Măsline pane – Ciorbă de ouă – Ruladă de cartofi cu bacon...

Măsline pane – Ciorbă de ouă – Ruladă de cartofi cu bacon și baby spanac – Tartă cu brânză

by -
3
Măsline pane - Ciorbă de ouă - Ruladă de cartofi cu bacon și baby spanac - Tartă cu brânză

Măsline pane – Ciorbă de ouă – Ruladă de cartofi cu bacon și baby spanac – Tartă cu brânză

1.Aperitiv:  măsline pane (Iliuța)

  • 500 gr măsline verzi fără sâmburi, 3 ouă, 3 căței de usturoi răzuiți, făină de grâu, pesmet, piper, boia de ardei dulce sau iute, după gust.
  • măslinele scurse bine se dau prin făină, prin ouăle bătute amestecate cu usturoi, sare și boia.
  • ulterior le trecem și prin pesmet.
  • se prăjesc la foc potrivit. Sunt delicioase și foarte aromate.

2.Ciorbă de ouă:

  • o ceapă mică tăiată mărunt
  • 2 morcovi+1 pătrunjel+1 păstârnac = se dau pe răzătoarea fină
  • 3-4 ouă
  • călim ceapa și zarzavatul în puțin ulei,adăugăm apă și punem la fiert
  • potrivim de sare,piper,boia(opțional), praf de chimen, curry, lemon gras-praf
  • când zarzavatul este fiert adăugăm pe rând ouăle (lăsați focul mic), lăsăm sa fiarbă puțin
  • adăugăm amestecul de verdeață care ne place
  • dregem ciorba cu smântână sau iaurt

3.Ruladă de cartofi cu bacon și baby spanac (Iliuța):

  • 3 cartofi tăiați felii de 2-3 mm grosime se așează pe hârtie de copt astfel: cea de-a doua felie așezată acoperă un sfert din prima, următoarea la fel până termini primul rând. -continui astfel pe întreaga suprafață a tăvii.
  • adaugăm puțin ulei de măsline, sare și piper după gust.
  • la final presărăm cașcaval ras 100 g.
  • se dă la cuptor pentru 20 minute la temperatura de 180 grade.
  • peste foia formată punem bacon, felii de telemea puțin sărată , baby spanac  și felii de cașcaval.
  • rulăm foaia, presărăm cașcaval ras și o lăsăm pentru 15-20 minute la cuptor la aceeași temperatura.

4.Tartă cu brânză:

  • tapetăm o tavă de tartă și așezăm în ea aluat foietaj apoi umplutura
  • umplutură:1/2 kg brânză dulce o frecăm cu 50 gr unt+150-200gr zahăr+2 gălbenușuri de ou și albusul bătut spumă+stafide muiate în rom
  • umplem tarta cu compoziția și punem la cuptor
  • o scoateți rece din tavă și o tăiați
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.