Chifteluțe de zarzavat – Broccoli la cuptor – Negresă cu Nutella și fulgi de migdale
Chifteluțe de zarzavat – Broccoli la cuptor – Negresă cu Nutella și fulgi de migdale
1. Aperitiv: chifteluțe de zarzavat
- zarzavatul și carnea de pe oasele de pui le mixează bine, adaug 2-3 linguri de făină,1-2 ouă, piper, boia și 2-3 linguri de pesmet
- prăjim chiftelele și le scoatem pe șervețele de hârtie să se absoarbă uleiul
2.Supă de pui:
- strecurăm zema și adăugăm tăiței sau tăşcuţe fierte și scurse
- când servim putem presăra deasupra parmezan ras
- am mâncat la niște italieni și mi-a plăcut, încercați și voi dacă vreți
3.Broccoli la cuptor
- 1 căpățână de broccoli se curăţă și se fierbe în apă cu sare,se scurge
- cratița o ungem cu ulei și presăram nucă măcinată (sau pesmet) pe fund și pe laterale
- punem broccoli, deasupra brânză rasă și 2-3 linguri de smântână, apoi alt strat de broccoli
- deasupra punem 2-3 ouă bătute cu 8-9 linguri de smântână și amestecată cu brânză rasă sau cașcaval ras
- presăram și deasupra nucă măcinată (sau pesmet) și dăm la cuptor
4. Negresă cu Nutella și fulgi de migdale (Iliuța)
- 350 gr zahăr brun,140 gr făină, 100 gr cacao, 1/2 linguriță praf de copt, 115 gr unt topit, 4 ouă, 200 gr Nutella și 100 gr fulgi de migdale.
- amestecăm untul topit cu zahărul.
- treptat adăugăm ouăle, mixând după fiecare.
- punem făina, cacaua și praful de copt ( combinate în prealabil )în compoziție amestecând ușor până se încorporează.
- la final punem nutela și fulgi de migdale.
- compoziția o punem pe hârtie de copt într-o tavă și o lăsăm pentru 40 – 45 minute la cuporul preîncălzit la 180 grade.
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Mulțumesc pentru delicioasele rețete ! Weekend plăcut!
Delicioase rețete! Mulțumesc pentru idei!