Recomandare de carte

Recomandare de carte

Recomandare de carteFascinatie de Sylvia Day

Fascinaţia de Sylvia Day

Patimă… Vrajă… Fascinaţie… O relaţie care atinge noi culmi şi abisuri cu fiecare zi.

„Gideon mă numește Îngerașul lui, însă el este cel care reprezintă un miracol pentru viața mea. El este războinicul meu minunat și rănit, atât de hotărât să se lupte cu demonii mei, în vreme ce refuză să și-i înfrunte pe ai lui. Jurămintele pe care le-am schimbat ar fi trebuit să fie legătura care să ne apropie tot mai mult, dar în schimb au deschis răni vechi, au expus dureri și incertitudini adânc îngropate și au atras dușmani aprigi care pândeau din umbră. Am început să simt cum se îndepărtează de mine, și astfel cea mai mare teamă a mea se transformă în realitate; acum dragostea îmi este pusă la crima-mumieiîncercare în feluri pe care nu sunt sigură că am suficientă putere să le îndur. Când credeam că trăim cele mai luminoase momente ale vieții noastre, întunericul din trecutul lui a început să înconjoare și să amenințe tot ceea ce am construit cu atâta efort. Iar acum, în fața noastră se află o alegere teribil de dificilă: să ne refugiem în siguranța familiară a vieților pe care le avea fiecare înainte sau să luptăm pentru un viitor care brusc a început să pară un vis imposibil și lipsit de speranță.

Crima mumiei de Cristian Jacq

Frances Mortimer este tânără, bogată și frumoasă și are toate motivele să fie fericită. Soțul ei este directorul departamentului de egiptologie al British Museum și un profesor foarte respectat. Dar o crimă înfiorătoare și stranie, în care suspectul principal pare a fi… o mumie, tulbură liniștea familiei Mortimer șUcigaşul din mine de Jim Thompsoni a apropiaților ei.

Ucigaşul din mine de Jim Thompson

La 29 de ani, Lou Ford e ajutor de şerif într-un orăşel texan aflat în plin boom petrolier. Amabil cu toată lumea şi în aparenţă nu prea ager la minte, Lou ascunde însă o personalitate cu totul diferită. O inteligenţă diabolică şi o „boală“ secretă îl determină să comită fapte deloc legale…
Ucigaşul din mine, o poveste de o cruzime şi o luciditate fără precedent în literatura noir, îl plasează pe Jim Thompson printre marii autori ai genului, alături de Raymond Chandler şi Dashiell Hammett.

Propunerea unui gentleman de Julia Quinn

Propunerea unui gentleman de Julia QuinnSophie Beckett nu a visat niciodată că s-ar putea furișa la balul mascat dat de lady Bridgerton – sau că ar putea fi așteptată acolo de un prinț fermecător. Deși este fată de conte, ea a fost redusă la rolul de servitoare de mama ei vitregă. Dar acum, cînd dansează cu devastator de frumosul Benedict Bridgerton, se simte aidoma unei prințese. Știe însă că orice poveste cu zîne se sfîrșește la miezul nopții. Cine era acea femeie extraordinară? Din noaptea aceea magică, o viziune purtînd o rochie argintie l-a făcut pe Benedict să fie orb la farmecele altor femei… cu excepția unei tinere fete îmbrăcată în haine de servitoare, pe care se simte obligat să o salveze dintr-o situație dezagreabilă. A jurat să o găsească pe femeia misterioasă de la bal și să se căsătorească imediat cu ea… dar se îndrăgostește cu pasiune de frumoasa servitoare…

 

Şerpoaica de Karina M. VladŞerpoaica de Karina M. Vlad

Ficţiune istorică şi mitologică, „Şerpoaica” este în primul rând o cutremurătoare poveste de dragoste inspirată de una dintre cele mai frumoase legende ale Transilvaniei: cea a cetăţii din Ardud.
(Autoarea)
Scriitoarea ne aşază în faţa ochilor paginile odată albe ale unei legende istorice de acum romanţate, o legendă a unei cetăţi transilvănene (The Land Beyond The Forest – „Ţara de dincolo de pădure”, vă amintiţi opera lui Jane Emily Gerard şi influenţa acesteia asupra creaţiei „Dracula”?), o legendă care alunecă uneori în basm, alteori în atât de populara (de la J.R.R. Tolkien către G.R.R. Martin) literatură „fantasy”, ori chiar în „paranormal romance” şi, puţin, în „science-fiction”-ul paradoxurilor temporale.

Cumpără cartea

Împreună pentru totdeauna de J.A. Redmerski

recenzie carte

Continuarea bestsellerului Niciodată împreună?

În mult aşteptata continuare a bestsellerului Niciodată împreună?, Camryn şi Andrew îşi urmeÎmpreună pentru totdeauna de J. A. Redmerskiază pasiunea pentru muzică şi trăiesc la maximum fiecare clipă, aşa cum au jurat să o facă. Însă când un eveniment nefericit le întunecă viaţa, relaţia lor e pusă la grea încercare. În timp ce Camryn se luptă cu depresia, Andrew ia o hotărâre curajoasă: să pornească împreună într-o călătorie de-a lungul Statelor Unite. Un bun prilej pentru ei să redescopere pasiunea, spiritul de aventură şi o serie de provocări pe care nu le-ar fi bănuit niciodată.
Cu cinci luni în urmă, Camryn şi Andrew, amândoi luptându-se cu probleme în viaţa personală, se întâlnesc într-un autobuz Greyhound. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste, demonstrând că, atunci când doi oameni sunt meniţi să fie împreună, destinul va găsi o cale ca lucrul acesta să se întâmple.
În noua carte a lui J. A. Redmerski, vom vedea dacă relaţia dintre Camryn şi Andrew e îndeajuns de puternică pentru a face faţă obstacolelor de tot felul.
„Pentru că avem doar o viaţă. Şi nu primim decât o şansă de a o face demnă de trăit. Am primit acea şansă şi am fugit cu ea în lume.
J.A. Redmerski locuieşte în North Little Rock, Arkansas, împreună cu cei trei copii ai săi şi un câine maltez. Iubeşte televiziunea şi cărţile nonconformiste.

bani de hartie

Bani de hârtie de Ken Follett

„Bani de hârtie” este un roman ingenios construit, cu o structură  inteligentă şi minuţios elaborată. Crima şi infracţionalitatea, afacerile financiare la nivel înalt şi jurnalismul se întrepătrund periculos şi într-o manieră coruptă în acest roman timpuriu al celebrului Ken Follett, care reuşeşte să creioneze, prin intermediul câtorva personaje bine alese, un tablou sugestiv al societăţii Londrei anilor ’70. Cercul vicios în care interacţionează personajele în decursul unei singure zile, în care norocul se schimbă dramatic pentru unele dintre ele, generând răsturnări de situaţie comico-absurde sau tragice, demonstrează talentul scriitorului de a inocula suspansul şi surpriza în jocul ameţitor din jurul permutării „banilor de hârtie”.

O soţie potrivită pentrtu un marchiz de Sarah MacLean

O soţie potrivită pentrtu un marchiz de Sarah MacLean

Ticăloșii nu cer niciodată, își iau singuri tot ceea ce-și doresc…

Cu zece ani în urmă, marchizul de Bourne a căzut în dizgrație, fiind obligat să părăsească înalta societate. Astfel, se va transforma în Bourne cel dur și lipsit de sentimente, ajungând unul dintre proprietarii celui mai exclusivist club de jocuri din Londra, și va face tot ce-i va sta în putință pentru a-și recâștiga moștenirea – inclusiv s-o ia de soție pe cuviincioasa și perfecta Lady Penelopa Marbury.
Ruperea unei logodne și anii de curtări dezamăgitoare au determinat-o pe Penelopa să nu mai fie interesată de o căsnicie liniștită și confortabilă, tânjind după un bărbat care să-i ofere mult mai mult de-atât. Ce noroc că soțul ei are acces la o lume de plăceri gata să fie explorată!
Deși este prințul lumii decăzute din Londra, Bourne jură să o țină pe Penelopa neatinsă de păcat – ceea ce se va dovedi o mare provocare în momentul în care doamna sa își va descoperi dorința de a paria orice pentru fericirea lor… chiar și inima.
Sarah MacLean și-a publicat primul roman istoric de dragoste în 2010, iar de atunci cărțile ei au devenit bestselleruri New York Times și USA Today, fiind traduse în mai mult de 12 limbi și distinPirofobia de Jack Lancese cu numeroase premii.

Pirofobia de Jack Lance

Jason Evans are o viaţă frumoasă. Are o soţie iubitoare, o slujbă bună, mulţi prieteni. Nimic nu pare să stea în calea fericirii sale, dar într-o bună zi începe să primească poze de la un necunoscut. Poze care îi anunţă moartea, petrecută deja, conform fotografiilor Polaroid pe care le primeşte. Iar Jason descoperă că viaţa sa nu este chiar aceea pe care o crede a fi. El porneşte într-o aventură complicată în căutarea… propriului mormânt.

Dragoste de Isabel Allende

Isabel Allende: 20 de cărţi publicate, traduceri în peste 35 de limbi; peste Dragoste de Isabel Allende57 de milioane de exemplare vândute; 12 doctorate onorifice; 50 de premii în peste 15 ţări; 2 filme de succes făcute după romanele ei.
„Magia meseriei mele îmi permite să trăiesc vieţile protagoniştilor mei, iar plăcerea de a descrie pe îndelete întâlnirea erotică depăşeşte cu mult plăcerea de a o trăi. În plus, scriind, se adaugă şi plăcerea de a împărtăşi experienţa cu cititorii mei.“
Nu există o vârstă anume pentru prima iubire. Se poate întâmpla în orice moment al vieţii şi mă încearcă bănuiala că poate fi oricând la fel de puternică precum cea dintre Romeo şi Julieta, îndrăgostiţii legendari care de cinci secole încoace sunt reperele patimii arzătoare.“ (Isabel ALLENDE)
La cinci ani, este exmatriculată pentru indecenţă de la grădiniţa călugăriţelor ursuline din Santiago de Chile. La paisprezece ani, citeşte pe furiş O mie şi una de nopţi în atmosfera impregnată de senzualitate orientală a Beirutului. La treizeci de ani, mamă de familie, militează în America de Sud pentru emanciparea femeilor şi revoluţia sexuală. La patruzeci şi cinci, îşi descoperă jumătatea în California. Însă, după cum recunoaşte chiar ea, nimic din ce a trăit nu se compară cu ceea ce şi-a imaginat… Într-o savuroasă alchimie a adevărului şi ficţiunii, Isabel Allende îşi însoţeşte confesiunile sentimentale şi viziunea asupra nenumăratelor faţete ale iubirii cu cele mai frumoase pagini despre dragoste din romanele, povestirile şi volumele autobiografice pe care le-a semnat.

ISABEL ALLENDE, nepoata fostului preşedinte chilian Salvador Allende, s-a născut în 1942 la Lima, în Peru. Îşi petrece copilăria în Chile, iar în timpul dictaturii lui Pinochet se refugiază în Venezuela, unde rămâne timp de cincisprezece ani şi lucrează ca ziaristă. În 1982, primul său roman, Casa spiritelor, are un succes fulminant şi devine imediat bestseller internaţional. În 1984 publică Despre dragoste şi umbră, apoi Eva Luna (1987), Povestirile Evei Luna (1989) şi Planul infinit(1991). Un an mai târziu fiica scriitoarei moare în urma unei crize de porfirie. Următoarea ei carte, Paula (1994), îi este dedicată. De acelaşi succes se bucură insolitul volum Afrodita (1997), romanele Fiica norocului (1999) şi Portret în sepia(2000), volumul de memorii Ţara mea inventată (2003) şi romanul Zorro (2005). În 2006 îi apare romanul Inés a sufletului meu, în toamna lui 2007 publică romanul autobiografic Suma zilelor, în 2009, Insula de sub mare, iar în 2011 Caietul Mayei. În 1994, statul francez i-a acordat titlul de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, iar în 2004 a fost primită în American Academy of Arts and Letters.

Punctul lui Borkmann de Hakan NesserPunctul lui Borkmann de Hakan Nesser

Best swedish crime novel award, 1994
Van Veeteren, inspector-şef cu o vechime în poliţie de 30 de ani – genul de tip care apreciază mâncărurile şi băuturile fine –, se află în plină vacanţă atunci când este rugat de superiorul său să dea o mână de ajutor la soluţionarea unor crime comise în orăşelul Kaalbringen. Un fost puşcăriaş şi un mogul imobiliar au fost ucişi cu lovituri de topor. Metodicul Van Veeteren acceptă imediat provocarea şi chiar se bucură să-şi folosească bogata experienţă pentru a-l prinde pe asasin. Consideră că nu este decât o simplă chestiune de timp să identifice acest criminal: îl va recunoaşte cu siguranţă de îndată ce va da ochii cu el! Un optimism care se dovedeşte complet nerealist, spre surprinderea acestui detectiv şarmant şi intuitiv, care în toată cariera numără doar un singur caz nerezolvat. Filosofia lui este simplă: în orice situaţie de acest tip apare un moment în care se strâng suficiente informaţii pentru a putea deduce «în mod decent» cine este făptaşul. Contează doar să simţi momentul. De data aceasta însă, investigaţiile se prelungesc neaşteptat de mult, iar între timp apare şi o a treia crimă…
«Excepţional prin eleganţa scriiturii şi a intrigii.» – Library Journal
«Cotiturile şi răsturnările de situaţie abundă… Deznodământul va fi o surpriză chiar şi pentru cititorii de romane poliţiste experimentaţi.» –Bookpage
«Punctul lui Borkmann e o raritate: o lectură de plăcere, tihnită, care te ţine totuşi cu nervii întinşi la maximum. (…) La fel ca filmele lui Ingmar Bergman sau picturile lui Munch, romanul lui Nesser e mai curând mistic decât naturalist.» – San Francisco Chronicle
Van Veeteren, personajul principal al unei serii care se bucură de un succes imens în librării, este detectiv în primele volume, pentru a deveni ulterior proprietar al unui anticariat. Acţiunea cărţilor care îl au ca protagonist se petrece în Maardam, o localitate despre care se presupune că ar exista undeva prin nordul Europei, într-o ţară care nu este numită clar niciodată, dar care poate fi deopotrivă Suedia, Olanda, Polonia sau Germania.
«încântător… Simplu şi totodată ambiguu.» – Esquire

Håkan Nesser s-a născut în 1950 în Kumla, Suedia, unde a şi copilărit. Adolescenţa şi prima tinereţe şi le-a petrecut în Uppsala. Până la debutul din 1988 a fost profesor.
Håkan Nesser este în mod cert unul dintre cei mai bine vânduţi autori de romane poliţiste. A fost recompensat cu Glass Key Award (2000). De asemenea, este singurul autor care a primit de trei ori Best Swedish Crime Novel Award (1994, 1996 şi 2007). Au fost ecranizate cele mai multe dintre volumele seriei Van Veeteren. Nesser locuieşte în Suedia şi în New York.

Al saptelea copil de Eric ValeurAl saptelea copil de Eric Valeur

La orfelinatul Kongslund, lucrurile nu sunt atât de minunate pe cât par. Iar cei care îl conduc ştiu prea bine că există informaţii care nu ar trebui să iasă la lumină. Ajunşi la maturitate, şapte orfani primesc nişte misterioase scrisori anonime, care le stârnesc curiozitatea şi atenţia, căci toţi încep să-şi dea seama că ceea ce li s-a făcut este impardonabil. Şi, de parcă ar fi blestemaţi, toţi au luat asupra lor o grea vină. Marie, unul dintre cei şapte copii, a urmărit evoluţia şi vieţile foştilor prieteni din orfelinat pe parcursul mai multor ani şi decenii. Acum, la maturitate, îi adună pe toţi laolaltă. Dar vrea oare cu adevărat ca lor să li se facă în sfârşit dreptate? Sau îşi doreşte mai degrabă răzbunare?

Review overview
3
Coman Iasmina (Elis Iasmy) - Fondator site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Facebook-Literatura pe tocuri

1 COMMENT

  1. Vreau să citesc Bani de hârtie de Ken Follett, am prins drag de acest autor. Acum citesc „Căderea uriaşilor” care este scrisă tot de el ^_^

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.