Carne de ied la cuptor – Salată de spanac cu sos de muștar – Supă crema de cartofi cu praz – Negresă cu Nutella și fulgi de migdale
Carne de ied la cuptor – Salată de spanac cu sos de muștar – Supă crema de cartofi cu praz – Negresă cu Nutella și fulgi de migdale
1.Aperitiv: Salată de spanac cu sos de muștar (Iliuţa)
- 200 g spanac baby, 50 g merișoare deshidratate și 50 g migdale.
- Pentru sos amestecăm cu o lingură de muștar de masă, o lingură de zeamă de lămâie, 2 linguri ulei de măsline.
- Ulterior punem o lingură de miere și una de semințe de susan.
- Adăugăm sosul obținut peste ingrediente.
2. Supă crema de cartofi cu praz (Iliuţa):
3- 4 buc praz tocat cubulețe se sotează cu puțin unt.
Se lasă pentru 2-3 minute la foc mic.
Adăugăm 3 cartofi și o țelină mică tocate cubulețe peste compozitei.
Le mai lăsăm 2-3 minute, timp în care adăugăm sare, piper, busuioc și rozmarin. Adăugăm 2 litri de apă sau de supă și le lăsăm să fiarbă pentru 15-20 de minute.
La final adăugăm 250 ml smântână de minim 20% grăsime și blendăm compoziția.
Se decorează cu pătrunjel tocat .
Se servește cu crutoane sau bucăți de brânză .
3.Carne de ied la cuptor (Vero)
- 2 kg carne de ied condimentăm cu sare, piper, boia dulce( sau iute) , puțină vegeta, – adăugăm o ceapă, o jumătate de ardei și 4 căței de usturoi.
- în tava se adaugă o cană de apă (ca o pelicula) și puțin ulei de măsline.
- acoperim cu folie de aluminiu și dam la cuptor 45 de minute.
- apoi scoatem folia și mai lăsăm la foc mic cât este necesar sa prindă o crustă aurie.
4.Negresă cu Nutella și fulgi de migdale (Iliuța)
- 350 gr zahăr brun,140 gr făină, 100 gr cacao, 1/2 linguriță praf de copt, 115 gr unt topit, 4 ouă , 200 gr Nutella și 100 gr fulgi de migdale.
- amestecăm untul topit cu zahărul.
- treptat adăugăm ouăle, mixând după fiecare.
- punem făina, cacaua și praful de copt ( combinate în prealabil )în compoziție amestecând ușor până se încorporează.
- la final punem nutela și fulgi de migdale.
- compoziția o punem pe hârtie de copt într-o tavă și o lăsăm pentru 40 – 45 minute la cuporul preîncălzit la 180 grade.
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri