Meniu: (salată de avocado, ciorbă de conopidă, sniţele de pui şi dovlecel pane, prăjitură televizor)
Meniu: (salată de avocado, ciorbă de conopidă, sniţele de pui şi dovlecel pane, prăjitură televizor)
1.Aperitiv: salată de avocado
-1 avocado curăţat şi tăiat bucăţele
-1-2 roşii curăţate de coajă, tăiate bucăţele
-o bucată de mozarella sau telemea date pe răzătoarea mare
-punem toate ingredientele în castron, adăugăm mărar tăiat ff fin (sau pătrunjel) sare, piper, puţin oţet balsamic şi amestecăm
-lăsăm la rece măcar o oră
2.Ciorbă de conopidă
-o conopidă o curăţăm, o spălăm şi o desfacem buchetele
-1 morcov, 1 pătrunjel, 1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină şi le călim cu puţin ulei
-adăugăm conopidă şi apă şi punem la fiert
-potrivim de sare, piper, chimen praf, cury
-când conopida e fiartă punem pătrunjel şi tarhon tăiate mărunt
-putem servi aşa sau dreasă cu smântână
3.Şniţele de pui şi dovlecel pane
-1 dovlecel îl curăţăm, îl tăiem felii potrivite, îl sărăm puţin şi-l lăsăm să stea cam ½ ora, apoi îl punem în strecurator să se scurgă
-un piept de pui tăiat baghete îl condimentăm şi-l lăsăm să stea 1 oră
-pregătim făina, oul bătut şi pesmetul
-dăm dovlecelul şi baghetele de pui prin făină, ou, pesmet şi le prăjim
-se poate servi cu cartofi piure, orez sau salată de crudităţi
4.Prăjitură televizor:
-Foi-1/2 kg făină +1 pachet margarină Rama +gălbenuşul de la 2 ouă +250 gr zahă r+1 linguriţă rasă de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie, se frământă cu câtă smântână e necesară că să fie un aluat potrivit. Se împarte aluatul în două, în jumătate punem 1 lingură de cacao. Coacem cele 2 foi (una albă, una neagră) pe dosul tăvii
-Crema: amestecăm 3-4 linguri de făină cu ¼ lapte rece. Punem la fiert ¼ lapte şi adăugăm sosul de făină amestecând continuu, fierbem până se îngroaşă şi lăsăm să se răcească. Amestecăm spumă un pachet de unt cu 300 gr zahăr praf. Amestecăm cele două compoziţii şi lăsăm crema la rece
-Blatul:un pişcot clasic din 6 ouă
–Glazură:punem la fiert 6 linguri de zahăr +3 linguri cacao +1/2 pahar de apă. Fierbem siropul până se îngroaşă, apoi adăugăm 25 gr unt sau margarină
-prăjitură se montează astfel: foaia neagră -1/2 crema-blatul-1/2 crema-foaia albă-glazură
-se taie după câteva ore.
Poftă Bună!
Yummy 🙂 Totul sună atât de bine, însă mă limitez doar la a citi rețetele 😀
esti la cura?
manaca salata de avocado,fara desert! 🙂
mancare de vara, bine de stiut
chiar nu stiam ce sa gatesc in weekend!!
multumesc!recunosc ca nu ma omor dupa avocado,dar pentru ca este foarte indicat pentru sanatate am incercat diferite variante.asa mi-a placut
Totul suna foarte apetisant :*
Mi-ai făcut poftă de salată de avocado….
Vaaai, ce-aș savura prăjitura copilăriei mele!
ciorba de conopida nu am facut niciodata, dar as fi dispusa sa o incerc. nu acelasi lucru se poate spune despre avocado. am gustat o singura data si mi-am promis sa nu mai pun gura pe el. Ma tin de cuvant de 3 ani.
Ca de obicei, un super meniu. Nici eu nu mă omor după avocado, dar, având în vedere beneficiile sale, îl folosesc în salate. Mulțumim pentru idei, Arci! Ești genială!
multumesc Arci,ciorba de conopida imi place,vreau desertul,de fapt ,vin la tine le vreau pe toate! 😀
I have noticed you don’t monetize your site, don’t waste your traffic, you can earn extra bucks every month because you’ve
got high quality content. If you want to know how to make extra
money, search for: best adsense alternative Wrastain’s tools