Lila de Marilynne Robinson

Lila,de Marilynne Robinson-Editura Litera-prezentare-o poveste de dragoste şi o controversă

Data apariției: martie 2018

Tip copertă: Broșată

Format: 127 x 197

Număr pagini: 336

 

   Lila, fără adăpost şi singură, după ani de cutreierat ţinuturile rurale din America devastată de Marea Criză, intră într-o biserică dintr-un orăşel din Iowa pentru a se feri de ploaie. Prin această alegere va aprinde o poveste de dragoste şi o controversă care-i vor schimba viaţa: în scurt timp devine soţia unui pastor, John Ames, şi începe o nouă existenţă cu o dimensiune spirituală care-i fusese necunoscută până atunci.
Neglijată de cea care-o adusese pe lume, Lila a fost salvată de Doll, o tânără vagaboandă care i-a oferit o copilărie plină de lipsuri. Şi-au clădit o viaţă împreună, trăind de azi pe mâine, şi, în ciuda micilor incidente şi a clipelor de disperare, existenţa lor a fost presărată cu momente de bucurie şi iubire. Ajunsă în Galaad, Lila se străduieşte să reconcilieze experienţa greutăţilor şi a familiei improvizate cu viziunea creştină a soţului ei, care, în mod paradoxal, îi judecă pe cei pe care ea îi iubeşte.
Marilynne Robinson, una dintre cele mai iubite şi mai apreciate autoare ale Americii, se întoarce în oraşul Galaad pentru a relata povestea de neuitat a unei copilării trăite la marginea societăţii, în frică, veneraţie şi uimire.

   „Lila este o carte cu adevărat minunată: proză de o mare frumuseţe, poveste încântătoare; şi admirabilă din punct de vedere moral. După ce o citeşti, lumea pare mai uluitoare, mai plină de uimire şi de mister, ca şi cum tocmai te-ai fi îndrăgostit. Aş vrea să-i pot convinge pe toţi cei care cumpără vreodată o carte să o citească pe aceasta.”Spectator
O capodoperă. Lila este o creaţie splendidă.”Publishers Weekly
Scriitura lui Marilynne Robinson este atât de pătrunzătoare, încât poate să ne schimbe complet modul de a citi.”Chicago Sun-Times

Din creaţia lui Marilynne Robinson, la Editura Litera a mai apărut romanul Acasă.Marilynne Robinson

Marilynne Robinson, one of the greatest novelists of our time, returns to the town of Gilead in an unforgettable story of a girlhood lived on the fringes of society in fear, awe, and wonder.

“Doll may have been the loneliest woman in the world, and she was the loneliest child, and there they were, the two of them together, keeping each other warm in the rain.”

Sursa: Editura Litera

Sursa: Goodreads

 

recenzii şi articole Editura Litera

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.