Ephialte-Trezirea unui Coșmar de Cristinne C.C.-Quantum-recenzie

Ephialte-Trezirea unui Coșmar de Cristinne C.C.-Quantum-recenzie

Editura Quantum Publishers
An apariție: 2017
Număr pagini: 310

  ,,Baza romanului este destul de interesantă. Lumea – Noua Lume -se confruntă cu o epidemie (Degenerative Malak Desease – boala lui Malak) care face ravagii în lumea oamenilor, deja zguduiți și reduși la mai puțin de un sfert în urma Revelației. Multe lucruri nu se știu despre această afecțiune, nici cum a apărut, nici cum se transmite, și nici cum poate fi tratată. Oamenii pierd controlul cu realitatea, cu propria lor ființă și, în cele din urmă, mor. Fără nicio explicație, intrau într-un fel de stare de coma.

   Însă, omenirea se mai confruntă și cu altă problemă – Ephialtele, poreclite “Coșmaruri”, care se hrăneau cu energia emanată de oameni, atunci când acestora le era indusă starea de frică. Erau niște făpturi frumoase, ispititoare, nu foarte diferite ca înfățișare de oameni. Aveau puteri deosebite și reflexe extraordinare, se puteau vindeca după răni destul de grave, erau imuni la orice boală și erau nemuritori. Se nășteau oameni, dar când atingeau maturitatea, organismul lor începea să refuze mâncarea și simțeau din ce în ce mai mult “nevoia de a consuma energie pură, emanată de oameni, printr-un proces de stimulare a minții acestora și creeri unei stări de teamă”. Când începea acea tranziţie, exista un ritual de trecere la noua formă de viață, numit Inițiere. De asemenea, aceste ființe rămâneau pentru totdeauna cu chipul și trăsăturile avute la Inițiere.”

   Dacă în primul volum avem parte de descrierea Ephialtelor, a Umbrelor, a bolii mortale denumită Boala lui Malak, a răpirii lui Alisia de către Max, a coșmarurilor prin care trece tânăra noastră, dar și a salvării ei din Insula Groazei-Insula Capri Seconda, volumul doi vine cu o multitudine de întrebări, de rememorări a ceea ce a fost și ceea ce ar putea fi.

   Alisia nu reușește încă să conştientizeze pe deplin cum un om în goana lui nebună după nemurire a transformat o insulă în coșmar și sute de oameni morți.

   Alisia este plăcut impresionată de oamenii cărora le pasă de ephialte. Până la Andreas, bărbatul închis în celula alăturată ei, tânăra știa că oamenii îi urăsc.

,,Să îi pese unui om de soarta unui ephialt nu era un lucru obișnuit. Până acum două săptămâni, l-aș fi fi crezut chiar imposibil. Asta până să îl cunosc pe Andreas și pe fratele său.
Gândindu-mă la cel ce îmi devenise atât de drag în acest scurt timp, mi-am simțit buzele ridicându-se într-un zâmbet cald. Andreas era omul împreună cu care am reușit să scap din ghearele netrebnicului de Novac Senior și, totodată, partenerul meu de năzbâtii în ultima perioadă. Se pare că ne potriveam perfect la a intra în bucluc. Eram ,,periculoși împreună”, cum îmi spusese Max la un moment dat.’

     Alături de familia lui Andreas, familia Alisiei sunt hotărâţi să se protejeze unii pe alții, în cazul în care Victor, conducătorul Umbrelor, se hotărăște să își pună în aplicare amenințarea șoptită pe insula Capri.
 Chiar dacă s-a purtat îngrozitor cu ea, chiar dacă i-a fost inoculat de mic să urască ephialtele, Max, moștenitorul care a preluat frâiele imensului imperiu familiar va apărea, iar la Alisia și o va ruga să îl ajute în privința mamei sale ephialte, care era considerată moartă.

  Refuzul de a se hrăni ca un ephialte, o va slabi pe mama închisă ani de zile la nivelele inferioare ale insulei. Aceasta a fost nevoită să îi inducă în minte unicului ei fiu, ani la rând, ura față de ephialte, iar de hrănit se putea hrăni doar cu energia soțului ei, închis și el.

   Alisia în ciuda urii, dar și a atracției evidente faţă de Max, va refuza să îl ajute.
  Chiar dacă știe că este dușman familiei și ephialtelor, Max, va avea curajul să se prezinte acasă la Alisia, și va trece peste orice mândrie și posibile consecințe, doar pentru a cere ajutor! Bunicul său, care era reținut de autorități, a reușit să evadeze. Se pare că a fost adus pe insulă, iar de acolo cu ajutorul unei angajate s-a făcut nevăzut. La fel de negăsit este și Victor, mai ales că acesta vrea neapărat un anume ephialte pentru a crea înfricoșătoarele Umbre, iar acest ephialt este -Alisia.

,,-Am venit azi aici să vă propun să lucrăm împreună, să încercăm să-i găsim pe Theron Novacsi pe Victor, și să punem capăt amenințării pe care aceștia o reprezintă. Sunt conștient de faptul că, singur, șansele să reușesc sunt îndoielnice. Umbrele ar putea să-mi anihileze orice echipă de oameni aș angaja în acest sens, indiferent de mărimea ei. Nici la Theon nu mă aștept să fie singur. Cu siguranță, cunoaște și își permite suficienţi mercenari cât să creeze o problemă chiar și pentru voi. Consiliul pare să aibe motivele sale să ezite o implicare directă în acest moment. Iar alte ephialte…, se întrerupse, dar îmi aruncă o privire scurtă și își trecu o mână prin păr.’

   După tachinări din partea fraților și sorei Alisiei, după argumente solide, aceștia împreună cu Andreas și fratele său, vor hotărî să participe la prinderea dușmanilor. Punctul de plecare este insula Capri Seconda. Primii care vor pleca acolo vor fi Alis și Max. Aceasta s-a hotărât să vorbească cu mama lui Max, în speranța că o va putea convinge să se hrănească.

   Pe drumul de întoarcere la ceea ce a fost un coșmar pentru tânăra ephialte, cei doi se vor cerceta reciproc. Se pare că indiferența este doar de suprafață, iar un foc mocnit stă să înceapă.

,,L-am surprins pe Max urmărindu-mă atent, încercând parcă să deslușească după expresia feţei gândurile care-mi treceau prin cap. De fiecare dată când realiza că l-am observat, se încrunta puțin și întorcea privirea în altă direcție. Desigur că, imediat ce făcea asta, devenea el obiectul studiului meu. În picioare, cu o mână prinsă de una din barele de protecție ale bărcii, cu zulufii fluturându-i pe lângă urechi, părea mai degrabă să filmeze pentru vreo reclamă. Chiar și privirea ușor încruntată și hăituită îl făcea să arate enigmatic și delicios. Cămașa i se mulase în totalitate pe piept și m-am trezit dorindu-mi să-mi trec degetele pe suprafață mușchilor săi bine definiți, ce se întrezăreau dedesubt.
Nu-i mai purtam pică pentru ce se întâmplase cu două săptămâni în urmă. Cumva, alegerea lui de a cere ajutorul nostru, al unor ephialte, mă făcuse mai indulgentă în ceea ce-l privea.

   Chiar dacă încercarea de a o convinge pe mama lui Max a eșuat, Alis încearcă să nu se dea bătută. La fel va încerca să îi țină piept amintirilor de coșmar de pe insulă. Totuși, când o șalupă va intra pe insulă printr-un loc nepermis, Alis își va da seama că Theon, s-ar putea să fie ascuns pe undeva prin preajmă. În încercarea celor doi de a găsi ascunzătoarea, vor cădea în mâinile oamenilor lui Theon. Se pare că acești soldați înarmați nu îl recunosc pe Max ca și conducător, și vor să îi conducă la monstruosul lor stăpân. Șantajați cu moartea fostei iubite a lui Max, care este și ea ostatecă, cei trei vor coborî prin pasaje și tunele, exact la locul secret a lui Theon. Șansa de a se elibera este cu atât mai grea cu cât Novac, le-a pus zgărzi la gât oamenilor, iar aceștia îl ascultau orbește. Se pare că aceste zgărzi au reacții adverse mortale. Purtate un timp, creierul omului se prăjește, și moare în chinuri.

  Alis va asista la întâlnirea dintre Max și bunicul său, la ura acestuia pentru propriul său nepot. Îl va pune să aleagă între iubită și Alis, iar aceasta din urmă are câștig de cauză. Max nu vrea să o predea pe tânăra ephialte și să fie dusă la Victor. Se pare că acest malefic conducător al umbrelor își dorește cu un motiv fata. Totul se va precipita când Novac va reuși să scape, chiar dacă familia lui Alis îi va găsi când toți cei de pe insulă riscă să fie spulberaţi de explozibilul pus de Novac.

  Vor reuși cu mari eforturi să să salveze, dar o parte dintre oameni nu au fost la fel de norocoși, aceștia dispărând odată cu exploziile de pe insulă.

  Această nouă tragedie de pe fosta insulă Capri Seconda, îl va face pe Novac, prin dispozitivele puse oamenilor, să își acuze propriul nepot. În disperare de cauză, fratele lui Alis, le va sugera să ceară ajutor Consiliului. Fratele lui Andreas, se va opune, el trecând prin vânarea lui și a soției sale în încercarea de a fi eliminați.

  După unele tergiversării, Alis, Marcus (care lucra pentru Consiliu) și Max, vor pleca la întâlnirea cu Consiliul. Marcus pentru a cere protecție pentru sora sa, iar Max pentru a se disculpa de acuzațiile aduse de bunicul său.

  Consiliul format din ephialte, are șapte membrii principali, trei femei și patru bărbați: Ada, Sophia (cea care l-a ajutat mult pe Marcus) Cassia, Demetrios care este conducătorul, Gastro, Osgar și Quintus. Lipsa Sophiei de la întâlnire nu este de bun augur. Aceste presentimente se adeveresc când Consiliul o va condamna la moarte pe Alis. Motivul: le este frică ca nu cumva să pună mâna Victor pe această forță care o are în ea tânăra ephialte.
  În încercare de a se elibera de armata ephialte, dar și de apariția lui Victor cu umbrele sale, Alis ajutată de Max se va dezlănțui!

,,Lumea s-a transformat în jurul meu, dispărând într-o cascadă de lumină rece, o oază nesfârșită de energie pură, o forță cumplită, feroce. Un urlet prelung îmi ieși pe gură, sfâșietor și terifiant. Din interiorul sufletului meu, cățărându-se și făcându-și loc în conștiința mea, înfigându-și adânc ghearele lungi și ascuțite, se apropia cu repeziciune o făptură teribilă. Esența ei mă ardea și mă îngheța pe dinăuntru, în egală măsură. Aerul mi se blocase în plămâni, refuzând să mai iasă, iar inima îmi exploda într-o fibrilație cu bătăi disperate. Instinctul ephialtului din mine ridică un zid invizibil între mine și cumplita creatură, protejându-mă de magnitudinea forței sale și obligând-o să-și oprească ascensiunea. Mintea mi se retrase în spatele zidului și m-am ghemuit speriată, așteptându-mi sfârșitul.’

  Victor va reuși să ia această energie pură arătând ca un lichid mercuric. Ce se va întâmpla mai departe? Cine va reuși să scape din acel haos creat în sala Consiliului? Va reuși Alis să scape cu viață?

   Chiar dacă în prima parte a seriei, partea romantică este incertă, autoare a hotărât să ne desfețe din plin în cea de a doua carte. Totuși, va reuși să treacă Max peste modul de hrănire a lui Alis?
   Va reuși să treacă peste anii de ură inoculați împotriva ephialtelor?
   Va reuși Alis să îl ierte pe Max?
 Sincer, abia aștept următoarea carte din serie (va urma curând, nu Cristinne?), lumea creată de autoare este pur și simplu fantastică. Îmi place genul fantasy, dar această serie este altceva. Acțiunea cărții este în continuă transformare, iar bonus, avem romance din plin. Pur și simplu nu te poți desprinde de carte până la final!
   Nota mea este 10!

Ephialte – Trezirea unui Coșmar de Cristinne C.C. poate fi comandată de pe site-ul Editurii Quantum Publishers

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii Cărţi Editura Quantum
Vol I Ephialte-Începutul unui Coșmar de Cristinne C.C.-recenzie

17 COMMENTS

    • Multumesc Vero,ma bucur ca te-am provocat cu aceasta serie!Eu sper sa ajungi sa o citesti,e alceva fata de zona ta de cconfor!

    • DDa alina,mi sa parut superior primului volum!Autoare se perfectioneaza minunat cu aceasta serie!

  1. Nicol, așa cum ai descris cartea, pare foarte interesantă. Voi căuta și eu primul volum, apoi acesta!

  2. Da, am trecut cartea pe listă, mai ales că sunt fan al editurii Quantum și al genului fantasy!
    Felicitări pentru recenzie!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.