Top 5 cărţi ianuarie/martie-Iliuţa 

Un top al romanelor citite în ultimele trei luni este un pic dificil pentru mine! Toate romanele citite mi-au plăcut într-un fel sau altul. Când citesc o carte, ea devine pentru mine un prieten drag, îl aşez pe un raft în biblioteca la terminarea cărţii, ştiind că într-o zi mă voi întoarce la el. Multe dintre romanele mele sunt citite şi recitite în funcţie de dispoziţia pe care o am la momentul respectiv şi de sentimentele pe care le transmite! Voi începe acest top cu două cărţi de autori români pe care le-am citit cu o mare plăcere şi anume:

1.Taina început de poveste de Cristina Mihaela Barbu

Taina de Cristina Mihaela BarbuTaina început de poveste este cartea pe care o consider prietenul meu cel mai sensibil, profund prin psihanaliza folosită ca metodă de căutare a personajului autentic. Această pseudo autobiografie a scriitoarei te determina să analizezi viaţa din mai multe puncte de vedere, te lasă cu întrebări la care nu poţi găsi un răspuns, te îndeamnă spre o meditaţie pe care uneori este bine să o avem legată de aspectele vieţii cotidiene. Această carte o recomand cu multă căldură celor care vor să parcurgă etapele frumoase din viaţa autoarei, scrise parcă cu “bătăi de inimă.
“Renasc, că o Pasăre Phoenix, din propria cenuşă, din oboseală şi din epuizare renasc, îmbrăţişez lumea, îmbrăţişez viaţă. Nu dorm, pentru că aş pierde clipele în care viaţa răzbate prin piatră. Nu dorm, aşteptând vara, verdele pur, sunt verde…, nu dorm… mi-e dor de dor….,”

2. Amanţii de Corina Ozonzilele-amantilor

Amanţii reprezintă pentru mine una dintre cărţiile din care fiecare femeie are câte ceva de învăţat, şi anume că dacă vrei să păstrezi o relaţie trebuie să înveţi să respecţi omul de lângă tine, să îi acorzi mai multă atenţie şi nu în ultimul rând să ai grijă de el, partenerul ales. Reciprocitatea este farmecul oricărei relaţii de durată. Primele cuvinte care mi-au venit în minte când am terminat ultimul volum apărut (sper că nu este şi ultimul pe care îl va avea) au fost acestea: cartea acesta reprezintă un îndreptar (alt cuvânt nu am găsit atunci) pentru toate femeile. Vă recomand cu căldură să citiţi această amuzantă, plină de învăţăminte şi realistă carte.
“Amanţii Corinei Ozon, atât Zilele, cât şi Nopţile lor, sunt deja mai mult decât simple cărţi, sunt un fenomen: peste tot se vorbeşte despre ei, şi simţi imediat că trebuie să-i cunoşti şi tu. Şi, dacă o faci, sigur nu regreţi după: Corina te conduce cu un stil inconfundabil în lumea lui Mircea şi Cati, unde vei râde, vei aştepta cu sufletul la gură următoarea aventură, vei pica pe gânduri, vei reflecta la propria ta poveste de dragoste. Cu o scriitură bine şlefuită, Corina Ozon din Nopţile amanţilor apasă şi mai tare pedala faţă de romanul ei de debut. Se citeşte repede, e savuroasă, memorabilă şi, inevitabil, te face să vrei mai mult!“ (Cristina Nemerovschi)

3. All Souls de Deborah Harkness

cartea-pierduta-a-vrajitoarelor-vol-1

O serie pe care am citit-o la foc automat, aş spune, adică nu m-am dezlipit de ea până la final. Prima dintre cele trei cărţi şi cea care mi-a plăcut cel mai mult, Cartea pierdută a vrăjitoarelor este cel mai bun roman fantasy citit în ultimul timp. Îmi place mult stilul autoarei Deborah Harkness, modul cum prezintă o societate utopică, formată din oameni, vampiri, vrăjitoare şi demoni care găsesc metode ingenioase pentru a coexista. Amalgamul de informaţii pe care le regăseşti pe parcursul întregii serii este fascinant. Povestea de dragoste interzisă dintre profesorul universitar Diana Bishop şi vampirul genetician pasionat de teoriile lui Darwin, Matthew Clairmont, te poartă pe aripile ei într-un zbor neîntrerupt pe parcursul celor trei cărţi, rezistând impactului pe care îl are asupra celorlalţi, a unei călătorii în timp şi a tuturor răsturnărilor de situaţii care derivă.

4. Labirintul de Kate Mosse

Labirintul-Kate Mosse

Un roman de excepţie. Personajele, acţiunea de dincolo de timp, legendele, cele două poveşti de dragoste care se desfăşoară în paralel la distanţă de 800 de ani sunt doar o parte dintre ingredientele acestui roman de succes.
Prezentarea făcută de Val McDermid acestui roman concretizează foarte bine această fascinantă poveste: “Labirintul este un adevărat Graal al cititorului, combinând în mod inteligent legendele, religiile, istoria, trecutul şi prezentul într-o poveste fascinantă. Mosse creează o lume atât de reală, încât te transpune complet în acele vremuri de mult apuse.”

5. Delirium de Lauren Oliver

Delirium

Voi încheia acest top cu prima carte dintr-o serie foarte cunoscută şi anume cu romanul Delirium de Lauren Oliver. Acţiunea cărţii este tulburătoare şi în unele cazuri de neînţeles. Romanul prezintă o societate în care dragostea este considerată o boală denumită deliria, pe care guvernanţii au hotărât să o vindece cu ajutorul unei operaţii chirurgicale la împlinirea vârstei de 18 ani a tuturor cetăţenilor. A te îndrăgosti constituie o încălcare a legilor, transformându-te într-un renegat sau într-o victimă cu urmări grave. O carte de căpătai cu impact de biblie ca învăţăminte şi religie este prezentată prin fragmente la fiecare început de capitol. Rigorile societăţii, consecinţele aceste bolii (transmisibilă, se pare), actele de curaj şi situatile limită sunt câteva dintre aspectele acestui roman, uneori copleşitor.
“Se spune că leacul iubirii mă va face fericită pe veci.
şi întotdeauna am crezut asta.
Până acum.
Acum totul s-a schimbat.
Acum aş preferă să mă infectez cu iubire fie şi numai o fracţiune de secundă decât să trăiesc o sută de ani în minciună.”

19 COMMENTS

  1. felicitari draga mea,superb topul tau.Primele doua din clasament nu le am.Vreau si eu amantii,sa vad ce are asa special

  2. Seria Delirium o vreau si eu neaparat. Primele doua volume trebuie sa-mi ajunga saptamana viitoare. Abia le astept.

  3. Iliuta, din topul tau am citit primele doua carti cu amantii. Si am Taina Cristinei, dar si Cartea pierduta a vrajitoarelor – pe ambele abia astept sa le citesc! Felicitari pentru lecturile de top!

  4. felicitari iliuta!n-am citit delirium si vrajitoarele,stii ca nu prea le am cu astea,dar ce locco_smiley_10 lelalte da si fetelor are dreptate iliuta chiar merita! locco_smiley_10 locco_smiley_10

  5. Mă simt extrem de flatată de apariția cărții mele, Taina, în acest top! Mulțumesc, Iliuța ești un prieten tare drag! Mulțumesc, Arci, mulțumesc, fetelor, pentru ceea ce faceți! Sunt mândră că vă cunosc, și voi mă faceți să fiu mândră și că mă cunosc! locco_smiley_15
    locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

    • Multumesc pentru oportunitatea de a va cunoaste ! Ma onoreaza cuvintele dumneavoastra si ca intotdeauna imi ating sufletul !

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.