Ultimul templier de Raymond Khoury
Ultimul templier de Raymond Khoury
Titlul in engleza: The Last templar
Numar pagini : 608
Editura Nemira
Traducator: Maria Cotfas
Anul aparitiei: 2012
Templar Series: Ultimul templier, Salvarea templierilor, The Devil’s Elixir, Rasputin’s Shadow
Tema principala din romanul Ultimului Templier este comoara pastrata cu sfintenie si in deplin secret de cavaleri.
Actiunea politista a cartii ne poarta de pe meleagurile Americii pana la Vatican, dar si in Turcia si Grecia pe urmele comorii pierdute.
Romanul alterneaza capitolele descriptive ale aventurilor Cavalerilor Templieri dupa batalia de la Acra din 1291 cu descrierea anchetei unui jaf petrecut in prezent la Muzeul Metropolitan din New York, jaful fiind savarsit in miezul zilei de 4 persoane purtand emblema faimosilor cavaleri.
Scriitorul trece pe parcursul desfasurarii actiunii de la timpul trecut la prezent cu un talent remarcabil.
Din punct de vedere istoric ultimii templieri reusesc sa se sustraga surghiunului bisericii catolice si sa ascunda in siguranta comoara atat de dorita de fetele bisericesti, si nu numai. Dupa 20 de ani de pribegie si sclavie, ultimul templier reuseste sa-si indeplineasca partial din misiune, ajungand la Paris la timp pentru a-l vedea pe Marele Maestru ars pe rug la porunca regelui din cauza faptului ca nu a dezvaluit locul unde este ascunsa comoara. Deziluzionat, dar si ambitionat de de cele vazute, ultimul templier isi va dedica viata mentinerii misterului si legendei Templierilor contra intereselor si vointei bisericii catolice.
In zilele noastre jaful din Muzeul Metropolitan arunca intr-o cursa contra cronometru cele patru personaje principale care sustin intriga intregii constructii.
Tess Chaykin, principal personaj feminin este arheolog, aflata intamplator in muzeu in momentul jafului. Imaginatia si inclinatia pentru aventura ii sunt starnite de simbolistica templiera afisata de participanii la jaf precum si de implicarea colegului Vance in aceasta aventura.
Sean Reilly este detectivul responsabil cu anchetarea jafului evolueaza de la stricta implicare profesionala in caz spre pasiunea pentru Tess si spiritul ei de aventura. El reprezinta crestinul practicant ale carui convingeri vor fi serios zdruncinate de descoperirea comorii.
William Vance este personajul negativ, arheologul deceptionat de viata si de dogma bisericii catolice care il determina sa participe la jaf pentru a gasi indicii care sa-l conduca la comoara templierilor.
Monseniorul De Angelis, reprezentantul Vaticanului in Statele Unite, in realitate departe de spiritul si conduita specifice unui prelat. Monseniorul recurge la orice mijloace pentru a impiedica aflarea comorii si aducerea la cunostinta lumii intregi a adevarului despre aceasta si despre templieri.
Romanul abordeaza subiecte interesante si controversate cum ar fii activitatea templierilor la Ierusalim, relatiile lor cu biserica catolica, aparitia si evolutia religiilor, aparitia si evolutia Bibliei, Evangheliile Gnostice, avand un ritm alert si bine documentat cu informatii prezentate intr-un capitol .
Suspansul, tema abordata precum si stilul accesibil recomanda acest roman ca o alegere perfecta pentru cei care sunt pasionati de istorie, religie si mister.
Daca va placut acest roman va recomand si Salvarea templierilor de acelasi autor.
Acestă recenzie este realizată de Diana, cititoare fidelă a blogului
Interesantă recenzia, ma tentează sa citesc cartea. Nota 10.
Felicitari Diana! Subiect interesant,deja mi-am descarcat cartea de pe net.Am s-o rasfoiesc putin,daca ma prinde ,am sa o adaug in wishlist 😀
Felicitari Diana,interesant subiect.Ceva dragoste este?
Felicitari Diana! O micuta recenzie interesanta..ma duce cu gandul la romanele lui Dan Brown.
@Nicol,genul asta de romane nu au dragoste..e plin de actiune,conspiratii,mister…te incarci cu adrenalina
da,. se vede formatia ta exacta si pasiunea pt. matematica . Orecenzie organizata , succinta , exacta si la care nu ai nimic de adaugat , Pare descrierea de pe spatele unei carti , fara sa bati campii ca altii ( de ex. sacadat ) pe pagini intregi . Deci se poate !
Sacadat nu esti singura care bate campii si scrie mult. Si eu am acest defect. E bine ca Diana se pricepe la matematica. Are o pasiune si o pune in valoare
nu stiu ce se intampla dar nu mai primesc pe mail noile postari . Nu mai pot sa raspund primt , de exemplu mi-a luat io zi sa-mi dau seama ca mi-aui trimis un reply. Scuze dar nu stiu ce s-a intamplat .
Sacadat nu stiu care este motivul, incearca sa te abonezi din nou la postarile ce te intereseaza pentru a primi noutatile.
Multumesc mult de tot, sunteti draguti niste draguti 🙂
Si pentru ca sunteti asa draguti cu mine o sa revin, saptamana viitoare, cu o alta scurta descriere la o carte 😛
Lamureste-ne, te rog, daca seamana prea mult cu Da Vinci Code?
Cam seamana cu Da Vinci Code?
Anais doar Diana iti poate raspunde sau altcineva care a citit aceasta carte.
DA, aduce cu Codul lui Davinci
scuze pt intarzierea cu care-ti rapsund
Nicio prblema! Si merci de raspuns!
Diana, o decriere f. buna, care ne face pe noi cei care nu am citit-o sa ne punem intrebarea cand o vom citi?