Scăriţă de porc la cuptor cu legume – reţeta de duminică
Scăriţă de porc la cuptor cu legume – reţeta de duminică
Scăriţă de porc la cuptor cu legume -1,5kg scăriţă
-3 cartofi
-3 căţei de usturoi
-mixt de legume, eu l-am făcut de casă (fasole verde, ardei gras, gogoşar, un morcov)
-o lingură piper, una ardei iute uscat, tăiat
-o lingură rozmarin
-o linguriţă coriandru
– o linguriţă boia dulce
-sare, şi o linguriţă de zahăr
-200 ml vin negru
– unt topit
Scăriţa se taie în bucăţi medii. Separat se face o compoziţie din vin, piper, ardei iute, rozmarin, coriandru, boia dulce, sarea şi zahărul, această compoziţie se pune peste scăriţă şi se lasă 3 ore la rece. Apoi se bagă la cuptor, împreună cu compoziţia din ea, lăsând-o până devine rumenă, aproape de final se pune mixtul de legume, usturoiul şi cartofii, tăiaţi cuburi sau felii, lăsând totul la cuptor încă 20-30 de minute. Totul durează cam 2 ore şi jumătate. Ornaţi cu unt topit, este foarte bun. O puteţi servi cu mămăligă şi murături.
Poftă bună!
Reţete culinare
Rubrica Reţete culinare: Veţi regasi o serie de reţete culinare – sugestii gastronomice, experimentate în bucătaria proprie.
Suntem grăbiţi şi gătitul la un moment dat devine o sarcină obligatorie, vitală pentru familie. Indiferent dacă preferaţi să luaţi cina în oraş sau acasă, la un moment dat veţi simti nevoia să experimentaţi.
Sunt reţete care pot fi realizate cu uşurinţă acasă, indiferent de gradul de experienţă.
Buna si sigur gustoasa reteta.
Multumim Daiana!
Arata super bine si cred ca este si delicioasa!