Bruschete, Ciorbă cu tăiței, Friptură de porc cu cartofi natur

Bruschete, Ciorbă cu tăiței, Friptură de porc cu cartofi natur

by -
0
Bruschete, Ciorbă cu tăiței, Friptură de porc cu cartofi natur, Prăjitură cu brânză

Bruschete, Ciorbă cu tăiței, Friptură de porc cu cartofi natur, Prăjitură cu brânză

1.Aperitiv: Bruschete (Vero):

-3 roșii, 2 căței de usturoi, sare și piper;
-se toacă mărunt sau se dă prin blender roșiile, se pune sare și piper, se adaugă usturoiul pisat;
-se servește cu pâine prăjită;
-eu am făcut din salată de roșii rămasă cu o zi înainte;
-am adăugat usturoi și am mâncat cu pâine prăjită.

2. Ciorbă cu tăiței:

-o ceapă mică o tăiem mărunt, o călim în puțin ulei punem un pic de boia dulce și apa în care au fiert cartofii (cartofii natur – garnitura la friptură) și punem la fiert;
– potrivim de sare și piper și adăugăm tăiței sau paste ca bobul de orez;
-când ingredientele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote;
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt.

3. Friptură de porc cu cartofi natur:

-o bucată de cotlet (cam de 1 kg) se taie pe jumătate (cam cum am tăia felii dar nu de tot), se condimentează cu amestecul de condimente care vă place, se pune într-o caserola la frigider câteva ore, chiar până a doua zi;
-eu amestec puţină boia+piper cu lămâie (peper lemon)+curry+praf de ghimbir+sare+vegeta;
-pun bucata de cotlet într-o cratiţă mare, pun apa si las să fiarbă până ce carnea este moale;
– mut carnea în tavă, pun din apa în care a fiert, adaug puţin alcool, cimbru, oregano si pun la cuptor;
– când este coaptă o pun într-un vas cu tot cu sos;
– cartofii îi curăţ, îi tai în 4 şi-i fierb în apa cu sare si vegeta.

4. Prăjitură cu brânză (Maria):

-amestecăm 400 gr făină cu 150 gr untură (sau echivalentul în margarină sau unt);
-adăugăm 150 gr zahăr+coajă rasă de lămâie+puțină sare+bicarbonat stins cu lămâie;
-amestecăm toate ingredientele și frământăm cu smântână, să fie un aluat pe care să-l putem întinde;
-se fac două foi;
-brânză de vaci (1/2 sau1 kg depinde cât de multă vreți) se mixează cu zahăr după gust +2 ouă crude bătute+1 pachețel de stafide;
-în tava unsă și tapetată se pune o foaie (crudă)+ brânză preparată+a două foaie (crudă), înțepăm ici colo cu o furculiță, se unge deasupra cu ou bătut și punem la copt;
-când prăjitura e gata o lăsăm să se răcească, servim cu zahăr praf deasupra.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.