Ciorbă acrișoară de legume cu carne de porc – Grătar de porc...

Ciorbă acrișoară de legume cu carne de porc – Grătar de porc cu sos de mărar – Prăjitură cu mere coapte – fără zahăr

by -
2
Ciorbă acrișoară de legume cu carne de porc - Grătar de porc cu sos

Ciorbă acrișoară de legume cu carne de porc – Grătar de porc cu sos de mărar – Prăjitură cu mere coapte – fără zahăr

1.Aperitiv: salată de ardei cu avocado

  • 4-5 ardei capia îi coacem,îi curățăm
  • 1 avocado  copt  îl curățăm și-l tăiem bucăți
  • punem în blender ardeii și avocado și mixăm bine,apoi punem pasta în bol
  • adăugăm după gust sare,piper un pic de lămâie sau oțet și amestecăm bine
  • opțional putem adăuga ceapă sau usturoi razuite foarte fin
  • punem un gălbenuș de ou crud și amestecăm ușor cu ulei
  • sau putem pune direct 2-4 linguri de maioneză
  • se poate servi pe felii de pâine prăjită

2.Ciorbă acrișoară de legume cu carne de porc (Vero)

  • 250 gr carne de porc, 1 ceapă, un morcov, 1 roșie , un ardei, 2 cartofi, un pahar de orez, 2 ouă, un pahar bulion, foi de dafin, condimente/ piper și vegeta, sare de lămâie, verdeață.
  • se călește ceapa morcovul rase în puțin ulei adăugând câte un strop de apă, până se colorează portocaliu, se pune aproximativ 2 litri de apă.
  • când fierbe se adaugă carnea tăiată cubulețe și 2/3 foi de dafin.
  • se fierbe 20 de minute la foc mediu cu roșia și ardeiul.
  • se adaugă cartofii tăiați cubulețe și bulionul.
  • peste 10 minute se  adaugă orezul și condimentele.
  • într-un bol se bat bine ouăle cu puțină apă rece.
  • când sunt fierte toate se adaugă ouăle din bol, un vârf de linguriță sare de lămâie și verdeața ( eu pun leuștean și mărar).
  • 3 Grătar de porc cu sos de mărar (Vero)

Friptură sau grătar

  • folosesc același condiment pentru grătar ca la friptură la cuptor sau în tavă.
  • o combinație de vegeta, sare, piper cât de mult și boia de ardei( dulce sau picantă- în funcție de preferință) .
  • se condimentează ceafa, cotletul și pieptul de porc sau aripioarele și pieptul de pui.
  • se rumenesc la foc mic pe grătar sau la cuptor.

Sos de mărar-Vero

  • în puțin ulei se calește câteva minute mărarul tocat.
  • se adaugă o cană de apă și se fierbe 5 minute la foc mediu.
  • se adaugă 300 ml lapte.
  • se adaugă 2 căței de usturoi, vegeta, sare, piper după gust
  • separat se pun 2/ linguri de făină dizolvată cu lapte, și 3 linguri de smântână
  • se amestecă încontinuu cu focul mic până devine omogen.
  • la final se pune o lingură de oțet.

4.Prăjitură cu mere coapte – fără zahăr (Iliuța )

  • blatul îl facem din 500 g biscuiți dietetici pe care îi punem într-un bol împreună cu 150 ml unt topit și 2-3 banane ( în funcție de mărimea lor ).
  • amestecul obținut îl întindem într-o tavă pentru prăjituri.
  • 8 mere le curățăm de coajă, scoatem sâmburii presăram scorțișoară  și zahăr vanilat.
  • le punem în cuptor pentru 15 minute la temperatura de 180 grade.
  • așezăm merele pe blatul de biscuit.
  • adăugăm pe fiecare măr miere și nucă măcinată și coaptă.
  • ornăm cu frișcă .

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.