Sandwich la cuptor cu jambon și brânză topită, Ciorbă de macrou, Ruladă...

Sandwich la cuptor cu jambon și brânză topită, Ciorbă de macrou, Ruladă din cartofi umplută cu telemea și spanac

by -
0
ruladă de cartofi cu spanac - rețete culinare

Sandwich la cuptor cu jambon și brânză topită, Ciorbă de macrou, Ruladă din cartofi umplută cu telemea și spanac, Mousse de cafea cu frișcă

1.Aperitiv: Sandwich la cuptor cu jambon și brânză topită (Iliuţa):

-8 felii de pâine toast se ung cu unt și se dau la cuptor pentru 5 minute;
-200 g jambon se taie feliuțe și se așează pe feliile de pâine, adăugăm câte un triunghi de brânză topită, feliuțe de la o ceapă și o roșie tocată cubulețe;
-lăsăm pentru încă 10 minute la cuptor la 180 grade.

2. Ciorbă de macrou (Iliuţa):

-3 bucăți de macrou se curăţă și se tăie bucăți potrivite ca dimensiune;
-în 3 litri apă punem la fiert 2 morcovi, o țelină, o ceapă, 2 ardei și 2 roșii tăiate toate cubulețe;
-adăugăm sare, piper și o lingură de ulei de măsline;
-lăsăm 20 minute la fiert, după care adăugăm peștele și un cartof tăiat cubulețe mici;
-se lasă pentru 15 minute să fiarbă la foc mic;
-la final punem leuștean și puțină lămâie pentru un gust mai intens.

3. Ruladă din cartofi umplută cu telemea și spanac (Iliuţa):

-6 cartofi mari îi curățăm de coajă și îi tăiem feliuțe subțiri;
-într-o tavă pentru cuptor tapetată cu hârtie de copt presărăm 100 g parmezan răzuit și așezăm feliile de cartofi astfel încât fiecare dintre acestea să se suprapună parțial celei anterioare atât vertical cât și orizontal;
-condimentăm cu sare, piper, rozmarin și busuioc;
-presăram 100 g parmezan răzuit și lăsăm compoziția pentru 30-35 minute în cuptor la 180 de grade până capătă o nuanță aurie;
-între timp pregătim umplutura din 600 g telemea de vaci răzuită și 400 g spanac proaspăt sotat în prealabil pentru 2-3 minute cu puțin unt;
-așezăm uniform compoziția peste cartofi și rulăm cu grijă pe lungime, obținând la final un rulou pe care îl vom lăsa pentru încă 10 minute la cuptor.

4. Mousse de cafea cu frișcă (Iliuţa):

-500 g frișcă lichidă, 30 g zahăr brun, 200 g ciocolată, 1/2 lingură cacao și 2 linguri cafea solubilă se pun la foc mic până compoziția de omogenizează;
-se lasă la răcit și se pune la congelator pentru 20 minute;
-după o mixăm pentru 3 minute și o lăsăm din nou la congelator pentru încă 20 minute; la final o mixăm până obținem o pastă cremoasă;
-se servește cu frișcă bătută;
-noi o preferăm cu biscuiți făcuți în casă.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.