„Cel mai ușor ne manipulăm pe noi înșine.”

Trăiește autentic: lecții de fericire de la un psihoterapeut de Andreea Săvulescu

Trăiește autentic: lecții de fericire de la un psihoterapeut, de Andreea Săvulescu – Bookzone

Titlul original: Trăiește autentic

Editura: Bookzone

Andreea Săvulescu

Anul apariției: 2019

Număr pagini: 155

Gen: Dezvoltare personală, Psihologie

Cotație Goodreads: 3,89

  Trăiește autentic de Andreea Săvulescu dezvoltare personală.

   Este a doua carte a autoarei pe care o citesc, prima fiind „Ziua în care m-am iubit cu adevărat”, ce m-a cucerit.

  Spre deosebire de cealaltă carte, „Trăiește autentic” se concentrează pe aspecte generale, tonul este obiectiv, nu sunt decât foarte puține exemple personale. Totuși, tema este aceeași, ajutându-ne să conștientizăm anumite gânduri, emoții și comportamente.

  V-ați întrebat vreodată de ce anumite experiențe sau scenarii se repetă? De ce facem unele (câteodată aceleași) alegeri? De ce ne comportăm într-un anumit fel, de ce ne confruntăm de fiecare dată cu eșecuri?

  Constatăm că în spatele anumitor alegeri stau frici de care suntem mai mult sau mai puțin conștienți. Astfel, învățăm mai multe despre subconștient și despre cum ne transmite mesaje.

  Aflăm că nu este bine să ne reprimăm emoțiile, ci să le exprimăm, oricât de mult ni s-a inoculat ideea opusă.

„Lipsa conștientizării degradează calitatea vieții.”

„Trăim cu impresia că liniștea noastră sufletească depinde de evitarea discuțiilor în contradictoriu și de renunțarea la a ne susține punctul de vedere. Ne întrebăm apoi de ce ne simțim nefericiți, nemulțumiți și furioși pe noi înșine, dar și pe persoana cu care ne-am pus aparent de acord. Aceste situații provoacă tensiuni interioare și dificultăți de relaționare. Când vrei să cumperi pacea cu orice preț, sădești, de fapt, în propria grădină interioară, semințele unor trăiri negative.”

  Autoarea ne vorbește despre concepte precum stima de sine, autosabotarea, frica de eșec, de succes, de intimitate emoțională, de angajament, singurătate, respingere, cu tot ceea ce se află în spatele lor. De ce i-ar fi cuiva frică de succes? Cine ar vrea să se autosaboteze? Totodată, cartea cuprinde sfaturi de a identifica și depăși unele blocaje.

„Iar curajul nu înseamnă să fii neînfricat, curajul înseamnă să știi să lupți cu fricile și să le depășești.”

Mai multe nu are rost să vă spun, autoarea o face cel mai bine în carte.

Despre autoare:

   Andreea Săvulescu este psiholog, psihoterapeut, are propriul cabinet și scrie articole publicate pe site-ul www.artaeducatiei.com. A publicat cărțile „Trăiește autentic” și „Ziua în care m-am iubit cu adevărat”.

Cartea o găsiți pe site-ul Bookzone.ro

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Autori români

#autoriromani #literaturapetocuri #Bookzone #review

 

 

***Sorina Ciocârlan***Bună! Sunt Sorina și îmi plac cărțile bune. Pun suflet în tot ceea ce îmi place, iar printre pasiunile mele se numără cititul, scrisul, filmele, pisicile, dulciurile. Atunci când „mi se pune pata” pe ceva, indiferent că e carte, film sau opera întreagă a unui autor, sunt de neoprit: fac ce fac și aflu tot despre subiect, îl analizez și îl întorc pe toate părțile. Care sunt subiectele astea, care mă „obsedează”? Agatha Christie, Rodica Ojog-Brașoveanu, Harry Potter, mai nou, Cassandra Clare. Da, pentru că „obsesiile literare” se schimbă, când unele se epuizează, scad în intensitate și apar altele noi. Asta nu înseamnă că dispar de tot, rămân acolo și așteaptă să fie reactivate. Și când sunt reactivate, să te ții!...

10 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.