Varză a la Cluj - Supă cremă de legume - Papanași

Supă cremă de legume – Varză a la Cluj – Papanași – Meniu

Varză a la Cluj excelentă.

1. Aperitiv: salată de roșii

-3 roșii curățate de coajă și tăiate felii, le punem în castron, presăram un pic de sare și puțin ulei și amestecăm, lăsăm să stea puțin

-2-3 ouă fierte tari le tăiem felii sau cubulețe

-200 gr brânză telemea (nu foarte sărată) o dăm pe răzătoarea mare

  • 100 gr cașcaval dat pe răzătoarea fină

-rucola ,mărar și pătrunjel tăiate fin

-în castronul cu roșii adăugăm verdeața, ouăle și brânza telemea, piper și amestecăm bine

-punem în boluri și presăram deasupra cașcaval, dăm la rece până servim

2. Supă cremă de legume

-curățăm, tăiem bucăți și punem la fiert:1 ceapă, 2-3 morcovi,1 pătrunjel,1 pastarnac,1 țelină mică,2  cartofi,un dovlecel în apă cu sare

-când legumele sunt fierte le dăm prin blender

-punem legumele pasate în oală adăugăm din apa în care au fiert, până avem consistența dorită, potrivim de sare, vegeta, piper, curry și mai dăm câteva clocote

-când servim supa putem presăra deasupra verdeața care ne place tocată mărunt

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Varză a la Cluj

-o căpățână de varză  dulce o curățăm, o tăiem fidelută, o punem în apă cu sare să dea câteva clocote apoi o scurgem

-1/2 kg carne măcinată o călim puțin cu o ceapă tăiată mărunt, adăugăm puțină apă, condimente, mărar tăiat mărunt și o lăsăm  să fiarbă

-adăugăm ½ cană de orez spălat și mai lăsăm câteva clocote

-într-o cratiță punem în straturi alternative: varză și amestecul de carne cu orez, deasupra să fie varză

-deasupra punem felii de roșii și o cană de smântână și dăm la cuptor (sau 3-4 linguri de bullion amestecate cu smântână)

4. Papanași (Iliuță)

-500 gr brânză de vaci grasă scursă bine de zer, 200 gr făină de grâu, 2 ouă, 100 gr zahăr pudră, 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahăr vanilat.

-încorporăm toate ingredientele ( făina de grâu treptat ) și frământam până obținem un aluat moale și pufos totodată pe care îl lăsăm pentru 20 minute înainte de a-l rula pentru a obține formele dorite.

-acestea se prăjesc în ulei pe ambele părți.

-se servesc cu smântână și dulceață după gust.

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.