Blestemul de Jennifer BlakeBlestemul de Jennifer Blake

Titlul original: ROGUE’S SALUTE
Traducerea: Anne-Marie Lupaşcu
Editura: Lider
Numar pagini: 516

Seria Masters at Arms: 1. Propunere indecentă (Challenge to Honor-2005) 2. Duelul inimilor (Dawn Encounter-2006) 3. Blestemul (Rogue’s Salute -2007) 4.Guarded Heart (2008) 5.Gallant Match (2009) 6.Triumph in Arms (2010)
Gen: Historical romance

RECENZIE CITITOR
rezumat carte

„Trimite-mi un soţ, rogu-te Măicuţă Preasfântă. Facă-se voia ta şi ascultă-mi ruga, căci mi-e de mare trebuinţă un suflet pereche„, astfel se ruga Juliette Armant într-o catedrală din New Orleans-ul anilor 1842.
„O Sfântă Fecioară, fie ca soţul pe care mi-l vei trimite să fie blând, cu voia ta, dar nu prea slab de înger. Trebuie să fie înzestrat cu forţă şi voinţă de oţel, căci va avea nevoie, cu siguranţă de amândouă. Nu ar strica să fie inteligent şi diplomat, de asemenea. Nu îţi cer să fie atrăgător, dar totuşi, nu m-ar deranja dacă ar avea o înfăţişare plăcută, de dragul viitorilor noştri copii.
Aşa-i că această tânără nu avea pretenţii prea mari? Unde mai pui că era proaspăt venită de la mănăstire unde era cât pe ce să intre în ordinul Ursulinelor. Dar vorbele doicii, menajerei, bucătăresei familiei, VALARA, vor schimba destinul acestei tinere fermecătoare. Ea se dovedeşte a fi cea mai mare dintre cele două surori gemene, desi sora ei susține că ea este mai mare cu câteva minute. Un fel de blestem, sau poate nu, sau numai o poveste planează asupra celor două gemene. O lădiţă frumos încrustată şi care se crede că trebuie lăsată moştenire întotdeauna prin tradiție celei mai mari dintre fete. Ce conține lădiţa? O comoară ascunsă ? Ce vrajă se ascunde acolo? Ce puteri are? Este doar o prostie? Nimeni nu ştie exact, numai cele care au fost în posesia ei, dar care plecaseră de mult dintre cei vii, lasând mostenirea ladiţa aceea plină de……

Astfel stând treaba, Juliette se întoarce spre casă, dar cum ruga sa este ascultată, îi apare în cale un copil de vreo trei anişori urmărit de un bărbat frumos, dar enervat de strategia micuţului. Micuţul va intra sub crinolina domnişoarei, iar ea va încerca să îl salveze, chipurile, de un tată furios. Cum, ne-cum, mai mult în glumă, cei doi vor ajunge să îşi promită căsătoria. Un impuls mai puternic decât ei îi fac să vrea să se căsătorească numai după câteva minute. Frumos, nu ?
Dar cine este bărbatul pe care ruga ei l-a scos în cale? Nimeni altul decât Nicholas Pasquale, poreclit Stânca sau LA Roche, faimosul spadasin din New Orleans. El este cel care are grijă de copii vagabonzii ai străzii, el însuşi fiind un fost copil al străzi, din cauza fugii sale de acasă, şi din cauza tatălui vitreg.
Când maestrul spadasin îşi dă seama că frumosul înger are instincte materne, hotărăşte să se căsătorească, astfel că va avea cine să se îngrijească de micuţul Gabriel, dar şi de restul copiilor care stăteau pe stradă. Acestia au vârste între cincisprezece şi trei ani: Veveriţă, urmat de Faro, Bumbăcel, Căposul, Melasa, Guzganul şi bineînţeles micuţul Gabriel. Oare ce poate să fie aşa urgent în căsătoria tinerei noastre?
În afară de blestemul cutiei lăsate moştenire şi care trebuie deschisă întotdeauna de fata cea mare a familiei, după căsătorie, Paulette, sora cea geamănă vrea cu tot inadinsul să se căsătorească cu Jean Daspit, acesta crezând că în cutie se află o avere, el fiind un cartofor…, astfel că cei doi vor vrea să pună mâna pe această lădiţă buclucaşă.
De aici încolo vor începe certurile între cele două surori, iar rivalitatea între viitori cumnaţi este vizibilă, aceştia ajungând la duel. Jigniri dintre cele mai crude sunt aruncate de către Paulette.

Tot în cartea aceasta dăm peste „Frăţie”, unde cei patru spadasini prieteni: RIO, CAID, NICHOLAS şi BLACKFORD, vor încerca să facă dreptate într-o lume plină de vicii, răzbunare şi nedreptăţi.
Aflăm şi despre cei doi copii ai familiei de Lerida, despre Caid şi Linsette, şi bebeluşul lor. Aceşti prieteni cu familiile lor fericite, îl vor face pe Nicholas să îşi dorească şi el acelaşi lucru. Atracţia dintre el şi proaspăta logodnică este de bun augur, astfel încât el speră la mai mult. Când micuţul Gabriel se va îmbolnavi şi va fi îngrijit în casa familiei Armant, şi când acesta va dispărea împreună cu Paulette şi Jean, fugiţi să se căsătorească rapid într-o GRETNA SCOŢIANĂ, dar varianta americană, vor pleca şi Nicholas şi Juliette, astfel încât se vor întoarce două cupluri căsătorite.

Povestea este foarte bogată şi plină de secrete.

Ce ascunde lădiţa? Cine o deschide şi o goleşte? Cele două perechi se jură că nu au atins-o.  Oare relaţia dintre Nicholas şi Juliette va fi una de complezenţă, ea va fi doar mama copiilor adoptaţi sau va deveni ceva mai mult?
Această carte mi-a plăcut cel mai mult din cele trei de „capă şi spadă”, aş fi vrut să aflu şi povestea lui Blackford, dar din păcate editura a stopat continuarea seriei.
Nota mea pentru carte este cu siguranţă un 10.

Recenzie cititor: autor Nicol

Review overview
5
***Nicoleta Zetoca (Nicol)***

4 COMMENTS

  1. Nu am citit nimic din serie, nici nu am auzit de ea, dar cred ca mi-ar placea sa o rasfoiesc si eu. Imi place cum ai prezentat, Nicol. Este foarte frumos! Si daca i-ai dat 10 cartii acesteia, cred ca merita. Bravo! locco_smiley_10 locco_smiley_10

  2. Nu mai pot spune absolut nimic decat ca DA. Din aceasta recenzie reiese la modul ideal faptul ca aceasta carte trebuie sa fie citita. Multumesc!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.