Pastă de brânză în ardei, pui pe sare, prăjitură cu cremă de brânză

Meniu (pastă de brânză în ardei, pui pe sare, prăjitură cu cremă de brânză şi bezea elveţiană)

Pastă de brânză în ardei – delicatese culinare

1. Aperitiv-pastă de brânză în ardei

-1 borcan de ardei capia copţi şi muraţi îi punem la scurs
-250 gr brânză dulce+100 gr brânză telemea (dată pe răzătoarea fină)+100 gr caşcaval (ras fin) =se mixează bine
-adăugăm 100 gr unt+sare, piper după gust (e mai aromat cu piper mozaic)+mărar tăiat foarte fin
-mixăm bine compoziţia şi umplem cu ea ardeii

2.Ciorbă cu carne de pui:

-un piept de pui tăiat mărunt,
-2 morcovi, 1 păstârnac, 1 pătrunjel date pe răzătoarea fină le punem să se calească în puţin ulei, adăugăm carnea şi mai lăsăm puţin la călit, apoi adăugăm apă şi punem la fiert
-potrivim de sare, piper, chimen praf, puţin cury, puţin praf de ghimbir şi lăsăm să fiarbă
-când carnea este fiartă adăugăm amestecul de verdeaţă şi dregem cu smântână frecată cu gălbenuş de ou

3.Pui pe sare:

-un pui tăiat în 2 sau patru bucăţi îl condimentăm cu vegeta şi piper (fără sare)
-în tavă punem un strat de sare mai dură cam de un deget, aşezăm deasupra bucăţile de pui şi punem la cuptor; puiul îşi ia câtă sare are nevoie
-când carnea este gata o serviţi cu cartofi nature sau piure

4. Prăjitură cu cremă de brânză şi bezea elveţiană (Voichiţa)

Blat: 8 ouă,1 praf de sare, 7 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 praf de copt, 8 linguri făină, 2 linguri ulei, 3 linguri cacao
Sirop: 300 ml apă, 100 ml vin dulce, 100 gr zahăr
-Crema: 400 gr mascarpone, 200 gr nutela, 300 gr zahăr, 250 ml smântână pt frişcă sau frişcă lichidă mai groasă
-Bezea elveţiană: 4-5 albuşuri, 10 ml zeamă de lămâie, 200 gr zahăr

Preparare:

Blat: separăm albuşurile şi le batem cu praful de sare şi zahărul până obţinem o spumă tare, adăugăm pe rând gălbenuşurile, zahărul vaniliat, uleiul, făina amestecată cu cacao şi praful de copt. Se coace 30-40 minute, când s-a răcit îl tăiem în 3 părţi
Sirop: punem la fiert apa, vinul şi zahărul, fierbem până se leagă. După ce s-a răcit însiropăm blatul după plac
-Crema: mixăm brânza cu 200gr zahăr, adăugăm nutela. Separat batem frişca cu 100 gr zahăr şi o încorporăm în crema de brânză. Cu acest amestec umplem foile de tort.
Bezeaua:  pe baie de aburi punem albuşurile împreună cu zahărul şi zeama de lămâie şi amestecăm energic până se topeşte zahărul. Transferăm compoziţia în bolul mixerului, care trebuie să fie fierbinte şi mixăm până obţinem o bezea fermă. Cu această bezea îmbrăcăm tortul
-Pe margine putem folosi toping de ciocolată.

Poftă Bună!

Reţete culinare

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.