Documentare, tango argentinian, „Oameni și cărți” și afterparty la Carte peste carte, ediția a VII-a

Spațiu colectă SenecaMâine, 19 martie, de la ora 18:00, la Hecate (Olari, nr. 8), strângem cărți pentru bibliotecile sibiene și serbăm împreună cei 6 ani ai Asociației Paspartu!

Începem seara de sâmbătă cu trei documentare captivante care au rulat în cadrul ediției pilot a Emineschool Bucharest Film Festival, în aprilie 2015: „Keful celor de la TIUK!”, „Nichita Stănescu” și „Aici Nora Iuga”. Continuăm cu un concert de tango argentinian marca sonido 13, cu o lectură faină din Jorge Luis Borges. În momentele de respiro, privim selecția minunată de fotografii expuse la Hecate din proiectul „Oameni și cărți”, realizat de Ioana Bîrdu. După ora 22:00, petrecem la un afterparty cu Daniel, Fonotecq și George la CARE Cafe, vecinii librăriei Hecate.

Intrarea la eveniment este liberă, dar accesul se face pe bază de cărți! Pe aceia dintre voi care vin cu mai multe cărți, îi răsplătim, simbolic, cu câte un semn de carte confecționat special pentru ediția curentă.

Spațiu colectă HecateCei care nu au acasă volume pentru copii și/sau cărți tehnice/practice pentru adulți de donat, pot cumpăra una sau mai multe dintre fotografiile expuse de Ioana Bîrdu la Hecate. Fotografiile „Oameni și cărți” alese pentru expoziția din cadrul campaniei „Carte peste carte”, ediția a VII-a, sunt tipărite la dimensiunea unor cărți poștale, așa că pot fi păstrate sau dăruite cu ușurință. Donație sugerată: 25 de lei. Toți banii strânși vor fi investiți de Asociația Paspartu pentru achiziționarea unor cărți noi pentru copii pentru cele 24 de centre culturale cu bibliotecă publică din mediul rural și urban mic din județul Sibiu.

 Anul acesta, Asociația Paspartu sărbătorește 6 ani de existență prin intermediul unei noi ediții „Carte peste carte”. Astfel, am organizat 6 zile de colectă – în perioada 15-20 martie (inclusiv) – în 6 spații bucureștene Hecate, 2 sedii ale Companiei de Librării București (CLB), Seneca Anticafe, Cărturești Verona, EfdeN.

Editura Litera s-a alăturat ediției a VII-a „Carte peste carte” și a deschis colectarea de cărți cu 100 de volume dăruite pentru cele 24 de biblioteci publice din județul Sibiu.

Câteva cărți din donația British CouncilDe pe 15 martie, de când am dat drumul campaniei „Carte peste carte”, numeroși prieteni ne-au sprijinit prin donații. Compania de Librării București, care ne-a pus la dispoziție și două librării (nr. 7 – Progresul și nr. 108 – Colentina) ca centre de colectă, a anunțat că va dărui 125 de cărți pentru copii, iar intern, angajații CLB au început să strângă volume pentru bibliotecile sibiene. Editura Nemira ne-a contactat și ne-a informat că va dona în jur de 150 de cărți pentru copii și adolescenți. British Council România a contribuit cu aproape 50 de cărți pentru copii (în limba română) și volume de non-ficțiune pentru adulți (în limbile română și engleză). Laura Câlțea (Blogul unei cititoare de cursă lungă) a dăruit peste 100 de cărți pentru copii și adolescenți. Iar Editura Corint va veni la evenimentul de sâmbătă, 19 martie, cu daruri în cărți, desigur, pentru bibliotecile sibiene. Încurajați de generozitatea lor, haideți să reîmprospătăm împreună fondurile de carte ale celor 24 de biblioteci publice din județul Sibiu!

 Câteva cărți din donația Laurei CâlțeaVă așteptăm, așadar, sâmbătă, 19 martie, de la ora 18:00, la Hecate, pentru o aniversare Paspartu de neuitat! Dacă nu puteți ajunge sâmbătă, donați cărți într-unul dintre cele 6 centre bucureștene de colectă până pe 20 martie.

 Pagina event-ului pe Facebook aici.

Spațiu colectă EFdeN Partener principal: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Partener-sponsor: Editura Litera

Parteneri: Hecate, Compania de Librării București, Seneca Anticafe, Cărturești Verona, EfdeN, Emineschool, CARE Cafe

Parteneri media: Radio România Cultural, IQads, Revista de Povestiri, Sub 25, Bookaholic, Blogul unei cititoare de cursă lungă, Semne Bune, Booktopia, BookHub, Literatura pe tocuri, LaPunkt, Ceașca de cultură, Gratuitor, Bookuria, Filme-cărți

 ________________

 Beneficiari CpC VII

Cea de-a VII-a ediție „Carte peste carte” are ca scop strângerea de cărți pentru 24 de centre culturale cu bibliotecă publică în mediul rural și urban mic din județul Sibiu, iar colecta este realizată în parteneriat cu Departamentul Metodic. Comunicare. Programe al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Colecția de carte a acestor biblioteci este depășită moral și alterată fizic, motiv pentru care cei de la ASTRA Sibiu ne-au cerut ajutorul în a intermedia legătura cu oamenii dispuși să doneze volume pentru copii (cărți cu povești, volume frumos ilustrate, cărți de colorat etc.) și cărți tehnice/practice pentru adulți. O parte dintre bibliotecile publice din satele sibiene au fost recondiționate sau deschise de curând, cu ajutorul programului Biblionet și a dedicării echipei de la biblioteca județeană. Mai multe detalii despre proiectele acestora și bibliotecile pe care le-au transformat puteți citi pe blogul Biblioterapie.

________________

 Asociația Paspartu are două proiecte principale: publicația independentă  Arte și Meserii și proiectul Carte peste carte.

 Proiectul „Carte peste carte” este un eveniment anual sau bianual de strângere de cărți pentru instituţiile defavorizate din punct de vedere al fondului de carte. Proiectul, organizat de Asociația Paspartu din 2010, a strâns, în cele șase ediții, peste 9.000 de cărți pentru Biblioteca din Băicoi, afterschool-ul din Clinceni, Centrul de Plasament din Alexandria, Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, Asociația „Sfânta Ana” și comunitatea din Ponorâta, Maramureș, Liceul Teoretic „I.C. Drăgușanu”, Victoria, judeţul Brașov.

 

 

 

5 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.