5 cărți citite la insomnie - Timp liber - Literatura pe tocuri

5 cărți citite la insomnie

  De fiecare dată când schimb locul sau vine canicula, automat se instalează și insomnia în viața mea. Așa au apărut cărțile de care m-am bucurat în orele târzii din noapte, atunci când nu puteam pune geană pe geană. Am ales doar 5 cărți, însă lista se va actualiza în timp pentru că nu pot sta liniștită, lectura mă bântuie indiferent de zi sau de noapte

Cinder – Marissa Meyer – (vol. 1) Seria Cronicile lunare

Cinder - Marissa Meyer - (vol. 1) Seria Cronicile lunare - 5 cărți citite la insomnie - Timp liber - Literatura pe tocuri

   Aveam această minunăție de carte de anul trecut și am tot amânat să o citesc, dar când am primit volumul 2 – Scarlet în limba engleză, mi-am schimbat opțiunea.

  Cinder este o carte diferită de ceea ce citesc de obicei, însă a reușit să mă țină în suspans și da, am terminat-o la 3 dimineața. Acțiunea este plasată în viitor, după Al Patrulea Război Mondial, într-o perioadă când o boală incurabilă distrugea o mulțime de vieți în Noul Beijing. Printre androizi și alți muritori de rând se află Cinder, o tânără de șaisprezece ani, foarte cunoscută pentru meseria de mecanic iscusit. Și-ar fi dorit să fie o persoană normală, dar trebuie să se mulțumească cu ceea ce este – un cyborg.

  Nu știu dacă a fost o simplă coincidență, dar, într-o zi se trezește cu prințul Kai și de atunci întrevederile lor sunt din ce în ce mai frecvente. Deși la prima vedere pare o simplă făptură forțată să rămână sub aripa mamei vitrege, Cinder ascunde o mulțime de secrete. Lipsa amintirilor și viața lipsită de evenimente au ferit-o de incidente, însă dintr-o dată se trezește față în față cu o serie de pericole și are de ales: fie se implică și-l ajută pe prințul Kai, fie fuge să-și salveze pielea.  Atracția dintre Cinder și Kai crește pe zi ce trece, însă de moment nu se transformă în ceva siropos, viitorul sigur le rezervă o mulțime de surprize.

  Cinderun început de serie captivant, o carte despre secrete, libertate, trădare, mister și pericole necunoscute. Atunci când viitorul se află în mâinile unei fete, ceva se declanșează în interiorul ei și își schimbă prioritățile.

Dulcea eliberare – Jamie McGuire –  seria Frații Maddox

Dulcea eliberare

   Dacă ați făcut cunoștință cu cel puțin unul din frații Maddox, atunci trebuie să știți că nu mai este cale de întoarcere, fiecare carte din serie reprezintă o ispită, la un moment dat se citește de la sine.

   Dulcea eliberareo carte plină de surprize, perfectă pentru vară, dar care abundă de senzualitate, suspans și afecțiune.

   Thomas Maddox și Liis Lindy sunt agenți FBI, construiți dintr-un material dur, făcuți pentru această meserie dificilă. Liis, renunță la ceea ce are și se transferă la San Diego pentru a promova, dar planurile i se dau peste cap atunci când îl întâlnește pe Thomas. Prima lor întâlnire este de-a dreptul surprinzătoare, amețiți de la băutura alcoolică decid să plece din bar la câteva minute după ce s-au cunoscut și să-și verse amarul într-o partidă fierbinte de sex. A doua zi vor face față realității și vor conștientiza că au dat de belele. Bărbatul misterios din patul lui Liis este nimeni altul decât șeful ei, un nemernic dur care ajunsese să fie detestat de subalterni.

   Simpla prezență a acestei femei, îl va scurtcircuita pe fiorosul Maddox și pentru prima dată după mult timp, va arăta o latură diferită. Problemele cu care se confruntă în cadrul sistemului sunt din ce în ce mai serioase pentru că Travis, fratele lui Thomas riscă să ajungă la închisoare din cauza unui incendiu. Dacă nu va coopera și refuză să fie recrutat de FBI, statutul i se va schimba și fratele lui mai mare nu va putea face absolut nimic. 5 cărți citite la insomnie

   Printre cazuri complicate, agenți implicați în treburile murdare ale mafiei, se conturează relația dintre Liis și Thomas. Deși le este greu să-și ascundă atracția ce o resimt prin toți porii, ei mai au o misiune de îndeplinit, să formeze un cuplu la nunta lui Travis și să demonstreze familiei Maddox că fiul rătăcitor și-a revenit. La prima vedere poate părea ușor, însă Thomas  mai are de depășit un obstacol, să lase în urmă ceea ce simte pentru Camille și să se bucure pentru fratele său, Trenton. În Dulcea uitare (Beautiful Oblivion) apare T.J. alias Thomas Maddox, misteriosul iubit al lui Cami și povestea lor.

   Deși Thomas pare să fie băiatul rău din ecuație, apar detalii din trecut ce ne confirmă maturizarea prematură, pierderea mamei, ajutorul oferit fraților atunci când tatăl era în suferință și neputința de a le spune mai târziu celor din familie care este adevărata meserie. Cel mai greu îi va fi să îi prezinte fratelui său, Travis o alternativă pentru viitor. Lupta interioară va fi resimțită de Liis, iar cu sprijinul ei, va reuși să ajungă pe drumul cel bun.

Dulcea eliberareun roman pozitiv, surprinzător, relaxant și imposibil de uitat.

Contract de căsătorie – Catherine Bybee – Seria Căsătorii neașteptate

Contract de căsătorie - Catherine Bybee - Seria Căsătorii neaşteptate

   Seria Căsătorii neașteptate – un adevărat festin literar ce oferă dependență cu fiecare roman citit.  De la primul volum din serie – Contract de căsătorie am simțit că pătrund într-o lume paralelă ce mă fascina pagină cu pagină. Situațiile sunt obișnuite, dar modul cum sunt prezentate de autoare Catherine Bybee le dă o notă specială încât cu greu le-am putut lăsa din mână. 5 cărți citite la insomnie

  Blake Harrison și Samantha Elliot la prima vedere sunt două persoane absolut normale, dar ei decid  să spulbere prejudecățile și se căsătoresc din interes. El vânează o moștenire de familie și ea ar trebui să-i ofere sprijinul pentru a alege soția temporară perfectă, însă opțiunile prezentate de Samantha prin agenție nu-s pe placul omului de afaceri, el o vrea numai pe EA.

   Atracția se simte de la primele cuvinte rostite și, deși pare o nebunie, nu poate da cu piciorul unei asemenea oferte. Blake Harrison este o ispită irezistibilă (mai ales fizică) și vine la pachet cu cele 10 milioane de dolari care nu pot fi trecuți cu vederea. Înțelegerea este pentru un an, timp în care se vor comporta ca un cuplu normal, extrem de fericiți, dar ei ajung să se simtă cu adevărat un cuplu. Samantha se simte încolțită, dar are nevoie disperată de bani pentru sora ei mai mică și crede că un an de zile va trece repede. Acest pact va fi începutul unui lung șir de aventuri care au drept scop – obținerea moștenirii. Pe lângă emoțiile pe care le trăiesc împreună, Blake și Samantha vor trebui să facă față inclusiv clauzelor ascunse din testament, suspansului, dar și oamenilor care nu cred în legătura lor. Fiecare aspect va fi dezbătut pas cu pas, dând o savoare fiecărui capitol.

   Deși Contract de căsătorie abundă de romantism (într-un sens bun, evident), mărturisesc că aștept cu nerăbdare fiecare roman din serie. Îmi este drag să-i regăsesc pe Blake și Samantha.

Te-am ales pe tine – Mia Sheridan

Te-am ales pe tine - Mia Sheridan 5 cărți citite la insomnie - Timp liber - Literatura pe tocuri

   Te-am ales pe tine este tipul de carte ce ajunge să te lase fără cuvinte. Personajele sunt neobișnuite, marcate de propriul trecut și ca să depășească momentele critice trebuie să facă un compromis și să lupte. A oferi încrederea cuiva, a-l lăsa să pătrundă în propriul sanctuar uneori pare să fie prea mult, dar când este nevoie să lase în urmă tenebrele și să simtă libertatea… atunci merită orice sacrificiu.

   Crystal a învățat de mică să piardă și ca să se protejeze alege să ignore sentimentele, să nu mai simtă. A fost rănită, abandonată și încrederea în bărbați este aproape inexistentă. În clipa când îl va întâlni pe Gabriel Dalton ceva pare să-i zguduie sistemul de protecție. Propunerea lui este ieșită din comun (își dorește să scape de fobia de a fi atins de altă ființă umană și o alege pe ea), dar  cel mai mult o va surprinde aura lui, bunătatea cu care se înconjoară. În mod normal, Crystal ar trebui să-l ajute pe Gabriel, însă în timp își va da seama că el a fost trimis ca să o salveze de propriile tenebre.

   Aceste două ființe au suferit prea mult în trecut și, deși motivele sunt diferite, aceste inconveniențe se vor transforma în ceva palpabil, într-o legătură profundă. Deși nu le va fi ușor, viața le va da a doua șansă la fericire, ei vor fi nevoiți să se pregătească sufletește și să profite din plin de oportunitate.

The Seduction Expert – Saya Lopez Ortega – The Seduction Expert #1

The Seduction Expert - Saya Lopez Ortega - The Seduction Expert #1 5 cărți citite la insomnie - Timp liber

   Poate că n-aș fi inclus această carte în lista de recomandări, dar am primit-o pe Goodreads și am zis de ce nu, să accept provocarea. Timp de o săptămână m-am „delectat” cu această noutate publicată în luna iulie 2019 și așa a devenit sursa mea de insomnie. Am citit suficientă maculatură, dar The Seduction Expert intră automat în categoria personală – moartea pasiunii. Deși am așteptat o scânteie, mai mult mi-a oferit experiența terminării unui volum în limba engleză, în rest dezamăgire totală.

   Ideea în sine ar fi fost interesantă, dar o femeie când se gândește la supremație de cele mai multe ori pică în extreme. B sau Baroness – personajul principal și experta în seducție visează la cai verzi pe pereți. Încasează sume considerabile și oferă terapie femeilor îndurerate. Are o întreagă rețea care o ajută să își îndeplinească obiectivele. Tipologia de persoane care au nevoie de ajutorul ei – femei care îşi suspectează soții de adulter intenționând să obțină un divorț avantajos (aici intervine B cu fotografiile, filmările, șantajul și forțează mâna nefericitului ca să dea cât de mult poate din avere) și restul muritoarelor de rând care plac pe cineva, însă nu știu cum să-i cucerească (în mare parte sunt tinere, bogate, prostuțe și cu aparat dentar, fix ce-și dorește B). Se pare că Baroness este bună la toate, dar atât de nesuferită în particular încât de multe ori îmi venea să arunc cu foile de pământ.

   Lăsând la o parte meseria ei, în schemă apare și bărbatul perfect, cel care nu știe cum să o cucerească mai repede și să o transforme în soție. De îndată ce-i oferă inelul, ajunge de neoprit. Ceea ce nu poate controla B este familia acestuia, putred de bogată și de viță nobilă. Șarmul ei se pierde atunci când își întâlnește viitoare soacră, o altă acritură care protejează interesele fiului de vipere ca B. O miroase de la distanță pe această femeie prefăcută și într-un mod elegant îi declară război. Aici intervine partea incitantă, dar nu ține prea mult pentru că se termină cartea. 5 cărți citite la insomnie

She’s the seduction expert.

Women contact her to take over their love lives. She steps in when they’re lost, she’s supposed to succeed where they failed. She handles their single status, their relationships, their breakups, and very often their partners’ affairs. Her job is a life priority, she spends most of her time at the office or between two flights in business class and the fact of having a sports car that can reach one hundred kilometers in less than six seconds often make her feel like a superheroine in service to women.

Anyway, take her card.

You’ll see, it’s much better than spending holidays in St Barts.

Dacă și voi aveți cărți pe care le-ați citit la insomnie, le puteți recomanda, cine știe, poate vor ajuta și alți împătimiți să-și facă nopțile mai frumoase. 

Topuri cărţi

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

7 COMMENTS

  1. Cartile sunt intotdeauna o idee buna pentru insomnie, chiar daca n-am nevoie. Adorm inainte sa ating perna :))Din contra, la mine e nasol cand cititul intra in conflict cu nevoia de somn; vreau inca un capitol, dar ochii mi se inchid.

  2. N-am citit nici una dintre ele și acum îmi pare rău că nu am luat cărțile Cathrinei Bybee, nu prea citesc noapte fiindcă am nevoie de somn, micuța mea mă ține în priză =)) mulțumesc frumos pentru recomandări

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.