seria-tuturor-baietilor-pe-care-i-am-iubit-de-jenny-han-emotii-prietenie-si-regasire

Seria Tuturor băieţilor pe care i-am iubit de Jenny Han – emoții, prietenie și regăsire

    Seria Tuturor băieţilor pe care i-am iubit – un amalgam de emoţii în care sunt dezbătute probleme legate de importanţa familiei, comunicare, prietenie, dar şi de ce ar trebui să preţuim perioada adolescenţei. Dacă vă este dor să vă relaxaţi cu o serie de cărţi, atunci petreceţi timpul cu surorile Song/Covey. Alături de ele veţi simţi ce înseamnă adaptarea, preţuirea şi primii fiori ai dragostei.

    Jenny Han a scris primul său roman, Shug (2006), pe când era încă la colegiu. Au urmat seriile de succes The Summer I Turned Pretty (bestseller New York Times) și Burn for Burn (scrisă împreună cu Siobhan Vivian).

    Puteți afla noutăți despre ea la DearJennyHan.com.

 Drepturile de ecranizare ale cărții ,,Tuturor băieţilor pe care i-am iubit’‘ au fost achiziționate de Awesomeness Films și Overbrook Entertainment, iar Lana Condor va interpreta rolul principal.

1.Tuturor băieţilor pe care i-am iubit -To All the Boys I’ve Loved Before-Editura Trei

Tuturor băieţilor pe care i-am iubit-To All the Boys I've Loved Before

   Cartea Tuturor băieților pe care i-am iubit este asemănătoare cu o ploaie caldă de vară, ușoară, surprinzătoare, dar întotdeauna binevenită după o zi caniculară. Prima dată când am răsfoit-o n-am știut ce să exprim, dar când am aprofundat-o am realizat că este ceea ce am nevoie și merită să îi acord atenție.

    Este plăcut să descoperi cum cele trei fete Song/Covey: Margot, Lara Jean și Kitty sunt genul de copii pe care și i-ar putea dori fiecare părinte. Moartea mamei lor cu ani în urmă le-a maturizat și cumva le-a obligat să se adapteze pentru ca sarcinile tatălui lor să fie mult mai mici. Margot a decis din clipa când și-a descoperit mama decedată că trebuie să își ia în serios rolul de soră mai mare care face totul bine și cumva să compenseze lipsa celei mai importante persoane din viața lor, să le fie un model pentru viitor.

seria-tuturor-baietilor-pe-care-i-am-iubit-de-jenny-han-emotii-prietenie-si-regasire

 

   Când iubirile secrete ies la iveală…

   Ce-ar fi dacă toţi băieţii de care te-ai îndrăgostit vreodată ar afla ce-ai simţit pentru ei… în acelaşi timp?

  Lara Jean păstrează cu sfinţenie nişte scrisori de dragoste într-o cutie de pălării rămasă de la mama sa.

   Scrisori pe care însă… nu le-a primit, ci doar le-a scris. Câte una pentru fiecare băiat de care a fost îndrăgostită.

   Când scrie, Lara îşi deschide inima şi mărturiseşte tot ceea ce n-ar avea curajul să spună cu voce tare. Scrisorile sunt secretul ei. Nimeni altcineva nu trebuie să le vadă.

   Numai că într-o bună zi cineva le expediază, iar lumea imaginară pe care Lara o ţinea ascunsă scapă dintr-odată de sub control.

   Felul de a fi al Larei Jean – cu capul în nori, timidă, capabilă de emoţii puternice şi complet naivă când vine vorba de băieţi – sporeşte farmecul acestei poveşti speciale. – Publishers Weekly

   O emoţionantă explorare a iubirii adolescentine. – Kirkus Reviews

Îmi place să salvez de la pieire tot felul de lucruri. Nu lucruri importante, balenele sau oamenii sau  mediul. Lucruri prostești. Clopoței din porțelan, genul pe care îl găsești la magazinele de suvenire. Forme de fursecuri pe care nu o să le folosești niciodată, pentru că cine are nevoie de un fursec în formă de picior? Panglici de păr. Scrisori de dragoste. Dintre toate lucrurile pe care le salvez, cred că se poate spune că scrisorile de dragoste sunt proprietatea mea cea mai de preț.
Îmi păstrez scrisorile într-o cutie de pălării turcoaz, cumpărată de mama dintr-un magazin vintage din centrul orașului. Nu sunt scrisori de dragoste scrise de altcineva pentru mine; nu am niciuna de genul ăsta. Sunt scrisori scrise de mine. Câte una pentru fiecare băiat pe care l-am iubit vreodată — cinci în total.
Când scriu una, nu îmi reprim nimic. Scriu ca și cum el nu o va citi niciodată. Pentru că nu o va face.
Fiecare gând ascuns, fiecare remarcă atentă, tot ce am ținut înăuntrul meu, pun totul în scrisoare. Când
termin, o sigilez, îi scriu destinatarul, iar apoi o bag în cutia mea turcoaz de pălării.”

Nu sunt scrisori de dragoste în toată puterea cuvântului. Scrisorile mele sunt pentru momentul în care nu vreau să mai fiu îndrăgostită. Sunt de rămas-bun. Pentru că, după ce îmi termin scrisoarea, nu mai sunt consumată de propria dragoste, care devorează totul.
Dacă dragostea e ca o posedare, poate că scrisorile mele sunt propriile exorcizări. Scrisorile mă eliberează. Sau cel puţin ar trebui.

După ce m-ai sărutat, te-am plăcut tot timpul clasei a șaptea și pentru o mare parte din clasa a opta. Nu a fost ușor, văzându-te cu Gen cum vă țineți de mână și vă sărutați în stația de autobuz. Probabil o faci să se simtă foarte specială. Pentru că ăsta e talentul tău, nu-i așa? Ești bun la a face oamenii să se simtă speciali.
Și cum e să-ți placă de cineva de nu mai poți și să știi că nu va simți niciodată la fel? Probabil că nu. Oamenii ca tine nu trebuie să treacă prin situații de genul ăsta. A devenit mai ușor după ce Gen s-a mutat și nu am mai fost prietene. Măcar atunci nu a mai trebuit să ascult toate detaliile.”

2. P.S. Te mai iubesc şi-acum-P.S. I Still Love You-Editura Trei

P.S. Te mai iubesc şi-acum-P.S. I Still Love You

   Lara Jean nu se aştepta să se îndrăgostească de-adevăratelea de Peter. Doar se prefăceau că sunt iubiţi, dar apoi lucrurile au devenit serioase. Acum ea nu mai ştie ce să creadă.

   Când un băiat din trecut se întoarce în viaţa ei, Lara Jean îşi regăseşte sentimentele pentru el.

    Oare o fată poate să fie îndrăgostită de doi băieţi în acelaşi timp?

    În această continuare sensibilă şi emoţionantă a bestsellerului internaţional ,,Tuturor băieţilor pe care i-am iubit’‘ (Ed. Trei, 2015) vedem iubirea prin ochii frumoasei Lara Jean. Dragostea nu e niciodată uşoară, dar poate că asta o face atât de minunată.

   „Felul de a fi al Larei Jean – cu capul în nori, timidă, capabilă de emoţii puternice şi complet naivă când vine vorba de băieţi – sporeşte farmecul acestei poveşti.” – Publishers Weekly

   „O emoţionantă explorare a iubirii adolescentine.” – Kirkus Reviews

Oamenii vin şi pleacă din viaţa ta. Pentru o vreme, ei sunt întregul tău univers, sunt totul. Şi într-o zi încetează să mai fie aşa. N-ai de unde să ştii cât timp îi vei putea avea lângă tine.”

3. A ta veșnic, Lara Jean-Always and Forever, Lara Jean-Editura Trei

A ta veșnic, Lara Jean-Always and Forever, Lara Jean

     Povestea scrisorilor Larei Jean continuă!

    Lara Jean se bucură de cel mai frumos an final de liceu la care ar putea spera o fată. E îndrăgostită lulea de iubitul său, Peter; tatăl ei în sfârșit se recăsătorește, cu vecina lor, doamna Rothschild; iar Margot, sora sa, vine acasă pe timpul verii, la momentul potrivit ca să participe la nuntă.

  Dar la orizont se întrevăd schimbări. Cu toate că Lara Jean se distrează și lucrează de zor la planificarea nunții tatălui său, nu poate trece cu vederea deciziile de viață importante pe care trebuie să le ia. Cea mai urgentă e alegerea unei facultăți, iar asta îi poate afecta relația cu Peter. A fost de față când Margot a trecut prin aceste chinuri ale maturizării. Acum Lara Jean e cea care urmează să termine liceul, să plece la facultate și să-și lase în urmă familia – și poate chiar și pe băiatul pe care îl iubește.
Atunci când inima și mintea îți spun lucruri diferite, de care dintre ele ar trebui să asculți?

  „Povestea pe care o spune Jenny Han este fără vârstă. Prima iubire, să-ți găsești propria identitate la școală și acasă și să faci față tranziției delicate de la copilărie la maturitate – toate sunt teme universale ale literaturii pentru adolescenți, pe care Jenny Han le explorează magistral.” – Voya

   „Dialoguri savuroase, scene memorabile și personaje de neuitat – A ta veșnic, Lara Jean este o bijuterie de carte, aflată în topul celor mai bune romane pentru adolescenți.” – School Library Journal

Îmi place să-I urmăresc pe Peter când nu mă observă, îmi place să-i admir conturul drept al bărbiei şi curbura pomeţilor. Chipul lui sugerează un fel de deschidere, de inocenţă — un anumit fel de bunătate. Bunătatea lui mă impresionează cel mai mult.
E vineri noaptea, suntem acasă la Gabe Rivera, după meciul de lacrosse. Liceul nostru a câştigat şi lum ea e foarte binedispusă, mai ales Peter, din moment ce el a marcat golul câştigător. În clipa de faţă, joacă poker cu câţiva colegi din echipă în celălalt capăt al încăperii; stă cu spatele rezemat de perete, cu scaunul lăsat pe spate. Încă are părul ud de la duşul de după meci. Eu stau pe canapea, alături de prietenii m ei, Lucas Krapf şi Pammy Subkoff, care frunzăresc cea mai recentă ediţie din Teen Vogue, şi dezbat dacă ar fi bine ca Pammy să-şi facă breton.”

„În timp ce Peter mă zoreşte prin curtea din faţă , până la marginea trotuarului, unde şi-a parcat maşina, îl întreb:
— De ce mergi aşa repede?
Se opreşte în faţa maşinii, mă trage spre el şi mă sărută. Totul dintr-o singură mişcare rapidă.
— Nu pot să mă concentrez la cărţi dacă te holbezi aşa la mine, Covey.
— Scuze, încerc să spun, dar mă sărută iar, lipindu-şi palmele de spatele meu.
După ce intrăm în maşina lui, mă uit la indicatoarele de bord şi observ că e abia miezul nopţii.”

Seria Tuturor băieţilor pe care i-am iubit / To All the Boys I’ve Loved Before Series

Verifică disponibilitatea cărţilor din Seria Tuturor băieţilor pe care i-am iubit de Jenny Han în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Serii Cărţi

Cărţi Young Adult

7 COMMENTS

  1. Iar invartiti cuiul in inima mea ? 😀 Mi-am pus tot felul de intrebari ( Va fi seria pe gustul meu? Oare scrie bine Han? Personajele vor reusi sa ma surprinda cu ceva inedit?), si nici acum nu sunt decisa daca sa achizitionez seria. Ador cartile young adult, dar nici acum nu cunosc motivul pentru care evit cartile lui Han. Probabil ca intr-o zi voi ceda ispitei 🙂 Oricum, articolul acesta a deschis Cutia Pandorei :))

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.