Supă cremă de legume – Varză a la Cluj – Papanași – Meniu
Supă cremă de legume – Varză a la Cluj – Papanași – Meniu
Varză a la Cluj excelentă.
1. Aperitiv: salată de roșii
-3 roșii curățate de coajă și tăiate felii, le punem în castron, presăram un pic de sare și puțin ulei și amestecăm, lăsăm să stea puțin
-2-3 ouă fierte tari le tăiem felii sau cubulețe
-200 gr brânză telemea (nu foarte sărată) o dăm pe răzătoarea mare
- 100 gr cașcaval dat pe răzătoarea fină
-rucola ,mărar și pătrunjel tăiate fin
-în castronul cu roșii adăugăm verdeața, ouăle și brânza telemea, piper și amestecăm bine
-punem în boluri și presăram deasupra cașcaval, dăm la rece până servim
2. Supă cremă de legume
-curățăm, tăiem bucăți și punem la fiert:1 ceapă, 2-3 morcovi,1 pătrunjel,1 pastarnac,1 țelină mică,2 cartofi,un dovlecel în apă cu sare
-când legumele sunt fierte le dăm prin blender
-punem legumele pasate în oală adăugăm din apa în care au fiert, până avem consistența dorită, potrivim de sare, vegeta, piper, curry și mai dăm câteva clocote
-când servim supa putem presăra deasupra verdeața care ne place tocată mărunt
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Varză a la Cluj
-o căpățână de varză dulce o curățăm, o tăiem fidelută, o punem în apă cu sare să dea câteva clocote apoi o scurgem
-1/2 kg carne măcinată o călim puțin cu o ceapă tăiată mărunt, adăugăm puțină apă, condimente, mărar tăiat mărunt și o lăsăm să fiarbă
-adăugăm ½ cană de orez spălat și mai lăsăm câteva clocote
-într-o cratiță punem în straturi alternative: varză și amestecul de carne cu orez, deasupra să fie varză
-deasupra punem felii de roșii și o cană de smântână și dăm la cuptor (sau 3-4 linguri de bullion amestecate cu smântână)
4. Papanași (Iliuță)
-500 gr brânză de vaci grasă scursă bine de zer, 200 gr făină de grâu, 2 ouă, 100 gr zahăr pudră, 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahăr vanilat.
-încorporăm toate ingredientele ( făina de grâu treptat ) și frământam până obținem un aluat moale și pufos totodată pe care îl lăsăm pentru 20 minute înainte de a-l rula pentru a obține formele dorite.
-acestea se prăjesc în ulei pe ambele părți.
-se servesc cu smântână și dulceață după gust.
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Mulțumim pentru rețete Arci, vreau si eu papanasi
Oooo, ce bunătăți! Mulțumim pentru idei!
Mulțumim pe rețete. 🙂