Adevăratul duce de Wyndham de Julia Quinn-Miron

Adevăratul duce de Wyndham de Julia Quinn-Miron-recenzie

Adevăratul duce de Wyndham
The Lost Duke Of Wyndham
Autor: Julia Quinn
Editura Miron
Număr pagini:366
Traducere: Cornelia Cernetchi-Pascu

Seria Two Dukes of Wyndham : 1. Adevăratul duce de Wyndham-The Lost Duke of Wyndham, 2. Logodnica ducelui (Mr. Cavendish, I Presume)

  Julia Quinn: S-a născut în anul 1970 în New York City. Genurile romance și historical romance i-au adus notorietate și cărțile sale au captat atenția cititorilor traducându-se în douăzeci și nouă de limbi.

  ,,El nu este bărbatul care să accepte un refuz, iar cînd ea se află în brațele lui, nici ea nu este femeia care să poată spune nu.

   Dar dacă el este adevăratul duce, atunci este chiar bărbatul pe care ea nu-l va putea avea niciodată…”

   Ce este mai potrivit într-o zi toridă de vară? O lectură relaxantă și o limonadă!

   Adevăratul duce de Wyndham este o poveste amuzantă având ca personaje pe Jack Audley un tâlhar de trăsuri, Grace Eversleigh-domnișoara de companie a unei ducese, Thomas-actualul duce și Ducesa văduvă-dragonul de care se tem toți. Întâlnirea dintre Grace și Jack, dialogurile dintre Ducesa văduvă, Jack și Thomas vor face deliciul acestei cărți. Veţi citi cu sufletul la gură fiecare pagină pentru a afla deznodământul!

   Când Jack Audley, fost soldat, actual tâlhar la drumul mare, va dori să jefuiască trăsura ducilor de Cavendish, viața lui se va schimba radical. Ducesa văduvă, ducesă prin naștere, prin căsătorie, o femeie care consideră că lumea este un loc stratificat, cu o ierarhie pe cât de clară, pe atât de rigidă.
  Grace Eversleigh este fiica unor nobili de țară. În urma morții părinților săi, viața sa a luat o turnură neașteptată, iar simplu fapt că ducesa a luat-o sub aripa ocrotitoare ca și domnișoară de companie va atrage respectul și recunoștința fetei.
   În seara când cele două doamne se întorc acasă de la o reuniune dansantă, trăsura le va fi atacată de tâlhari! Ducesa tresare şi îşi schimbă atitudinea atunci când aude vocea și vede profilul bărbatului (fața era pe jumătate acoperită) și manierele demne de un nobil. În schimb, prima întâlnire dintre Jack și Grace va fi memorabilă.

,,-Scoate și dă tot!
Grace îngheță. Era încă îngenunchiată alături de ducesă. Ridică ușor capul, privind spre portieră, dar nu văzu decât capătul metalic și rotund al armei, care era îndreptată amenințător spre capul ei.
-Doamnelor, se auzi din nou vocea, de data aceasta pe un ton mult mai politicos. Vă rog să mă onorați cu plăcerea companiei dumneavoastră, șopti el.
Văduva tremură.
Amândouă tremurau.
Tâlharul se rezemă cu umărul de portiera trăsurii și zâmbea, era mai mult o grimasă leneșă, dar avea un farmec ștrengăresc. Grace nu-și dădea seama cum de a putut să vadă toate aceste amănunte, când fața lui era acoperită cu o mască, dar un lucru se vedea clar: era tânăr.
Și era puternic.
Și era periculos.”

   Pe cât erau doamnele de speriate, pe atât de șarmant și cu simțul umorului era tâlharul! Ducesa insistă că are ceva să îi dea, se va întoarce, ba chiar o lăsa pe Grace prizonieră. În schimb Grace este inexplicabil atrasă de acest tâlhar cu bune maniere, care îi face complimente. Unde mai pui că va fi sărutată pentru prima dată!
   Totul se termină cu bine, iar ducesa văduvă îl va ruga să treacă pe la domeniul său. Este o cerere inexplicabilă de la o persoană foarte rece și egoistă. Ceva s-a întâmplat, dar ce?
    Toată noaptea după atac ducesa a cerut de la Grace să îi aducă scrisorile de la fiul său mijlociu mort, ba chiar avea nevoie și de tabloul în mărime naturală din galerie!
   Cum curiozitatea îl va măcina, Jack se va apropia de domeniu, Grace îl va vedea și se va da de gol ducesei, iar de aici… rezultă… povestea tânărului bărbat!
    Cu ani în urmă fiul său a plecat în Irlanda la nunta unui prieten și nu s-a mai întors. Se pare că acolo ar fi cunoscut o tânără pe care a luat-o în căsătorie, iar la reîntoarcerea în Anglia vasul unde se găseau cei doi tineri s-a scufundat.Tânăra a reușit să scape și a trăit atât cât să dea naștere unui băiat. Acest băiat crescut de sora mamei este Jack. El recunoaște că înainte s-a numit Cavendish, dar nu știe ce legături poate să aibă cu așa o ducesa scorțoasă!
   Pentru a-l convinge să rămână la reședința impresionantă ducesa o va scoate la înaintare pe Grace. Aceasta în naivitatea sa nu va ști ce pune la cale. Chiar dacă cei doi tineri se simt foarte atrași unul de altul, Grace este conștientă că nu poate să fie împreună cu un viitor duce.
   În această familie actualul duce Thomas este logodit de tânăr cu Amelie, o tânără ce face parte din clasa nobilă. Chiar dacă tânărul își neglijează logodnica și nu are prea curând gând de însurătoare, contractul e contract.
   În timp ce Thomas este conștient că sunt șanse să piardă un titlu pe care îl consideră dintotdeauna al său, Jack este îngrozit de posibilitatea de a aparține acestei familii ducale și pe deasupra să fie un prezumtiv moștenitor. El a servit mulți ani ca și soldat, iar demonii trecutului se întorc să îl bântuie. Este conștient că nu poate citi, parcă dansează literele în fața sa. Cel care l-a ajutat în școală a fost vărul său Arthur care acum este mort. Nu poate să înțeleagă enormitatea acestei moșteniri și regulile severe care decurg de aici. Jack este iremediabil atras de domnișoara de companie a ducesei. El vrea o viață liniștită, dacă se poate alături de Grace.

,,Grace.
O voia înapoi. Dorea femeia pe care a ținut-o în brațe, nu pe aceea care se plimba țanțoșă prin cameră la brațul domnișoarei Amelia și care-l privea ca și când ar fi furat din argintărie.
 I se părea amuzant. Într-un fel. Consideră că trebuie să se felicite. Oricare ar fi fost sentimentul ei pentru el, nu putea fi numit dezinteres. Fiindcă acesta ar fi fost cel mai crud răspuns posibil.
Totuși, pentru prima dată el constată că pentru a cuceri o femeie nu mai putea juca un joc. Nu-l mai interesau fiorii vânătorii, nici să mai rămână cu un pas în urma prăzii, delectându-se, dar nici să mai facă planuri pentru momentele seducerii, pe care apoi o derula cu fler și înflorituri.
 Pur și simplu o dorea.
 Poate chiar pentru totdeauna.”

   Hotărârea este luată, iar ducesa se va hotărî să plece în Irlanda să descopere dovezile despre nașterea adevăratului duce. Alături de ea va pleca și Thomas, Jack, Amelia cu tatăl său și Grace. Fiecare speră la un alt deznodământ care să îi avantajeze. Jack speră să treacă peste durerea lăsată în Irlanda, speră la o Grace numai a lui. Thomas speră să rămână actualul duce, tranzacția dintre un titlu nobiliar la un simplu domnule este foarte dură. Amelia constrânsă de tatăl său contele va trebui să facă ce i se spune și să rămână logodită cu ducele de Wyndham, indiferent care este acesta.
   Ce se va întâmpla în  Irlanda? Cine va avea dreptate și care este adevărul?
Ce se va întâmpla cu Grace? De partea cui rămâne? Va rămâne alături de ducesă, pentru recunoștință sau își va urma propriul drum?
Dacă doriți o lectură relaxantă şi amuzantă de după amiază, citiţi această carte.

Cartea Adevăratul duce de Wyndham de Julia Quinn poate fi comandată de pe site-ul Editura Miron

Verifică disponibilitatea cărţilor autoarei Julia Quinn publicate la Editura Miron în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii Cărţi Julia Quinn

Recenzii Cărţi publicate la Editura Miron

Serii cărţi

Cărţi de dragoste

14 COMMENTS

  1. Foarte frumoasă și tentanta recenzia, felicitări Nicol ❤️ autoarea e printre preferatele mele !

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.