Salată de dovlecei, Ciorbă de porc, Spaghete bolognese, Prăjitură cu cremă de...

Salată de dovlecei, Ciorbă de porc, Spaghete bolognese, Prăjitură cu cremă de vanilie și banane – fără zahăr

by -
0
Salată de dovlecei, Ciorbă de porc, Spaghete bolognese, Prăjitură cu cremă de vanilie și banane – fără zahăr

Salată de dovlecei, Ciorbă de porc, Spaghete bolognese, Prăjitură cu cremă de vanilie și banane – fără zahăr

1.Aperitiv: salată de dovlecei :

-2 dovlecei foarte cruzi îi spălăm bine (dacă vreți îi curățați de coajă) îi tăiem fideluţă, îi săram puțin și-i lăsăm să stea;
-1 legătură de mărar o tăiem fff mărunt,1-2 căței de usturoi dați pe răzătoarea fină;
-stoarcem dovleceii îi punem în castron, adăugăm usturoiul, maioneza(cu cartof), 3-4 linguri de smântână și amestecăm;
-potrivim de sare și piper și adăugăm mărarul, amestecăm și punem la rece.

2. Ciorbă de porc:

-fierbem oasele de porc;
-2 morcovi+1 pătrunjel +1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină;
-punem legumele în oală, strecurăm zeama de pe carne și carnea curățată de pe oase și tăiată mai mărunt;
-potrivim de sare, piper, curry, boia;
-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm câteva clocote;
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână.

3. Spaghete bolognese (Vero):

-se fierb 500 gr paste;
-într-o tigaie înaltă călim 2 cepe tăiate mărunt și adăugăm 200 gr carne măcinată;
-ţinem la foc mic cam 10 minute;
-adăugăm o cană de apă, o linguriţă piper, o lingură delikat, busuioc și oregano;
-eu am pus apoi un borcan de ketchup de casă, dar se poate folosi pastă de roșii;
-mai fierbem câteva minute și adăugăm pastele;
-amestecăm 1 minut apoi oprim focul și acoperim 5 minute;
-se poate servi cu parmezan sau cașcaval ras.

4. Prăjitură cu cremă de vanilie și banane – fără zahăr (Iliuţa):

-500 g biscuiți dietetici zdrobiți se amestecă cu 150 ml unt topit;
-întindem într-o tavă pentru prăjituri amestecul obținut;
-punem deasupra felii de banane;
-crema de vanilie o facem din 6 ouă, 500 ml lapte, 100 g amidon de porumb și 50 g unt;

-când s-a răcit la temperatura camerei, adăugăm miere după gust și mixăm din nou pentru a obține un aspect cremos;
-punem crema peste feliile de banană;
-pentru glazură folosim ciocolată de menaj 200 g încălzită în care adăugăm 250 ml frișcă lichidă;
-prăjitura se lasă la frigider pentru 2 ore înainte de a o servi.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.