Seria Sequels - Judith McNaught-personaje încăpățânate

Seria Sequels – Judith McNaught – personaje încăpățânate, emoții puternice

   Cărțile autoarei Judith McNaught sunt ca un drog, un rău necesar imposibil de doborât. Seria Sequels prezintă trei cărți excepționale care ne-au făcut să trăim intens, să iubim, să ne enervăm și să luptăm pentru fiecare amănunt în parte. Personaje-puternice, încăpățânate cu povești ce se împletesc subtil și involuntar, pe care le îndrăgești şi îţi rămân în suflet Lăsați-vă purtați de tradiții, ambiții și savurați o serie bună a genului historical romance.

1. O dată pentru totdeauna Once and Always

O dată pentru totdeauna-Once and Always

El a fermecat-o şi i-a dezvăluit magia iubirii

   O dată pentru totdeauna este o carte captivantă cu multe evenimente neprevăzute, am râs, am plâns şi m-am enervat atunci când personajele au fost atât de încăpăţânate încât răbdarea mea a fost pusă la grea încercare. Am fost norocoasă să o descopăr pe Judith McNaught cu ajutorul unei doamne care mi-a recomandat-o fără comentarii suplimentare şi aşa m-am îndrăgostit iremediabil. Îmi place atât de mult cum scrie, încât atunci când sunt indecisă şi nu ştiu ce să aleg, apelez fără drept de apel la una din cărţile autoarei şi o recitesc cu drag.

   Victoria Seaton, o frumuseţe tipic americană, plină de farmec şi prezenţă de spirit dar rămasă orfană, e nevoită să traverseze oceanul, pentru a intra în posesia moştenirii sale. Este fermecată pe loc de Wakefield, domeniul somptous al vărului ei de departe, lordul Jason Fielding.

   Vînat pe la baluri, spectacole sau petreceri de către cele mai elegante şi frumoase doamne ale Londrei, Jason continuă să reprezinte un mister în ochii Victoriei. Nedumerită de aroganţa comportamentului său, însă atrasă de graţia ca de panteră, intuieşte durerea amintirilor din spatele ochilor de un verde pătrunzător. În cele din urmă, Jason, încapabil să mai reziste în faţa farmecului ei, cedează şi se căsătoreşte cu ea. Din nefericire, Victoria descoperă trădarea de la temelia iubirii lor, o dragoste pe care o visase să fie o dată şi pentru totdeauna!

2. Ceva minunat – Something Wonderful

Ceva minunat - Something Wonderful - Seria Sequels - Judith McNaught

   „Ceva minunat” mi-a făcut noaptea – zi, ziua – noapte! Iubesc cartea asta, iubesc personajele frumos conturate, am savurat replicile spumoase, am plâns când am văzut neîncredere, am fost fericită alături de fericirea lor.

  Un început amuzant, inocent, dar care se transformă cu un viraj de 360 de grade într-o tumultuoasă poveste pătimașă de dragoste. Ambiții, durere, pasiune, neîncredere, inocența, maturitate, aroganță, toate combinate ajung să formeze – Ceva Minunat!

   Poate pentru unii dintre cititori acest gen nu este plăcut, sau poate chiar această carte nu i-a încântat, dar pentru mine cartea reprezintă introducerea mea în lumea historical-romance.

    În Ceva minunat, Judith McNaught ne prezintă cea mai încîntătoare poveste de dragoste scrisă de ea până acum… povestea Alexandrei Lawrence, o fată săracă, şi căsnicia ei tumultuoasă cu puternicul şi bogatul duce de Hawthorne.

  Atrasă de fascinanta înaltă societate londoneză, inteligenta Alexandra se vede prinsă într-un vârtej de gelozie şi răzbunare, mândrie pătimaşă şi pasiune copleşitoare. Dar în spatele măştii de răceală şi aroganţă pe care o afişează soţul ei, trăieşte un bărbat tandru şi senzual… bărbatul cu care s-a măritat Alexandra. Seria Sequels – Judith McNaught

   Acum, ea va lupta pentru viaţa lui… şi pentru dragostea pe care o pot împărtăşi!

,,-Cât doriţi?întrebă ducele cu o voce cât se poate de glacială,țintuindu-l cu privirea pe sărmanul unchi Monty.
-Dorim ceea ce este echitabil,zise unchiul Monty și-și drese vocea.Alexandra noastră v-a salvat viaţa.
-Fapt pentru care sunt dispus să plătesc destul de bine. Deci-iar fiecare cuvânt spus era ca o lovitură de sabie-cât doriţi?
Unchiul Monty se foi sub privirea de gheaţă îndreptată asupra lui,dar perseveră:
-Alexandra noastră v-a salvat viaţa,iar dumneavoastră în schimb aţi dezonorat-o.
-Ce am făcut? întrebă el ameninţător, fiind pe punctul de a exploda.
-Aţi dus o tânără de familie într-un han public şi ați stat cu ea în acelaşi dormitor….

Să presupunem că am făcut o asemenea greşeală, zise el adresându-se mamei
ei,ce doriţi de la mine?
-Întrucât nici un bărbat cumsecade nu o va lua în căsătorie pe Alexandra după ceea ce i-aţi făcut, aşteptăm să o luaţi de soţie. Este dintr-o familie ireproşabilă şi avem legături de rudenie cu un conte şi un cavaler. Nu puteţi avea nici un fel de obiecţie în această privinţă.
-Nici o obiecţie? tună ducele cu ochii plini de furie, apoi își înghiţi restul cuvintelor strângându-şi atât de tare maxilarul,încât începu să i se zbată un muşchi al obrazului. Și dacă refuz?
-Atunci te acuz în faţa magistraţilor la Londra…”

3. Aproape de cerAlmost HeavenAproape de cer - Almost Heaven - Seria Sequels - Judith McNaught

„Judith McNaught este una dintre cele mai puternice voci în domeniul romanelor de dragoste… care, cu o inteligență inegalabilă se joacă cu toată gama de emoții și atinge toate inimile.“ – Romantic Times

  Aproape de cer este cartea mea preferată. Mi-a plăcut atât de mult încât autoarea Judith McNaught m-a transformat într-o cititoare împătimită şi am decis să fac noaptea zi, doar pentru a descoperi cum se termină povestea de dragoste dintre Elizabeth şi Ian. Ştiti şi voi acea senzaţie când îţi spui în gând… mai citesc puţin, doar o pagină şi încă o pagină, doar pentru a afla ce se petrece şi mai ales cum se termină. Acţiunea diversificată, încăpăţânarea lor şi plasarea evenimentelor în Scoţia şi Anglia a fost mai mult decât suficient pentru a mă cuceri iremediabil. Seria Sequels – Judith McNaught

  Pot să vă transmit că este bine structurată, personajele care fac faţă situaţiilor inedite şi trebuie să depună eforturi suplimentare pentru a reuşi să atingă fericirea. Elizabeth şi Ian sunt suflete pereche, preocupaţi pentru viitorul lor şi realizează totul fără sprijinul altor persoane. Încăpăţânarea este contagioasă, dar nu este ceva nou, în toate cărţile autoarei comportamentul lor ne frământă gândurile şi chiar nu ştim cum să reacţionăm, să îi încurajăm sau să ne îngrijorăm atunci când exagerează.

   Aproape de cer este ca un drum fără întoarcere, de îndată ce ai decis să continui trebuie să o faci indiferent de consecinţe. Este o carte plină de neprevăzut, încântătoare ce te ţine cu sufletul la gură până la sfârşit. Pe parcurs ai impresia că te linişteşti, dar dragostea lor este atât de complicată încât pe alocuri pasiunea se întrepătrunde cu îndoiala. Întrebările fără răspuns se metamorfozează în duşmani şi nu vor avea linişte sufletească până nu vor rezolva misterul.

– Şi ce părere ai tu despre îndatoririle ce-ţi revin? O tachinase el.
– Dar e foarte simplu. Este datoria femeii să fie soţie, adică un bun, o proprietate a soţului din toate punctele de vedere. Este datoria bărbatului să facă tot ce doreşte, cînd doreşte, atîta vreme cît este pregătit să-şi apere ţara dacă apare o asemenea ocazie în timpul vieţii lui, ceea ce nu prea se întîmplă. Bărbaţii, îl informase ea mai departe, cîştigă onoarea sacrificîndu-se pe cîmpul de luptă, în timp ce noi ne sacrificăm pe altarul căsniciei.
El începuse să rîdă în hohote, iar Elizabeth continuase cu satisfacţie:
– Ceea ce, dacă stai să te gândeşti bine, dovedeşte limpede că sacrificiul nostru este mult mai mare şi mai nobil.
– Cum aşa? O întrebase el cu lacrimi în ochi după atîta rîs.
– Dar este evident. Bătăliile durează în general cîteva zile, săptămîni, cel mult cîteva luni. În timp ce căsnicia ţine o viaţă întreagă! Ceea ce-mi aminteşte de o altă întrebare pe care mi-am pus-o mereu, continuase ea veselă.
– Care anume? O îmboldise el, privind-o ca şi cum şi-ar fi dorit să nu se mai oprească niciodată din vorbă.
– De ce oare tocmai noi am fost numite sexul slab? Rîseră împreună, dar apoi Elizabeth realizase că unele remarci fuseseră absolut scandaloase.”

Verifică disponibilitatea cărţilor din Seria Sequels de Judith McNaught în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii Cărţi Judith McNaught

Listă cărţi Judith McNaught

Serii Cărţi

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.