Tentația și jocurile de rol în cuplu - Rubrica La vie en noir

Tentația și jocurile de rol în cuplu – Rubrica La vie en noir

   Tendința spre noutate face parte din nevoia noastră constantă de a ne depăși limitele și a atinge laturi noi dintr-un potențial parțial descoperit, chiar dacă ne simțim uneori neîncrezători în forțele proprii sau avem perioade când ne relaxam doar când suntem prinși în rutina zilnică.

  Pornind pe aceeași linie, personalitatea noastră este cea care se reflectă și în ceea ce privește aderarea la viața de cuplu. În timp ce unii tânjesc după adrenalină, noi cuceriri și modalități proaspete de a face față provocărilor zilnice, alții se simt confortabil doar cu ceea ce cunosc și simt că pot controla.

  Oricum ar fi, relațiile riscă să se deterioreze în timp dacă alegem să ne raportăm la ele ca la niște bătălii deja câștigate pentru care nu mai este necesar să ne zbatem, ci doar să așteptăm cuminți doza de aplauze și felicitări pe care considerăm că le merităm.

  De ce suntem tentați să credem că știm totul despre partenerul nostru și acesta nu mai este capabil să ne surprindă cu ceva nou? Poate pentru că conferă senzația că nu putem fi luați prin surprindere. Ne gâdilă orgoliul că nimic nu scapă spiritului nostru de observație datorită experienței acumulate și a capacității noastre de analiză.

  Tendința de a cataloga dinamica dintr-o relație ca un mod prestabilit de raportare unul la celălalt, poate avea efecte nedorite pe termen lung pentru că dragostea se transformă în timp, capătă o altă nuanță, se înconjoară de respect și simpatie, uneori încredere și prietenie, dar adesea asupra a tot, tronează o delăsare tacită.

  Așa cum ne bucurăm de prezența unui prieten drag pe care nu l-am mai văzut de mult și alături de  care retrăim amintiri plăcute sau ne creăm unele noi pornind de la trăirile recente pe care simțim nevoia să le împărtășim, la fel avem nevoie de noutate în ceea ce privește viața de cuplu. Viața în doi nu se rezumă doar la cumpărăturile săptămânale, lecții cu copiii sau câte un serial pe Netflix, vizionat împreună înainte de culcare.

  Nu este suficient să devii cel mai bun prieten al partenerului tău și nici nu este cazul să neglijăm importanța sexualității în cuplu, ca și cum relația noastră a dobândit o maturitate care depășește dorințele trecătoare ale tinereții. Tentația este prezentă la fiecare pas și câteodată gestionarea unor situații cu încărcătură sexuală, resimțită pentru o persoană din exteriorul cuplului, pot fi aplanate cu o dinamică intensă și pasională în propria relație.

  Cât de dispus ești să te avânți în afara zonei tale de confort? Ce tehnici de cucerire poți pune în aplicare cu o persoană care deja îți aparține și căreia tinzi să crezi că îi poți anticipa reacțiile?

  Dificil de estimat dar intrigant. Tentant să poți duce la bun sfârșit un plan pentru a seduce pe cineva pe care să îți dai voie să o poți privi cu alți ochi, chiar și atunci când este posibil să nu o înțelegi pe deplin deoarece ți se prezintă într-o altă formă.

  Jocurile de rol ne oferă posibilitatea de a experimenta senzații și laturi noi ale personalității noastre prin modalități sigure și lipsite de expunere inutilă. O întâlnire prestabilită într-un bar unde să ajungeți separat și să plecați împreună, îmbrăcați în versiuni diferite ale voastre, simțindu-vă totodată confortabil, fără teama de a fi judecați, poate face minuni pentru o relație amorțită. O seară petrecută în intimitatea casei, la un pahar de vin și o cină romantică unde să vă permiteți un nou început. O decizie de moment care să vă convingă să vă descărcați sexual în moduri cu care jonglați doar mental de teamă că ați putea crea o impresie greșită.

  Există de asemenea riscul ca punerea în practică a acestor jocuri de rol să nu decurgă așa cum vă imaginați. Cum ați văzut în filme. Chiar dacă pare că ați luat în calcul toate variantele și că ați discutat deschis despre ce așteptări și temeri aveți față de această experiență, unele experiențe pot eșua lamentabil. Rămâne la latitudinea voastră dacă doriți să le îmbunătățiți sau alegeți să dați totul uitării, dar asta nu înseamnă că tentația de a cuceri teritorii noi a fost depățită

  Dar dacă persoana de lângă voi vă smulge aripile când depunți eforturi de a vi le deschide, poate nu este persoana potrivită cu care să tatonați terenuri noi.

Rubrica La vie en noir

Facebook Literatura pe tocuri

Lifestyle

foto credit pexels

Tentația și jocurile de rol în cuplu – Rubrica La vie en noir

 

***Dana Nichițelea (Dana)*** – sunt absolventă de studii psiho-sociale, mamă, devoratoare de cărți, pasionată de filme și cești de cafea aromată, îmi plac plimbările lungi și singuratice pe care le alternez cu reuniuni vesele între prieteni dragi, prăjiturile cu ciocolată și diminețile leneșe. Aleg să mă mențin mereu ocupată desfășurând simultan activități diverse. Mă relaxează conversațiile cu persoane lipsite de false pudori, pentru care sarcasmul, ironia si o doză de cinism, nu reprezintă un punct de cotitură. Am debutat în februarie 2020 la Editura Heyday Books, Bacău cu volumul de proză scurtă “Povestea funcționarului care a devenit cuier”, sunt co-autor în cadrul colecţiei de nuvele "Nuanţe de piper şi ciocolată" - Editura Siono, Bucuresti, lansată în septembrie 2020, iar în februarie 2021 am publicat primul meu roman – La răsărit e ceață – Editura Heyday Books, Bacău. Pentru mine, Literatura pe tocuri reprezintă o comunitate de prieteni, un spațiu în care libertatea și curiozitatea se întrepătrund și un nou început alături de oameni pasionați de lectură.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.