Unbox Your Life de Tobias Beck

Unbox Your Life, de Tobias Beck – Editura DPH – recenzie

Autor: Tobias Beck

Titlu: UNBOX YOUR LIFE- Găsește-ți pasiunea și trăiește-ți visul/ Sfaturi care te îndruma spre succes

Număr pagini: 135

Editura DPH – Didactica Publishing House

Traducere: Andreea-Ileana Pop

     Unbox Your Life de Tobias Beck. Ia atitudine, schimbă-ţi viaţa!

   Eşti ocupant, furnică, diamant sau superstar? Află cu ajutorul lui Tobias în care dintre cele 4 personalități te afli. Ia atitudine, schimbă-ţi viaţa!

   Născut în 1977 (vârsta 43 de ani). Un autor tânăr, cu dorinţa de a ajuta oamenii să îşi depășească aşteptările, fricile, nesiguranţa şi temerile, abordând sfaturi ce te îndrumă spre succes. Toată cartea este scrisă într-un stil umoristic şi pe înţelesul tuturor. Tobias a fost însoţitor de zbor, având dizabilităţi de învăţare. Dorinţa şi renunţarea la lucrurile şi persoanele toxice din viaţa lui l-au făcut să devină unul dintre cei mai buni speackeri din Europa. Revista FOCUS din Gemania l-a evidenţiat de n ori, iar online ajunge la milioane de oameni. Podcastul său este ”fără ocupanţi”. A ajuns pe locul unul în graficele de descărcare din iTunes, a instruit sute de oameni live în seminariile sale. Este consilier personal al unor mari directori de companii de renume şi lector universitar. Explicând în stilul său umoristic cum pot funcționa principiile succesului şi psihologia motivațională.

   Știți zicala ,,Spune-mi cu cine te împrietenești ca să-ți spun cine ești?„. Ei bine, autorul s-a axat foarte mult pe mediul din care provii, prietenii pe care-i ai, relațiile sociale benefice și cele toxice, toate acestea și încă alte câteva. Astfel de relaționări, relații, au un impact asupra propriei tale evoluții. Cu toții am întâlnit oameni care mereu se plâng din fie ce motiv, cei care sunt continuu victime neînțelese. Autorul îi intitulează ,,ocupanți” cei care se plâng de ce este și sub soare, arătând mereu cu degetul spre cei de lângă ei, făcând din țânțar armăsar, problemele mereu se opresc doar asupra lor, parcă îi caută. Nimeni nu-i înțelege, sunt atacați de toți cei din jurul lor. Devenind obositori pentru cei din jurul lor, uneori chiar insuportabili, o sugativă de energie.

  Ce spune Tobias despre acești ocupanți? Atenția sporită a acestora duce la a deveni unul din ei. Așa cum spune Tobias. Aceștia sunt oamenii care caută boli pe Google când se plictisesc, trăiesc în funcție de calendarul lunar, caută în rubrica meteo o explicație pentru neplăcerea lor, la ei scopul se referă la intervalul de timp de după muncă, uneori se mai supăra că lipsește o zi între sâmbătă și duminică. Stând lângă acești ocupanți involuntar iei și tu același comportament. Tobias îi intitulează „vampiri fără vlagă cu un mare apetit”.

,, Dacă doreşti cu adevărat să ai parte de succes, găseşte oamenii potriviţi pentru a-ţi hrăni mintea şi neuronii-oglindă. Dacă doreşti să scazi în greutate, atunci ar trebui să cauţi oamenii care prin sport nu înţeleg întoarcerea ta la fumat”

   În cartea sa, Tobias are în colimator câteva personalități de oameni, mai sus am avut ,,Ocupanții”, urmând să aducă în faţă şi celelalte personalități; Diamantele, Mentori şi Superstaruri, Furnicile, continuând cu îndemnurile de a-ţi schimba viaţa. Începe cu tine, cu interiorul tău şi mintea ta, apoi schimbarea vine cu pașii următori – alege ce fel de oameni vrei să te însoțească în viaţă, în evoluţia ta, fie că vorbim de evoluţia profesională sau cea personală, acest element este esențial în viaţa ta. Este o vorbă din bătrâni ,,Spune-mi cu cine umbli ca să-ţi spun cine eşti”

   Furnicile, sunt acei oameni care lucrează din greu, exact ca micuțele furnici. Îndatoririle lor nu se opresc sau pleacă de la ideea de a evolua, a tinde spre stele şi nu aspiră la funcții în frunte, nici la o carieră importantă, ci ele caută să facă doar o treabă bună. Mulțumirea lor vine din plăcerea cu care se ocupă de treaba dată, şi eficiența cu care o face. Adesea, aceste furnicuțe sunt acei oameni care preia poziția de conducere voluntară, sunt orientați spre a găsi timp liber şi pentru alte activităţi, fie creative sau recreative. Sunt persoane echilibrate, persoane plăcute la birou, privat sau la job. Dacă ocupanții în cadrul unei petreceri se vaită încontinuu, ba de muzică, ba de companie, o furnicuță este genul de persoană mai retrasă, un oaspete simplu, necomplicat, nu dă niciodată tonul la dans, dar îi place să bată tactul cu piciorul la fiecare cântec. Furnica rezistă la încărcătură, este obișnuită cu greul şi poate să ducă pe umeri mai multe sarcini.

   ,, Acum e momentul să schimbi ceva. Probabil că ai observat că pe diamante le diferențiază acest lucru: profită de toate ocaziile de a fi lustruite şi de a schimba ceva în viaţa lor. Aşadar, eşti gata să pleci din oraşul Ocupanţiilor? Cum faci asta cel mai bine tu şi neuronii tăi oglindă? Destul de simpul: aruncă din nou un ochi la superstaruri. Ce învaţă ei? Corect! Trăieşte-ţi pasiunea. Faci deja asta? ” Pentru a afla, aruncă o privire la situaţia ta actuală, şi vei descoperi că viaţa ta este un haos, din care uneori nu mai ştii încotro s-o iei.

   Pe tot parcursul cărţii, Tobias te îndrumă să-ţi analizezi şi să-ţi schimbi viaţa cu ajutorul sfaturilor, poveştilor şi cu ajutorul unor teste şi liste pe care va trebui să le faci la fiecare pagină pe care o parcurgi. În aşa fel încât să vezi realitatea din spatele vieţii tale, lucrurile pe care nu le-ai putut vedea până acum. Având un stil de viaţă a unor ocupanți sau stând în preajma lor, duce la o viaţă neîmplinită, fără realizări şi mulțumiri. Te îndrumă cum să treci peste frici, cum să nu ceri voie, că  tu eşti căpitanul vieţii tale, să fii superstarul vieţii tale, să încetezi să te compari cu alții, să fii un model, să-ţi hrăneşti spiritul, să scoţi pseudocuvintele din vocabular, te ghidează în programul neuronilor-oglindă, să scoţi din vocabular propoziția ,,înainte era mai bine”, cât de importantă este dragostea şi legătura, cât este de important să dai înapoi, să cauţi fericirea şi aventura, să nu mai aștepți, să iei atitudine să-ţi schimbi viaţa. O carte pe care am citit-o cu multă răbdare şi interes.

   Autorul ştie să-ţi capteze atenţia, să te facă să-ţi dai seama că în viaţa ta trebuie să se modifice ceva, acel ceva care va face din tine un om mai bun, mai împlinit, mai mulţumit de tine şi de realizările tale. În principal, această carte e ca o mână întinsă, pentru a te ajuta să-ţi schimbi viziunea despre ce poţi face, cine poţi fi, şi cât de multe lucruri poţi realiza, doar dacă vrei cu adevărat să schimbi ceva. Nu este o carte psihologică, ci o carte de evoluție personală şi profesională.

Carte disponibilă pe site-ul Editura DPH.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

Unbox Your Life de Tobias Beck – Editura DPH – recenzie

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.