Ciorbă de fasole verde – Platou de vară – Pulpe la cuptor – Bile de biscuiți – Meniu
Ciorbă de fasole verde dreasă cu iaurt.
1. Aperitiv: platou de vară (Vero)
-pe un platou așezăm bucățele de slănină, bucăți de brânză telemea, ouă fierte și tăiate în două și felii de roșii și castraveți
2. Ciorbă de fasole verde
-dăm pe răzătoarea fină 1 morcov +1 pătrunjel +1 păstârnac = le călim în puțin ulei
-adăugăm fasolea verde curățată, spălată și ruptă bucăți
- punem apă peste legume potrivim de sare, piper, curry praf și punem la fiert
-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Pulpe la cuptor
-condimentăm pulpele măcar cu 2 ore înainte
-6-7 cartofi îi curățăm și-i tăiem în două
-punem în tavă pulpele, în jurul lor cartofii, apă cât acoperă și băgăm tava la cuptor
-când sunt gata putem servi cu salată de crudități
4. Bile de biscuiți
-se face un sirop de zahăr +cacao +apă = se fierbe până se îgroaşă
-într-o parte de sirop dizolvăm 1 pachet de unt, adăugăm 1 kg biscuiți măcinați și amestecăm turnând dacă e nevoie din siropul rămas să fie un amestec omogen
-adăugăm esență de rom și zahăr vanilinat
-amestecăm, formăm bile în care putem pune un fruct confiat, o bucată de nucă prăjită sau alună
-dăm bilele prin nucă măcinată, sau nucă de cocos, sau fulgi de ciocolată, le punem pe platou și dăm la rece.
Poftă Bună!
Reţete culinare
Mulțumim pt meniu! Bilele de biscuiți o sa le încerc și eu.
Pulpe la cuptor fac chiar acum, iar ciorba de fasole o voi pregăti mâine. Mulțumesc pentru idei!
Platoul ala arata bine, desi nu imi place branza, imi face cu ochiul 🙂
Ca de obicei, desertul imi face cu ochiul 🙂
Mulțumesc pentru rețete ! Sunt delicioase ca întotdeauna !