Bruschete, Ciorbă cu tăiței, Friptură de porc cu cartofi natur
Bruschete, Ciorbă cu tăiței, Friptură de porc cu cartofi natur, Prăjitură cu brânză
1.Aperitiv: Bruschete (Vero):
-3 roșii, 2 căței de usturoi, sare și piper;
-se toacă mărunt sau se dă prin blender roșiile, se pune sare și piper, se adaugă usturoiul pisat;
-se servește cu pâine prăjită;
-eu am făcut din salată de roșii rămasă cu o zi înainte;
-am adăugat usturoi și am mâncat cu pâine prăjită.
2. Ciorbă cu tăiței:
-o ceapă mică o tăiem mărunt, o călim în puțin ulei punem un pic de boia dulce și apa în care au fiert cartofii (cartofii natur – garnitura la friptură) și punem la fiert;
– potrivim de sare și piper și adăugăm tăiței sau paste ca bobul de orez;
-când ingredientele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote;
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt.
3. Friptură de porc cu cartofi natur:
-o bucată de cotlet (cam de 1 kg) se taie pe jumătate (cam cum am tăia felii dar nu de tot), se condimentează cu amestecul de condimente care vă place, se pune într-o caserola la frigider câteva ore, chiar până a doua zi;
-eu amestec puţină boia+piper cu lămâie (peper lemon)+curry+praf de ghimbir+sare+vegeta;
-pun bucata de cotlet într-o cratiţă mare, pun apa si las să fiarbă până ce carnea este moale;
– mut carnea în tavă, pun din apa în care a fiert, adaug puţin alcool, cimbru, oregano si pun la cuptor;
– când este coaptă o pun într-un vas cu tot cu sos;
– cartofii îi curăţ, îi tai în 4 şi-i fierb în apa cu sare si vegeta.
4. Prăjitură cu brânză (Maria):
-amestecăm 400 gr făină cu 150 gr untură (sau echivalentul în margarină sau unt);
-adăugăm 150 gr zahăr+coajă rasă de lămâie+puțină sare+bicarbonat stins cu lămâie;
-amestecăm toate ingredientele și frământăm cu smântână, să fie un aluat pe care să-l putem întinde;
-se fac două foi;
-brânză de vaci (1/2 sau1 kg depinde cât de multă vreți) se mixează cu zahăr după gust +2 ouă crude bătute+1 pachețel de stafide;
-în tava unsă și tapetată se pune o foaie (crudă)+ brânză preparată+a două foaie (crudă), înțepăm ici colo cu o furculiță, se unge deasupra cu ou bătut și punem la copt;
-când prăjitura e gata o lăsăm să se răcească, servim cu zahăr praf deasupra.