Carne de ied la cuptor – Salată de spanac cu sos de...

Carne de ied la cuptor – Salată de spanac cu sos de muștar – Supă crema de cartofi cu praz – Negresă cu Nutella și fulgi de migdale

by -
0
Carne de ied la cuptor

Carne de ied la cuptor – Salată de spanac cu sos de muștar – Supă crema de cartofi cu praz – Negresă cu Nutella și fulgi de migdale

1.Aperitiv: Salată de spanac cu sos de muștar (Iliuţa)

  • 200 g spanac baby, 50 g merișoare deshidratate și  50 g migdale.
  • Pentru sos  amestecăm cu o lingură de muștar de masă, o lingură de zeamă de lămâie, 2 linguri ulei de măsline.
  • Ulterior punem o lingură de miere și una de semințe de susan.
  • Adăugăm sosul obținut peste ingrediente.

2. Supă crema de cartofi cu praz (Iliuţa):

3- 4 buc praz tocat cubulețe se sotează cu puțin unt.

Se lasă pentru 2-3 minute la foc mic.

Adăugăm 3 cartofi și o  țelină mică tocate cubulețe peste compozitei.

Le mai lăsăm 2-3 minute, timp în care adăugăm sare, piper, busuioc și rozmarin. Adăugăm 2 litri de apă sau de supă și le lăsăm să fiarbă pentru 15-20 de minute.

La final adăugăm 250 ml smântână de minim 20% grăsime și blendăm compoziția.

Se decorează cu pătrunjel tocat .

Se servește cu crutoane sau bucăți de brânză .

3.Carne de ied la cuptor (Vero)

  • 2 kg carne de ied condimentăm cu sare, piper, boia dulce( sau iute) , puțină vegeta, – adăugăm o ceapă, o jumătate de ardei și 4 căței de usturoi.
  • în tava se adaugă o cană de apă (ca o pelicula) și puțin ulei de măsline.
  • acoperim cu folie de aluminiu și dam la  cuptor 45 de minute.
  • apoi scoatem folia și mai lăsăm la foc mic cât este necesar sa prindă o crustă aurie.

4.Negresă cu Nutella și fulgi de migdale (Iliuța)

  • 350 gr zahăr brun,140 gr făină, 100 gr cacao, 1/2 linguriță praf de copt, 115 gr unt topit, 4 ouă , 200 gr Nutella și 100 gr fulgi de migdale.
  • amestecăm untul topit cu zahărul.
  • treptat adăugăm ouăle, mixând după fiecare.
  • punem făina, cacaua și praful de copt ( combinate în prealabil )în compoziție amestecând ușor până se încorporează.
  • la final punem nutela și fulgi de migdale.
  • compoziția o punem pe hârtie de copt într-o tavă și o lăsăm pentru 40 – 45 minute la cuporul preîncălzit la 180 grade.

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.