Istoria cuplurilor regale de Jean-François Solon-Nemira

Istoria cuplurilor regale de Jean-François Solon-Nemira

Precomandă
Istoria cuplurilor regale
Data apariţiei.15 oct. 2018
Editura Nemira
Autor Jean-François Solon
Titlu original: Les couples royaux dans l’histoire
Colecţia Istoria.
Traducător: Mihaela Stan
Număr pagini: 360

11 cupluri regale care au scris istoria împreună, din antichitate până în epoca modernă!

  Este arta guvernării un privilegiu exclusiv masculin? Ce ar fi un suveran fără consoarta lui? Cum ar fi arătat istoria, dacă femeile nu ar fi stăpânit din umbră sau la vedere?

  Jean-François Solon caută pentru prima dată femeia de lângă bărbatul de la putere și invers, pentru a ne dezvălui istoria „la patru mâini” a cuplurilor în decurs de paisprezece secole: de la Iustinian și Teodora la Nicolae al II-lea și Alexandra, Isabella de Castilia și Ferdinand de Aragon, Ludovic al XIII-lea și Ana de Austria, Ludovic al XVI-lea și Maria-Antoaneta, Napoleon al III-lea și Eugenie sau Franz Josef și Sissi.

   Povestea captivantă a cuplurilor regale îmbină fermecător registrul domestic și personal cu istoria, politică și religia, pentru că intimitatea celor care conduc este întotdeauna strâns legată de datoria față de patrie.

Sursa Editura Nemira

  Renumitul istoric şi expert,  Jean-François Solon a publicat numeroase lucrări de succes, în special La Per Go’s Le Gout des rois; Louis XIV, adevăruri, legende şi biografii ale lui Henry III şi Ecaterina de Medici.

Alte cărţi istorice 

  Borgia. Păcatele familiei de Sarah Bower este un roman care surprinde imaginea hiperbolizată a unei familii foarte puternice din Italia renascentistă, o carte ce folosește adevărul istoric și poveștile țesute în jurul unei dinastii, pentru a le îmbina cu ficțiunea creatoare, născându-se astfel, dincolo de epoca evocată, o poveste de iubire dureroasă.

  Primul Război Mondial: 1914-1918 de Vyvyen Brendon-Cele 8 capitole analizează, rând pe rând, cauzele izbucnirii Primului Război Mondial (cu controversele de rigoare), obiectivele beligeranților, resursele acestora, după care urmează o prezentare a bătăliilor și a acțiunilor militare de pe Frontul de Vest, de pe Frontul de Est. Anului 1918 îi este dedicat un capitol, esențial pentru a înțelege sfârșitul războiului, pașii urmați spre victorie/înfrângere. Ultimele două capitole surprind moștenirea mondială a războiului, efectele, consecințele pe termen scurt/lung, dar și moștenirea socială, economică, culturală a marii conflagrații.

Apariţii cărţi

Recenzii cărţi istorice

 

  

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.