Bulgărași de brânză - Cartofi noi la cuptor cu costiță - Chec marmorat

Bulgărași de brânză – Cartofi noi la cuptor cu costiță – Chec marmorat – Meniu

1. Aperitiv: bulgărași de brânză

-300 gr brânză dulce +100  gr unt + sare, piper, praf de chimen ,boia(opțional) = se mixează bine și o dăm puțin la rece să se întărească un pic

-200-250 gr cașcaval  (dacă vă place puteți folosi și cașcaval afumat) se dă pe răzătoarea fină, se pune într-un castron

-din pasta de brânză formăm biluțe pe care le dăm prin cașcaval, le așezăm pe un platou, și le dăm la rece până servim

2. Ciorbă de legume

-1 dovlecel îl curățăm și-l tăiem bucățele

-2-3 cartofi îi curățăm și-i tăiem bucățele mici

  • 1gulie o curățăm și o dăm pe răzătoarea mare

-2 morcovi+1 pătrunjel+ 1 pastarnac = le dăm pe răzătoarea fină le punem în oală cu puțin ulei

-adăugăm o ceapă mică tăiată foarte mărunt și le călim puțin

-adăugăm celelalte legume și apa și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, chimen praf, curry, puțin lemon gras și coriandru

-când ingredientele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care  ne place și mai lăsăm câteva clocote

-eu fac un amestec de: măcriș sau lobodă, leuștean, pătrunjel, țelină și tarhon toate tăiate ffff mărunt

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Cartofi noi la cuptor cu costiță

-tăiem costița proaspătă o condimentăm bine și o fierbem pe foc până se moaie carnea

-punem în tavă feliile de costiță, în jur cartofi tăiați în două, turnăm deasupra apa în care a fiert carnea

-mai adăugăm condimente dacă e necesar și un păhărel de alcol (dacă mai trebuie puneți și apă

-lăsăm în cuptor până scade apa și se coc cartofii și carnea

4. Chec marmorat (Vero)Bulgărași de brânză - Cartofi noi la cuptor cu costiță - Chec marmorat

-batem 7 albușuri de ou cu 14 linguri de zahăr până e tare

-adăugăm 2 pliculețe de zahăr vaniliat +1 praf de copt stins cu lămâie +1 cană de ulei (200 ml) +10 linguri de apă fiartă +cele 7 gălbenușuri = amestecând ușor

-adăugăm 1 cană și jumătate de făină (să aibă consistența unui chec)

-scoatem ¼ de compoziție în care amestecăm 1-2 linguri de cacao

-punem în tava unsă și tapetată prima compoziție și turnăm ușor din a doua așa ca să pătrundă bine

-se coace și se scoate din tavă după ce s-a răcit

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.