Străinul de Stephen King

Străinul, de Stephen King – Editura Nemira – recenzie

Străinul

Outsider, 2018

Stephen King

Editura Nemira, 2019/ Colecția ARMADA

Traducere din limba engleză de Ruxandra Toma

Pagini: 695

  Străinul de Stephen King thriller.

   Întotdeauna când trebuie să scriu despre o carte scrisă de Stephen King îmi găsesc greu cuvintele. Vă spuneam în recenzia de la Cimitirul animalelor că am mai citit ,,Mobilul,, și urma Străinul. Între timp am văzut și ecranizarea la Cimitirul animalele, care mi s-a părut o porcărie, destul de departe de carte.

   Cu fiecare roman semnat de Stephen King pe care-l citesc rămân uimită de poveste. Scrierea știu că va fi captivantă, dar felul cum autorul se joacă cu posibilitățile pe care le are începutul poveștilor și finalul la care te aștepți, dar pe care nu-l dorești, te face să-ți dorești să citești tot ce găsești scris de S.K. .

   Dacă Cimitirul animalelor nu mi s-a părut chiar așa horror, Străinul chiar este un thriller, unul reușit. Romanul începe cu o crimă macabră, oribilă, sadică. Un băiat de 11 ani este ucis în cel mai violent mod. Orașul Flint este în stare de șoc, nu doar pentru cruzimea crimei, ci și pentru că toți martorii îl recunosc ca asasin, pe cunoscutul antrenor de baseball, Terry Maitland. În ciuda faptului că acesta are un trecut ireproșabil și o familie frumoasă, o soție și două fiice, dovezile incontestabile conving pe toată lumea de vinovăția acestuia. Detectivul Ralph Anderson îl arestează pe Terry în văzul tuturor. Cei doi sunt vechi cunoștințe, Terry antrenându-l în trecut chiar pe fiul detectivului. În ciuda dovezilor, Ralph are regrete că nu s-a gândit la familia lui Terry și l-a arestat în public la un meci de fotbal, dar la momentul respectiv cazul părea rezolvat, iar Terry 100 % vinovat.

   Pe lângă crima oribilă, apar mulți martori care au vorbit cu asasinul și care, cu excepția câtorva detalii aparent nesemnificative, îl recunosc pe antrenor, fără nici un dubiu.

Ritz: Stătea întins pe burtă și craca aia îi ieșea din fund. Și era plină de sânge. Creanga, adică. Era parțial jupuită și se vedea urma unei mâini pe ea. Foarte clar se vedea. Dave nu mai lătra, a început să urle, bietul de el, și zău că nu știu cine ar fi în stare de așa ceva. Probabil un nebun, unu’ cu probleme foarte grave la cap. O să-l prindeți, domnule detectiv Anderson?

Det.Anderson: O, da. O să-l prindem.”

  Cum prinzi un asasin când dovezile care-l incriminează sunt identice cu cele care-l scot nevinovat?

   Martori și amprente în orașul crimei, Flint City, dar și în orașul Cap City, unde apar, atât înregistrări live cu antrenorul, dar și amprente ale acestuia. Cum poate un om să fie în același timp în două locuri diferite?

  O serie de evenimente mortale și ciudate se întâmplă înainte de prima prezentare în instanță a lui Terry. De aici se pornește o anchetă neoficială. Câteva persoane realiste caută să descâlcească enigmele care le-a furat somnul.

  Nu vreau să ofer mai multe detalii ale anchetei. Vreau doar să vă trezesc curiozitatea de a descoperi singuri cum decurge o investigație stranie și incredibilă.

  Vă aduceți aminte cum ne jucăm de-a cucu-bau cu copiii?

  Ei bine mie acest joc nu mai mi se pare amuzant după ce am citit cine este EL CUCO . Un bau-bau numit diferit, noi o să-l numim Străinul, dar care definește același întuneric plin de orori.

  Străinul este un thriller excepțional care se îmbină cu supranaturalul ținând cititorul într-un continuu suspans. Realitatea vs supranatural. Cum explici celor care cred doar în lucruri reale și posibile întâmplări inexplicabile? Dacă ai vedea ceva sau pe cineva cu ochii tăi și ți s-ar spune că nu e adevărat? Ți se dovedește că te înșeli, dar tu știi ce ai văzut, cum ai reacționa?

Recomand cartea tuturor celor care le plac poveștile incredibile.

Cartea o găsiți pe site-ul Editura Nemira.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

Recenzii cărți thriller

#bookreview #thriller #stamacasasicitim #EdituraNemira #literaturapetocuri #StephenKing

 

 

 

 

 

 

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

13 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.