Ciorbă acrișoară de legume cu carne de porc – Grătar de porc cu sos de mărar – Prăjitură cu mere coapte – fără zahăr
Ciorbă acrișoară de legume cu carne de porc – Grătar de porc cu sos de mărar – Prăjitură cu mere coapte – fără zahăr
1.Aperitiv: salată de ardei cu avocado
- 4-5 ardei capia îi coacem,îi curățăm
- 1 avocado copt îl curățăm și-l tăiem bucăți
- punem în blender ardeii și avocado și mixăm bine,apoi punem pasta în bol
- adăugăm după gust sare,piper un pic de lămâie sau oțet și amestecăm bine
- opțional putem adăuga ceapă sau usturoi razuite foarte fin
- punem un gălbenuș de ou crud și amestecăm ușor cu ulei
- sau putem pune direct 2-4 linguri de maioneză
- se poate servi pe felii de pâine prăjită
2.Ciorbă acrișoară de legume cu carne de porc (Vero)
- 250 gr carne de porc, 1 ceapă, un morcov, 1 roșie , un ardei, 2 cartofi, un pahar de orez, 2 ouă, un pahar bulion, foi de dafin, condimente/ piper și vegeta, sare de lămâie, verdeață.
- se călește ceapa morcovul rase în puțin ulei adăugând câte un strop de apă, până se colorează portocaliu, se pune aproximativ 2 litri de apă.
- când fierbe se adaugă carnea tăiată cubulețe și 2/3 foi de dafin.
- se fierbe 20 de minute la foc mediu cu roșia și ardeiul.
- se adaugă cartofii tăiați cubulețe și bulionul.
- peste 10 minute se adaugă orezul și condimentele.
- într-un bol se bat bine ouăle cu puțină apă rece.
- când sunt fierte toate se adaugă ouăle din bol, un vârf de linguriță sare de lămâie și verdeața ( eu pun leuștean și mărar).
-
3 Grătar de porc cu sos de mărar (Vero)
Friptură sau grătar
- folosesc același condiment pentru grătar ca la friptură la cuptor sau în tavă.
- o combinație de vegeta, sare, piper cât de mult și boia de ardei( dulce sau picantă- în funcție de preferință) .
- se condimentează ceafa, cotletul și pieptul de porc sau aripioarele și pieptul de pui.
- se rumenesc la foc mic pe grătar sau la cuptor.
Sos de mărar-Vero
- în puțin ulei se calește câteva minute mărarul tocat.
- se adaugă o cană de apă și se fierbe 5 minute la foc mediu.
- se adaugă 300 ml lapte.
- se adaugă 2 căței de usturoi, vegeta, sare, piper după gust
- separat se pun 2/ linguri de făină dizolvată cu lapte, și 3 linguri de smântână
- se amestecă încontinuu cu focul mic până devine omogen.
- la final se pune o lingură de oțet.
4.Prăjitură cu mere coapte – fără zahăr (Iliuța )
- blatul îl facem din 500 g biscuiți dietetici pe care îi punem într-un bol împreună cu 150 ml unt topit și 2-3 banane ( în funcție de mărimea lor ).
- amestecul obținut îl întindem într-o tavă pentru prăjituri.
- 8 mere le curățăm de coajă, scoatem sâmburii presăram scorțișoară și zahăr vanilat.
- le punem în cuptor pentru 15 minute la temperatura de 180 grade.
- așezăm merele pe blatul de biscuit.
- adăugăm pe fiecare măr miere și nucă măcinată și coaptă.
- ornăm cu frișcă .
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Mulțumesc pentru rețete! Super meniu !
multumesc pentru reteta! a iesit extraordinara!