Te urăsc, te iubesc

Te urăsc, te iubesc, de Sally Thorne – Herg Benet – recenzie

Titlu original: The hating game

Autoare: Sally Thorne

Editura: Herg Benet

Colecția: Herg Benet Passport

Data apariției: 2018

Traducător: Ioana Duda

Număr de pagini: 381

   Sally Thorne a dat lovitura cu romanul Te urăsc, te iubesc, cu care a ajuns pe primul loc în topuri. Locuiește în Canberra, Australia, împreună cu soțul ei, într-o casă cu multe jucării vintage, multe pernuțe, o casă de păpuși bântuită și un pug simpatic. În timpul zilei are o muncă destul de strictă, redactând contracte, așa că reușește să își dea frâu liber imaginației în cărțile sale.

   Te urăsc, te iubesc este despre ură, despre relațiile colegiale, despre competiție. Două edituri au fost nevoite să se unească pentru a se salva de la faliment, astfel că acum există doi CEO, așadar, și doi asistenți executivi – Lucy și Joshua. Lucy este o tipă mignonă, plăcută de toată lumea, dar fără prieteni, din cauza funcției pe care o are. Joshua, pe de altă parte, este un tip autoritar, extrem de serios, de care lumea se teme. Cei doi se urăsc reciproc, iar atunci când apare ocazia de a avansa în funcție, niciunul din ei nu vrea s-o rateze.

Al doilea lucru cel mai important pe care cineva trebuie să îl știe despre mine: îl urăsc pe Joshua Templeman. În acest moment copiază fiecare mișcare pe care o fac. Este Jocul Oglinzilor. Un privitor întâmplător nu și-ar da seama; e discret ca o umbră. Dar nu pentru mine. Fiecare mișcare a mea este copiată de cealaltă parte a biroului, cu o mică întârziere.

   Dar dacă între cei doi nu e de fapt, niciun pic de ură, ci doar o atracție imensă? Atunci când Lucy decide să iasă la o întâlnire, Joshua pare că devine un pic gelos și acționează.

”Amândoi parcă ne sufocăm. Când îmi apăs piciorul de el, ca să îmi păstrez echilibrul, mâna i se încolăcește în jurul pulpei. Când îmi pune o mână pe maxilar și îmi dă capul pe spate, aștept să simt cum mă strânge de gât. În orice moment, palma lui caldă o să strângă tot mai tare și o să mor. Nas în nas. Unul din degetele lui e în spatele lobului urechii mele. Și mă cutremur când coboară.

-Shortcake.

Mă topesc. Înghit în sec.

-Nu o să te omor. Ești așa de dramatică.

Și apoi mă sărută, încet. Niciunul nu închidem ochii. Ne uităm unul la celălalt, așa cum facem mereu, mai aproape decât am fost vreodată. Irisul îi e bleumarin. Genele i se apleacă și mă privește cu indignare.”

   Cei doi, deși pe poziții similare, nu au găsit până acum o cale de a comunica. Și chiar dacă Lucy e o tipă cu prezență de spirit, nu a știut să facă primul pas spre a avea o relație bună cu Joshua. Așa că s-a complăcut în situația de față – jocul de-a șoarecele și pisica, cu tachinări și remarci răutăcioase, fiecare din ei fiind dornic să iasă în față.

   Dar când Joshua face acest prim pas, Lucy își dă seama că atracția pe care o simte față de el nu e recentă. Și poate nici lui nu îi e indiferentă. Așa că cei doi pornesc o relație… oarecum ciudată. Atunci când Lucy se apropie de Danny, un coleg ce urmează să plece din firmă, Joshua este prezent între ei, făcând totul pentru a-i ține la distanță. Se comportă ca un adevărat frate mai mare atunci când Lucy are o toxiinfecție alimentară, dar amândoi știu că nu este vorba despre asemenea sentimente.

   Apropierea dintre ei se face treptat și e chiar copilărească. Lucy este scundă, Joshua este înalt, așa că nu pot decât să mi-i imaginez pe cei doi. Cuplul pe care-l formează, însă, pare destul de haios, și deși se tachinează încontinuu, poți simți că își doresc mai multă apropiere. Ceea ce se și întâmplă în momentul în care Joshua o invită pe Lucy la nunta fratelui său, Patrick. Aceste eveniment este un moment cheie în viața lor, dat fiind faptul că mireasa, Mindy, este fosta iubită a lui Joshua.

”-Bună. Mindy, sunt Lucy. Partenera lui Josh. Îți mulțumesc că m-ai invitat. Ceremonia a fost minunată. Și-mi place rochia ta.

Zâmbește larg. Ochii ei negri mă privesc cu interes.

-Tu ești fata care l-a topit pe omul de gheață.

-Oh! Hmmm. Nu știu dacă l-am topit…Omul de gheață?, articulez eu cu putere.

-Știai că eu și Josh am avut o relație de un an?, își rotește mâna repede, ca și cum tocmai ceea ce a spus nu contează.

-Poftim? Nu. Nu am știut.

Mi se strânge stomacul. Încă o dată. Își duce o mână la păr și-și netezește freza deja perfectă. E blondă. E înaltă, bronzată și are ochii căprui. Ea e blonda înaltă. Sunt gură-cască. Nu am cuvinte. Acum fac legătura. Cât de umilitor ar fi să te duci singur la nunta fostei tale prietene? Mai ales când se căsătorește cu fratele tău?”

  Cartea e foarte ușor de citit, datorită dialogului interminabil. Asta îi dă și dinamismul acțiunii, dar și acel suspans. Oare Lucy îl va ierta pe Josh că nu i-a spus cine e Mindy, de fapt? Cum va evolua relația lor? Să fie chiar dragoste între ei sau tot un joc de-al lor?

Cartea Te urăsc, te iubesc, de Sally Thorne poate fi comandată de pe site-ul Editura Herg Benet

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

recenzii cărţi

***Gabriela Bratu***Mămică de beagle, devoratoare de cărți, curioasă din fire. Sunt o tipă sociabilă, loială celor dragi, iubitoare de animale, dar și de oameni. Îmi place să cred că fiecare din noi are ceva frumos în interior. La fel, îmi place să cred că oricine poate să citească, trebuie doar să vrea! Poate că ingineria nu se pupă extraordinar cu literatura, dar cititul și scrisul sunt viața mea. Am răbdare, însă fără să mă calce cineva pe coadă. O dată ce sunt stârnită, chiar îmi pun ambiția să fac un lucru. Și mai ales, să-l fac bine!

8 COMMENTS

  1. Intotdeauna mi-au placut povestile in care protagonistii par ca se urasc dar de fapt se iubesc. In astfel de carti gasesc cele mai inteligente si amuzante replici.
    Felicitari pentru recenzie! 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.