Slowly sau cum să aburești limba engleză pe free

Slowly sau cum să aburești limba engleză pe free

   Vă place limba engleză și nu aveți cu cine conversa… în scris? Ați auzit de Slowly? Ei bine, până acum o lună și jumătate nici eu, însă mi-am propus să perseverez. Și ca orice femeie care se respectă, insistența este în sângele meu și mereu trebuie să mișc ceva. De data aceasta n-am făcut vrăji, ci mi-a apărut în cale atunci când m-am așteptat mai puțin. Și uite așa am dat de  Slowly – o aplicație gratuită în care poți să aburești limba engleză pe free. Parte bună este că mi-a recomandat-o o femeie din Brazilia. 

   Nu vă speriați, nu fac review la această aplicație, ci numai o faptă bună. Cum? Simplu. Poate vă plictisiți și doriți să ieșiți din rutină, cunoașteți sau aveți nevoie să exersați limba engleză. Aici puteți găsi persoane random care să împărtășească cu voi pasiunile și de ce nu, să vă mobilizeze.

  Și cum Slowly este la îndemănă, ați putea să încercați. Pașii sunt simpli: creați un cont gratuit, vă modelați avatarul și bifați domeniile de interes, adăugați după caz vârsta și/sau o scurtă descriere. Aveți posibilitatea inclusiv să excludeți țări sau subiecte sensibile.

   În cazul meu, am ales un id specific, nu precizez vârsta, am exclus subiecte care pot crea disconfort și  ca orice feministă, conversez numai cu femei. Am decis că nu vreau să fiu în vizorul masculilor, scopul meu este să scriu despre ce-mi place, nu să evit o eventuală cerere în căsătorie sau să revin la vremurile cu ASL pls. 🤣 Cine a folosit această expresie, deja știe contextul.

    Așadar stau frumos pe fotoliul virtual, am în față un peisaj mirific, beau o cafea cu mult lapte și răspund la scrisori electronice. Persoane din toată lumea au posibilitatea să mă găsească și dacă suntem pe aceeași undă aleg să îmi scrie sau să spună pas. Da, ați înteles bine, ele îmi scriu și eu răspund. De ce? Simplu, pentru că pot.

   Cu siguranță nu voi învăța reguli gramaticale, dar îmi exersez mâna și când scriu prostii care îmi trec prin cap, ele vin cursiv. Asta înseamnă că am talent la stupidități și mă mândresc cu ele. Nu vă dau id-ul meu, scopul nu este să mă găsiți, ci să experimentați.

   Nu vă garantez că acolo se află marea cu sarea, însă dacă aveți nevoie pentru a vă exersa fluența în scris și doriți să păstrați un ritm constant, atunci este locul perfect.
Țineți minte, nu-i nevoie să adăugați/oferiți date personale, nu apare fățuca voastră și nici nu vă obligă cineva să le dați. Cu diplomație treceți fiecare hop. Dacă vreți să evitați sau să refuzați un anumit profil, nu vă condamnă nimeni.

    Eu sunt amabilă și răspund la fiecare persoană, scrisori virtuale lungi, pline de substanță.

   Într-un articol precedent scriam despre unele sfaturi utile  necesare când studiezi limba engleză. Pe listă se află conversația. Acum aveți posibilitatea să construiți frazele mental, să căutați cuvinte necunoscute în dicționar și de ce nu, să fugiți de misteriosul google translate. Nu știu cum va fi la voi, însă pe măsură ce înaintez, prostioarele se scriu aproape singure. O adevărată artă, ce să mai.

   Ce bine ar fi fost dacă găseam această aplicație mai devreme, nu mai stresam pe alții cu gândurile mele mărețe.

    Așa că dacă vă chinuie penița virtuală și sunteți nevorbiți, încercați Slowly. Nu aveți ce pierde.

Sursă photo: getslowly.com

6 COMMENTS

  1. Interesanta recomandare. Eu conversez de dimineata pana seara, de luni pana duminica in limba engleza :)))) Dar sunt de acord cu tine, cea mai buna metoda de a exersa este conversatia, si pe mine m-a ajutat mult la inceput sa port conversatii lungi in limba engleza. Pe atunci, vorbeam cu doua femei din America, lucram pentru ele si conversam zi de zi. Spor si succes!

    • Anca, tu esti smechera, ce sa zic, insa nu toti avem „norocul” de a conversa zi de zi cu cineva. Si te asigur ca atunci cand iti doresti, parca toate contactele fug din fata ochilor si dai din colt in colt. Anul trecut visam la aceasta aplicatie si ea nu si nu, statea ascunsa.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.