Ciorbă de legume - Sarmale cu ciuperci - Banane prăjite

Ciorbă de legume – Sarmale cu ciuperci – Banane prăjite – Meniu

Ciorbă de legume 

1.Aperitiv: bruschete

-2 roșii curățate de coajă și tăiate mărunt amestecate cu mărar tăiat fff mărunt, sare și puțin ulei

-amestecul se servește pe feliuțe de pâine prăjită

2.Ciorbă de legume

– se dă pe răzătoarea mică 2 morcovi,1 păstârnac și se călesc în puțin ulei

-adăugăm 1 pungă de legume congelate: fasole verde, mazăre, morcovi, țelină, conopidă

-sau combinăm legume crude: gulii, cartofi, țelină, conopidă

-adăugăm sare, condimente și amestecul de verdeață

-când ciorba e gata o servim așa sau dreasă cu smântână

3.Sarmale cu ciuperci

-ciupercile se opăresc puțin și se taie mărunt sau se macină

-într-un castron punem ceapă tăiată mărunt (crudă sau puțin călită), 1 morcov dat pe răzătoarea fină, un ardei tăiat mărunt, ciupercile și mărar tăiat fff mărunt și amestecăm

-adăugăm sare, piper multicolor, boia, praf de chimen, curry, cimbru și 1-2 linguri de făină și amestecăm bine

-cu compoziția umplem varza (dulce sau acră) clădim în cratiță, punem apă și opțional 1-2 linguri de bulion și punem la fiert

4.Banane prăjite

-se folosesc bananele verzi

-se taie bananele felii (cam de grosimea unui jumătate de deget), se prăjesc în unt sau ulei pe ambele părți

-se scot pe un platou și se presară imediat pe ele zahăr brun

-se pot mânca așa sau cu iaurt, smântână, înghețată (mie îmi plac cu iaurt sau înghețată)

-în Jamaica (dacă tot am fost, vă mai spun câte ceva) se mănâncă prăjite sau fierte ca garnitură la carne

Poftă Bună!

Gastronomia este arta de a folosi hrana pentru a crea fericirea. 

Theodore ZeldinCiorbă de legume - Sarmale cu ciuperci - Banane prăjite

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

  1. Un meniu super! Începând cu aperitivul care se prepară foarte ușor, până la sarmale, totul e delicios! Și bananele prajite le voi încerca mâine!
    Mulțumesc mult, Arci!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.