2014 „Talismanul etrusc” de Alessandro Baussmerth-Editura Corint

2014 „Talismanul etrusc” de Alessandro Baussmerth-Editura Corint

Europa sfasiata de lupta dintre Biserica si puterea laica.Talismanul_etrusc

Un Papa care a marcat crestinismul occidental pentru doua decenii contra unui imparat reformator, care a incurajat ascensiunea burgheziei.

O Italie sfasiata de conflictele dintre orase, de lupta dintre ghibelini si guelfi.

in acest spatiu mistuit de razboaie si pustiit de molime, se dezvaluie misteriosii cavaleri ai timpului. Prin mostenirea ce o poarta, prin tainele numai de ei stiute, raman printre noi si astazi, incercand sa salveze omenirea.

Anul 2014 celebreaza jubileul de 700 de ani al incoronarii lui Ludovic al lV-lea. Culorile blazonului sau dainuie si acum in insemnele Bavariei.

ALESSANDRO BAUSSMERTH s-a nascut in casa unui povestitor.

Copilaria si-a petrecut-o intr-o lume plina de culoare, sunet si viata. Copilul era rege. in casa bunicilor, in zilele lungi si ploioase, micutul Alessandro priveste curios cartile vechi de istorie in limbi necunoscute. Fascinat de poze si tablouri, el se cufunda in lumea tainica a unui trecut misterios. A trai in trecut devine placerea sa ascunsa. in timp isi da seama ca prezentul se naste din trecut. Descopera repede ca trecutul are diverse chipuri care se pot schimba in functie de narator.

isi insoteste tatal in lungi calatorii, in care cunoaste oameni aparte si locuri secrete. Imaginatia tanarului impleteste mereu prezentul cu trecutul. Istoria devine un spatiu in care poate evada.

De-a lungul existentei se adapteaza realitatii, practicand diverse activitati. invata limbi straine si astfel ajunge la izvoare, cautand printre ele semnele timpului. Acestea ii starnesc si mai mult dorinta de a afla adevarul. in cautarea acestuia se alatura un timp celor care incearca sa-l descopere prin mijloace Stiintifice. Devine un experimentator, un om de stiinta. incepe sa se joace cu creatia. Viata si moartea il fascineaza. Alege mereu calea cea mai aspra. Bucuriile si greutatile vietii de lup singuratic il insotesc pretutindeni. Cei in varsta il privesc cu uimire, in timp ce tinerii il asculta atenti.

Ajunge sa fie profesor universitar. Urmeaza drumul firesc al existentei: devine la randul sau un povestitor. Naratiunea pe care o compune cauta sa fie deosebita, sa nu semene cu cele auzite. Discipolii ii cer sa scrie. Acelasi lucru il sfatuiesc si cei doi magisteri care i-au indrumat pasii in lumea semnelor ascunse.

Nimic nu este intamplator…

Sursa Grup Editorial Corint

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.