Ciorbă de fasole verde - Platou de vară

Ciorbă de fasole verde – Platou de vară – Pulpe la cuptor – Bile de biscuiți – Meniu

   Ciorbă de fasole verde dreasă cu iaurt.

1. Aperitiv: platou de vară (Vero)

-pe un platou așezăm bucățele de slănină, bucăți de brânză telemea, ouă fierte și tăiate în două și felii de roșii și castraveți

2. Ciorbă de fasole verde

-dăm pe răzătoarea fină 1 morcov +1 pătrunjel +1 păstârnac = le călim în puțin ulei

-adăugăm fasolea verde curățată, spălată și ruptă bucăți

  • punem apă peste legume potrivim de sare, piper, curry praf și punem la fiert

-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Pulpe la cuptor

-condimentăm pulpele măcar cu 2 ore înainte

-6-7 cartofi îi curățăm și-i tăiem în două

-punem în tavă pulpele, în jurul lor cartofii, apă cât acoperă și băgăm tava la cuptor

-când sunt gata putem servi cu salată de crudități

4. Bile de biscuiți

-se face un sirop de zahăr +cacao +apă = se fierbe până se îgroaşă

-într-o parte de sirop dizolvăm 1 pachet de unt, adăugăm 1 kg biscuiți măcinați și amestecăm turnând dacă e nevoie din siropul rămas să fie un amestec omogen

-adăugăm esență de rom și zahăr vanilinat

-amestecăm, formăm bile în care putem pune un fruct confiat, o bucată de nucă prăjită sau alună

-dăm bilele prin nucă măcinată, sau nucă de cocos, sau fulgi de ciocolată, le punem pe platou și dăm la rece.

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

 

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

5 COMMENTS

  1. Pulpe la cuptor fac chiar acum, iar ciorba de fasole o voi pregăti mâine. Mulțumesc pentru idei!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.