Trilogia Splendid - Julia Quinn

Trilogia Splendid – Julia Quinn

  Trilogia Splendid – o experiență literară ce vă poate cuceri prin replici savuroase, personajele comunicative și momente delicioase. Atunci când vă doriți ceva romantic și relaxant, Julia Quinn (Julie Cotler Pottinger) va fi alegerea potrivită. Trilogia Splendid poate fi găsită și sub titulatura de Blydon sau Blydon Family Saga. 

1. Splendid (1995) – Splendid (Editura Miron)

Splendid de Julia Quinn-Editura Miron

  Cartea Spendid este un elogiu al complimentelor, a încununării unei prietenii care se leagă între personaje pe parcurs şi va fi contagioasă. Veţi râde de atitudinea lor şi în acelaşi timp vă veţi enerva, dar finalul va fi pe măsura aşteptărilor pentru că Julia Quinn nu dezamăgeşte nici de această dată.

   Moștenitoarea americană Emma Dunster a fost mereu independentă și răsfățată, fără să-și dorească să se mărite. Vrea să-și petreacă timpul la Londra cumva mai neconvențional, în loc să-și piardă timpul cu găsirea unui soț. De data aceasta însă, glumele ei periculoase o pun în pericol… Alexander Ridgely, ducele de Ashbourne, este un crai care evită cu grijă iubirea… până când îi sărută buzele senzuale… condamnându-se singur la chinuri delicioase. Nu știe însă că pasiunea, care i-a atins și ei sufletul, îi va duce pe amândoi la extaz…

– Poate că ai dreptate. Se pare că există cîteva femei pe lume care merită să fie iubite. Din păcate, par a fi înrudit îndeaproape cu fiecare dintre ele.
– Eu cred că eşti speriat, spuse Emma cu îndrăzneală.
– Sper că ai de gînd să explici comentariul ăsta.
– Ţi-e frică. E mai uşor să te închizi în tine decît să iubeşti oamenii. Dacă păstrezi inima ascunsă între ziduri groase, nimeni nu poate să se apropie destul cît s-o frîngă. Nu eşti de acord?
Emma se uită în ochii lui, iar privirea sa aprinsă o făcu să tresară. Se blestemă în gînd pentru laşitate şi se uită în altă parte.
– Vezi tu …, încercă ea să spună, luptîndu-se să păstreze fărîma de curaj de care avea nevoie ca să-i vorbească atît de direct. Eu îmi dau seama că tu nu eşti un om rău. E clar că ţii mult la familia ta, deci eşti capabil de iubire. Doar că ţi-e teamă să-ţi dai voie să devii vulnerabil.
Pe Alex îl şocă dojana ei blîndă şi măsura mare în care ea era adevărată. Cuvintele rostite încet îi dăduseră o stare accentuată de disconfort. Nu-şi dădea seama, oare, cum cuvintele ei tandre puteau să-i străpungă armura mai eficient decît o sabie? Deodată stînjenit, ducele se hotărî să schimbe subiectul înainte ca ea să aibă iar ocazia să-l tulbure.
– Încă nu mi-ai spus ce căutai pe stradă costumată în servitoare, în după după-amiaza asta, rosti brusc.
Pe Emma o surprinse schimbarea neaşteptată, iar tonul lui aspru o înfurie din nou.
-Pentru care motiv ar trebui să-ţi explic ţie ce fac eu?
-Pentru că insist să o faci.
-Poftim? Cred că glumeşti, rosti tînăra. Arogant lipsit de scrupule ce eşti…
-Din nou, o întrerupse el cu uşurinţă, mă declar uimit de vocabularul tău bogat.
-Mai am destule astfel de adjective, roşti Emma printre dinţi.
-Nici nu-mi trece prin cap să mă îndoiesc.
-Nesuferit odios…
-Iar începem.
-Porcule!”

2. Dancing at Midnight (1995) – Dansând la miezul nopții (Editura Miron)

Dansand la miezul noptii de Julia Quinn-Editura Miron

   Splendid m-a cucerit şi a reuşit să mă învăluie în mister, acelaşi lucru l-a făcut şi de data aceasta, numai că a fost o diferenţă între ele.

  Lady Arabella este și frumoasă și deșteaptă. Dar s-a săturat de bărbații care își doresc ca femeile să aibă o singură calitate. Așa că atunci când Arabella află de la un pretendent că ar fi dispus să o ia de soție doar pentru averea ei și pentru felul în care arată, se decide să se retragă de pe “piață”. În timpul șederii prelungite la țară îl cunoaște pe lordul John Blackwood, un erou de război rănit, care o intrigă ca nimeni altul.
Lordul John a supraviețuit ororilor războiului… dar nimic nu îl poate chinui mai tare ca Lady Arabella. Ea îl înfurie… dar îl face să-și dorească să trăiască din nou. Deși știe că ea merită un alt bărbat, mai bun, nu-și poate înfrâna dorințele.
Când lumina aspră a zilei va înlocui magia nopții, oare sufletul lui chinuit va învăța din nou să iubească ?

-Ar trebui să te gîndeşti mai bine înainte să te arunci în bratele bărbaţilor, micuţă aristocrată. Vocea lui avea inflexiuni periculoase.
Îl privea uimită şi furioasă în acelaşi timp.
-Fii fără grijă, i-a răspuns cu răceală. Următorul bărbat în braţele căruia mă voi arunca nu va mai fi atît de lipsit de nobleţe încît să mă insulte aşa cum faci tu acum.”

3. Minx (1996) – Ești prea frumoasă (Editura Miron) – Trilogia Splendid

Esti prea frumoasa de Julia Quinn-Editura Miron

  ,,Eşti prea frumoasă”, de Julia Quinn este o carte care ne reaminteşte care este farmecul nostru, ce înseamnă inocenţa, afecțiunea şi prietenia. Legături vechi şi noi se conturează pentru a ne încânta, dar şi pentru a ne binedispune. Replici amuzante, priviri ascunse, cuvinte nespuse fac din această carte o lectură perfectă pentru momentele de relaxare.

   E nevoie de o tânără îndrăzneață ca să tenteze un păcătos… Frumoasa și bătăioasa Henrietta Barrett nu a ascultat niciodată de regulile societății. Ea administrează domeniul tutorelui său în vârstă, preferă să se îmbrace în pantaloni, nu în rochii și răspunde la improbabilul nume de Henry. Când tutorele părăsește această lume, preaiubitul ei cămin ajunge pe mâinile unui văr îndepărtat.

 … Și e nevoie de un păcătos ca s-o îmblânzească. William Dunford, cel mai dorit burlac din Londra, află cu uimire că a moștenit o proprietate, un titlu și o protejată, care vrea cu tot dinadinsul ca prima lui vizită la moșie să fie și ultima. Henry e hotărâtă să continue să administreze domeniul din Cornwall fără ajutorul chipeșului nou lord, dar Dunford e la fel de sigur că poate să schimbe lucrurile… începând cu tânăra sa protejată.

   Când Henry se transformă într-o lady, ea devine nu doar centrul afecțiunii întregului oraș, ci și o atracție irezistibilă pentru bărbatul care credea că el nu se va îndrăgosti niciodată.

 

„Nu doar că voia să afle, ci simţea că era nevoie să afle. Îi atinse cu blîndeţe buzele cu gura lui, şocat de tremurul electric care-l traversă la o atingere atît de suavă. Se retrase puţin, destul cît să-i vadă chipul. Avea ochii larg deschişi, iar în adîncurile lor cenuşii se citeau dorul şi nedumerirea. Păru că pe buze i se forma o întrebare, dar Dunford văzu că Henry nu ştia cum să o pună în cuvinte.
-Doamne, murmură el. Cine ar fi ghicit?
Gura lui coborî din nou, iar ea cedă cele mai aprige dorinţe şi îi atinse lui Dunford părul.”

Verifică disponibilitatea cărţilor din Trilogia Splendid în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.