Salată de dovlecei, Ciorbă de porc, Spaghete bolognese, Prăjitură cu cremă de vanilie și banane – fără zahăr
Salată de dovlecei, Ciorbă de porc, Spaghete bolognese, Prăjitură cu cremă de vanilie și banane – fără zahăr
1.Aperitiv: salată de dovlecei :
-2 dovlecei foarte cruzi îi spălăm bine (dacă vreți îi curățați de coajă) îi tăiem fideluţă, îi săram puțin și-i lăsăm să stea;
-1 legătură de mărar o tăiem fff mărunt,1-2 căței de usturoi dați pe răzătoarea fină;
-stoarcem dovleceii îi punem în castron, adăugăm usturoiul, maioneza(cu cartof), 3-4 linguri de smântână și amestecăm;
-potrivim de sare și piper și adăugăm mărarul, amestecăm și punem la rece.
2. Ciorbă de porc:
-fierbem oasele de porc;
-2 morcovi+1 pătrunjel +1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină;
-punem legumele în oală, strecurăm zeama de pe carne și carnea curățată de pe oase și tăiată mai mărunt;
-potrivim de sare, piper, curry, boia;
-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm câteva clocote;
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână.
3. Spaghete bolognese (Vero):
-se fierb 500 gr paste;
-într-o tigaie înaltă călim 2 cepe tăiate mărunt și adăugăm 200 gr carne măcinată;
-ţinem la foc mic cam 10 minute;
-adăugăm o cană de apă, o linguriţă piper, o lingură delikat, busuioc și oregano;
-eu am pus apoi un borcan de ketchup de casă, dar se poate folosi pastă de roșii;
-mai fierbem câteva minute și adăugăm pastele;
-amestecăm 1 minut apoi oprim focul și acoperim 5 minute;
-se poate servi cu parmezan sau cașcaval ras.
4. Prăjitură cu cremă de vanilie și banane – fără zahăr (Iliuţa):
-500 g biscuiți dietetici zdrobiți se amestecă cu 150 ml unt topit;
-întindem într-o tavă pentru prăjituri amestecul obținut;
-punem deasupra felii de banane;
-crema de vanilie o facem din 6 ouă, 500 ml lapte, 100 g amidon de porumb și 50 g unt;
-când s-a răcit la temperatura camerei, adăugăm miere după gust și mixăm din nou pentru a obține un aspect cremos;
-punem crema peste feliile de banană;
-pentru glazură folosim ciocolată de menaj 200 g încălzită în care adăugăm 250 ml frișcă lichidă;
-prăjitura se lasă la frigider pentru 2 ore înainte de a o servi.