul talent. Scopul este capturarea unui colier din diamante de o valoare impresionantă, 150 de milioane de dolari ce va fi purtat de actrița Daphne Kluger (Anne Hathaway) star la un eveniment important al anului – Gala Met.

   Planificat la secunde, planul decurge perfect şi fără ascunzişuri. Veţi fi impresionaţi de acele detalii şi veţi zâmbi când veţi constata care sunt invitaţii care vor trece pasager printre actori.

     O aventură care va exploda pe marile ecrane. Urmăriţi cu încredere Ocean’s 8: Jaf cu Clasă

4. The Predator (2018) – Predatorul

The Predator (2018) Predatorul - Top filme

Actori: Yvonne Strahovski, Olivia Munn, Jacob Tremblay, Thomas Jane

Gen film: Acţiune, Aventuri, Horror, SF

  Diferit de genurile pe care le urmăresc de obicei la cinema, am zis că merită să diversific şi cine ştie, poate voi fi impresionată. Nebunia începe când apar în scenă fiinţe hidoase, malefice, ce au un singur scop: să ucidă.

   În partea adversă se află o echipă de foşti soldaţi la care se alătură din mers o femeie – profesor specializat în biologia evoluționistă. Din tărâmuri ale universului încep să-şi facă apariţia cei mai periculoşi vânători – Predatori. Cine ar fi anticipat că în sudul Georgiei  vor apărea fiinţe malefice dornice să cucerească teritorii şi distrugă omenirea?

   Un film care are adrenalină, suspans de la început până la sfârşit, dar şi suficiente scene care vor stârni emoţii. Cât de dură va fi lupta cu aceste fiinţe hidoase, dar şi ce consecinţe ar fi în joc, veţi putea absorbi din scenele bine structurate

5. Book Club (2018) – Clubul femeilor dezlănţuite

Book Club (2018) Clubul femeilor dezlănţuite

Actori: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen, Andy Garcia

Gen film: Comedie

   Book Club – un film despre viaţă, cărţi şi bucuria de a trăi momentele atunci când se ivesc. Are suficiente scene de umor şi ceva pare să se dezlănţuie când cele patru prietene aleg să schimbe genul literar şi vor să citească la clubul de lectură seria Fifty Shades of Grey/50 de umbre ale lui Grey.

    Sunt prietene, femei independente, temperamentale și dornice să experimenteze. Diversitatea apare când la clubul lunar de lectură vor să aleagă o carte hot. Acesta pare să fie momentul când ele vor să iasă din zona confortabilă și să se simtă bine. Deciziile lor, situațiile amuzante și pe alocuri lipsite de inhibiții dau o stare de bine relaxând audiența.

  Book Club (2018) este genul de comedie care arată cum poate fi viața și de ce merită să dai o șansă fericirii indiferent de vârstă.  Top 10 filme

6. To All the Boys I’ve Loved Before (2018) – Tuturor băieților pe care i-am iubit

To All the Boys I've Loved Before (2018) To All the Boys I've Loved Before

Actori: John Corbett, Noah Centineo, Emilija Baranac, Israel Broussard, Janel Parrish

Gen film : Dramă, Romantic, Dragoste

   Filmul este realizat după romanul omonim To All the Boys I’ve Loved Before/Tuturor băieților pe care i-am iubit de Jenny Han (Editura Trei, 2015 și 2018). O poveste frumos construită despre dragostea în adolescență, familie, amintiri și prieteni.

   De data aceasta am avut un avans, înaintea de a apărea filmul m-am delectat cu cartea și da, mărturisesc că m-a cucerit. Personaje prietenoase ce emană căldură, își trăiesc adolescența, fac față tranziției și își asumă deciziile. To All the Boys I’ve Loved Before are câte puțin din fiecare, însă cel mai important este energia pozitivă, situațiile care aduc zâmbetul pe buze. Urmăriți filmul, citiți seria autoarei Jenny Han și lăsați în urma voastră amintiri frumoase.  Top 10 filme

7. Forever My Girl (2018) – Forever My Girl

Forever My Girl (2018)  Forever My Girl

Actori: Alex Roe, Jessica Rothe

Gen film: Dramă, Muzical, Romantic, Dragoste

  Bazat pe romanul Te voi iubi mereu de Heidi McLaughlin (Editura Corint, Colecția Leda Edge),  filmul Forever My Girl urmărește povestea lui Liam Page – star al muzicii country și întoarcerea acestuia acasă după o perioadă de zece ani. Intențiile sunt clare, dorește să recucerească pe fosta iubită.

  Coloana sonoră, melodiile care rulează pe fundal, fragmente din trecut, îmbinate cu prezentul au rolul de a prezenta pe Liam Page – un bărbat care iubise la nebunie o femeie și de teamă o părăsește înainte de a se căsători. Și-a construit o carieră, a devenit un fenomen al muzicii country, însă nu a putut uita pe  Josie – dragostea sa adevărată. Revenirea în orașul natal, înmormântarea celui mai bun prieten, vor fi puncte care îi va aduce în față consecințele faptelor sale.

  Doar de el va depinde ce va face mai departe.

  Puțin diferit de carte, filmul arată latura sensibilă, puterea de a iubi, ierta, dar și de a lupta înainte de a deveni prea târziu. Top 10 filme

8. Overboard (2018) / Amnezie cu surprize

Overboard (2018) Amnezie cu surprize

Actori: Anna Faris, Eugenio Derbez

Gen film: Comedie, Romantic, Dragoste

  Un film aparent previzibil, dar amuzant. Are întorsături de situații, momente care vor aduce zâmbetul pe buze și o amnezie cu bătăi de cap. Leonardo (EUGENIO DERBEZ) – un seducător egoist, răsfățat și foarte bogat și Kate (ANNA FARIS) – o mamă singură cu 3 copii pe cap.

   Un incident neferit și câteva artificii, îl vor transforma pe Leonardo dintr-un bărbat bun doar la distracții în tată a trei copii. Începutul este dificil, dar are potențial și începe să facă față cu brio. Memoria îi joacă feste și ia de bun tot ce i se spune, însă transformarea lui, modul cum se dedică familiei și noului loc de muncă, îi aduc respectul celor din jur. Copiii ajung să-l iubească și cu greu le vine să îi spună adevărul.

   Familia lui adevărată începe să-l caute și momentul revenirii la realitate se apropie fulminant. Doar Leonardo va ști ce viață i se potrivește, dacă această experiență i-a zguduit existența.

 

9. Passengers (2016) – PasageriiPassengers - Pasagerii

Actori: Jennifer Lawrence, Chris Pratt

Gen film: Aventuri, Dramă, Romantic, SF, Dragoste

   Mi-am dorit demult să văd acest film şi dorinţa mi s-a împlinit într-o seară când urmăream la tv un post fără reclame (bucuria mea). 

  Partea frumoasă este că am avut răbdare să descoper ce se întâmplă în timpul unei călătorii în spaţiu şi să-mi placă la nebunie filmul. Jim (Chris Pratt) şi Aurora (Jennifer Lawrence) ar fi trebuit să se trezească în viitor, dar din cauza unor circumstanţe atenuante ei au şansa sau poate neşansa de a se ajunge în faţa unui dezastru al navei cu 90 de ani mai devreme. Sunt singuri pe o navă care funcţiona perfect normal, dar mici defecţiuni tehnice le vor da de gândit. Trec de la stări diferite şi reacţionează din impuls pe măsură ce conştientizează că sunt doar ei doi. Deşi au cele necesare pentru supravieţuire, fiecare are propria viziune pentru viitor. Petrecerea timpului împreună îi va duce la atracţie şi automat fiorii dragostei se înfiripă, dar dezvăluirea unui secret va fi cumpăna în calea relaţiei lor. De ei va depinde dacă vor face un pact şi împreună vor duce nava pe linie de plutire. Vieţile pasagerilor adormiţi ar fi distruse, dar şi şansa lor de a trăi viitorul.

   Un film bine regizat care prezintă dorinţa noastră, a oamenilor de a depăşi limitele şi a face imposibilul pentru a călători în viitor. Pentru cei pasionaţi de SF probabil a fost încă un film pe listă, dar pentru mine s-a transformat într-o experienţă plăcută. Dacă l-aş fi văzut la cinema sigur ar fi fost fenomenal, în stilul AVATAR. Finalul a fost deosebit. O mică parte din noi poate fi dusă departe, important este să credem în propriile ţeluri. top 10 filme

10. Ferdinand (2017) – Ferdinand

Ferdinand (2017) Ferdinand

Actor: John Cena

Gen film: Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie

   Ultima recomandare este Ferdinand. Dacă nu ați făcut cunoștință cu cel mai drăguț tăuraș, înseamnă că trebuie să-i căutați aventurile. Este cât o bestie, însă sufletul lui mare îl face special. A crescut într-un mediu frumos, printre oameni care-l iubesc și i-au dat libertatea să se bucure de aer curat și flori colorate, dar la un moment dat va fi îndepărtat de propria locuință. Se decide să se întoarcă la familie și pornește în aventura vieții alături de prieteni. Deși acțiunea se desfășoară în Spania, Ferdinand nu este un taur obișnuit și vrea să demonstreze cu orice preț că nu trebuie să-l judecăm după cum arată..

   Un film inspirat după cartea Tăurașul Ferdinand de Munro Leaf, ilustrații de Robert Lawson (Editura Arthur, 2017), Ferdinand este o comedie cu încărcătură emoțională, aventuri și voie bună.

   O alegere potrivită pentru cei mici, dar și cei mari.

   2018 a fost un an plin, iar din ce a rămas, vă propun să profităm din plin. Să ne bucurăm de stropul disponibil, să citim o carte bună şi să vizionăm un film. Următorul meu obiectiv este A Star Is Born (2018)/S-a născut o stea (Regia: Bradley Cooper; Actori Lady Gaga, Bradley Cooper; Gen film: Dramă, Muzical, Romantic, Dragoste).

Voi ce ați recomanda în propriul top 10 filme?

top 10 filme

15 COMMENTS

  1. Am vazut o parte dintre aceste filme. Mai am de bifat Clubul femeilor dezlantuite, Forever my girl si The Predator. Dupa cum ati aflat deja ( cred ca am urlat titlurile astea oriunde s-a nimerit), cele trei filme care mi-au incantat inima pe 2018 au fost:
    1. Bohemian Rhapsody (cred ca l-as revedea de n ori pentru ca… e Freddie);
    2. Advengers Infinity War ( Ah, Thanos!! Cat te urasc!!!)
    3. The Nun (orice film din universul The Conjuring/Traind printre demoni imi da fiori pe sira spinari; sunt cele mai bune horroruri 😛 )

  2. Doar Clubul femeilor dezlănțuite și Amnezia le-am văzut și mi-au plăcut tare mult. Pe unele le am deja în plan, iar pe celelalte mi le-am notat acum. Mulțumim pentru recomandări, Mili!

    • Andreea ar fi frumos sa vezi macar cateva videoclipuri, cine stie, poate ti se potrivesc si vrei sa le dai o sansa.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.