Carti scrise de Bogdan Hrib

Carti scrise de Bogdan Hrib

Listă cărţi scrise de Bogdan Hrib

Bogdan Hrib s-a născut pe 14 decembrie 1966 în București. A absolvit Facultatea de Construcții Civile, dar n-a lucrat niciodată în domeniu. La începutul anilor ’90 a publicat o serie de fotoreportaje și anchete în diferite ziare și reviste, iar în 1992 și-a deschis o agenție de publicitate.

În 1993 a fondat Editura Tritonic, în cadrul căreia a publicat mulți autori români și a pus bazele unor serii poliţiste, de ficțiune, science ficţion şi fantasy. În anii care au urmat a colaborat cu diferite universități, susținând prelegeri despre editarea de carte, relații publice și fotojurnalism. În 2008 a devenit consilier editorial la Crime Scene Publishing, iar între 2010 și 2012 a ocupat aceeași funcție la Publicațiile Flacăra.

Bogdan Hrib este membru al Uniunii Scriitorilor din România,  al Asociației Profesioniștilor în Relații Publice, cadru didactic asociat la Facultatea de Management din SNSPA, iar în 2010 a devenit vicepreședinte al clubului Romanian Crime Writers. Începând cu anul 2011 se ocupă de coordonarea festivalului Mystery & Thriller organizat la Râșnov.

În 2007 publică primul roman al seriei polițiste Stelian Munteanu, Filiera Grecească.

În 2012, Bogdan Hrib lasă deoparte seria care l-a consacrat și publică un thriller la Editura Cartea Românească, intitulat Ultima fotografie. Spre deosebire de precedentele creații, acesta nu este un roman polițist, autorul explorând prin intermediul lui noi direcții literare. Caracterizat ca „o carte a mântuirilor parțiale și a trăirilor intense din partea cititorului” romanul spune povestea unui fotoreporter care fuge de lumea în care a avut parte de dezamăgiri.

Bogdan Hrib a compus și un volum de rețete, Salad Bar, pe care l-a publicat sub pseudonim.

SURSA Wikipedia

LISTĂ CĂRŢI:

Blestemul manuscrisului, Ucideti generalul si filiera greceasca de Bogdan HribSeria Stelian Munteanu

Alte romane

Volume de povestiri

  • 3+1(2014) – conține trei povestiri din seria Stelian Munteanu

Antologii

  • Romania Noir. O antologie de povestiri mystery & thriller(2011) – în colaborare cu George Arion

Volume traduse

  • The greek connection(2011)
  • Kill the General(2011)

11 COMMENTS

  1. Cele 4 carti :filiera greceasca,secretul manuscrisului,somalia mon amour si ucideti generalu(aveti precizari pe ite) sint din aceeasi serie;se pot citi fiecare de sine statator,au ca punct comun ziaristul stelian munteanu care rezolva cazurile.
    Mie mi-au placut,mai ales ca-mi place stilul autorului,interesant si incitant dar cu o doza buna de umor englezesc.
    Ultima fotografie(la care aveti prezentarea)este un roman psihologic care merita citit.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.