Fata din tren de Paula Hawkins-recenzie

Titlul original: The Girl on the Train
Editura: Trei
Traducere: Ionela Chirilă
Anul apariției: 2015
Număr pagini: 408
Colecția Fiction Connection
Nota mea 9,5/10

Paula Hawkins (n.1972) a lucrat ca jurnalist timp de cincisprezece ani înainte să se dedice literaturii. Născută și crescută în Zimbabwe, Paula s-a mutat la Londra în 1989, unde locuiește și acum. Fata din tren este primul său thriller. A cunoscut un mare succes internațional, iar DreamWorks a cumpărat drepturile de ecranizare.

Rachel Watson este o femeie divorțată ce locuiește într-un orășel din apropierea Londrei. Zilnic călătorește cu trenul spre capitală unde are locul de muncă. Mereu îi zărește pe Scott și Megan, un cuplu pe care-l cataloghează drept unul perfect. Neștiind cum îi cheamă îi botează Jess și Jason. Ea își imaginează cum decurge frumoasa lor poveste de iubire
„Dacă nu e niciun tren care să meargă în sensul opus și dacă mergem suficient de încet, câteodată pot să-i zăresc, pentru o clipă, pe terasa casei lor. Dacă nu, așa cum se întâmplă azi, mi-i închipui. Jess șade cu picioarele ridicate pe masa de pe terasă, cu un pahar de vin în mână, Jason e în spatele său, cu mâinile pe umerii ei. Îmi imaginez atingerea mâinilor lui, greutatea lor, senzația de siguranță și confort. Uneori mă surprind încercând să-mi amintesc când am avut parte ultima dată de atingerea reală a unei persoane, de o îmbrățișare din tot sufletul sau de o strângere de mână, și simt cum mi se frânge inima.”

La un moment dat o vede pe ea sărutându-se cu un alt bărbat. La scurt timp se anunță în presă dispariția lui Megan. Rachel este chemată și ea la poliție, fiindcă în seara dispariției se afla în zona cu pricina. Ea îl bănuiește pe amant, pe care-l și recunoaște la poliție, însă fiind o persoană alcoolică, considerată chiar nebună, autoritățile nu au încredere în vorbele ei.
Faptul că nu-și amintește cele petrecute în noaptea respectivă o afectează psihic. Rachel decade, își pierde slujba și are probleme cu Tom, fostul său soț, și cu actuala lui soție, Anna. Cei doi au o fetiță și văd în Rachel o amenințare adusă fericirii lor.
Rachel este un personaj interesant, care începe să cerceteze în speranța că va afla mai multe despre Megan și uciderea acesteia. Se apropie de Scott, luptă cu dependența de alcool și totul pentru elucidarea misterului. Oare își va aminti Rachel mai multe despre seara dispariției? Îl va găsi pe vinovat și-l va pedepsi? Răspunsul la aceste întrebări îl veți afla citind acest volum
Pe Goodreads am observat cât este de apreciată această carte și pot să afirmă că nu am fost dezamăgit. Eu i-am acordat 5 steluțe, fiindcă este un roman excepțional, un thriller emoționant. Întreaga poveste este prezentată din perspectiva a trei personaje feminine (cele mai importante defapt): Rachel, Megan și Anna.
Opera este complexă, plină de acțiune, suspans, mister și bineînțeles că nu este lipsită de povești de dragoste, de romantism. Întâmplările iau o întorsătură neașteptată, iar finalul vă va ține cu sufletul la gură. Eu cred că veți fi la fel de încântați ca și minePaula Hawkins

Părerile criticilor:

Misterios şi pasionant – Fata din tren este un thriller de primă mână, care te face dependent de viciul cititului. – S.J. Watson, autorul bestsellerului Înainte să adorm.
Fata din tren este un roman de suspans remarcabil. M-a ţinut treaz o noapte întreagă. – Stephen King
Cu siguranţă va atrage nenumăraţi fani înrăiţi! – The New York Times
Precum trenul care o poartă pe Rachel în fiecare zi, povestea şerpuieşte printre vieţile anoste din suburbiile Londrei, iar cititorii o vor urmări cu sufletul la gură. – The Boston Globe
Dacă ţi-a plăcut Fata dispărută, vei devora acest thriller psihologic: îţi va schimba pentru totdeauna felul în care priveşti vieţile celorlalţi. – People

LECTURĂ PLĂCUTĂ

Editura TreiCartea Fata din tren de Paula Hawkins este oferită pentru recenzie de Editura Trei. Cartea poate fi comandată de pe Editura Trei. Pentru a fi la curent cu noutăţile şi promoţiile periodice ale editurii urmăriți site-ul și pagina de facebook.

Autor: Cosmin

***Lazăr Cosmin Ionuţ (Cosmin)***Pasionat de lectură (șoricel de bibliotecă), de Turcia și serialele ei. În timpul liber citesc, scriu, ascult muzică, urmăresc filme și seriale, dansez și gătesc. Iubitor de artă (deși nu sunt artist) și de rafinament. În momentul actual sunt licean și autor al volumului "Maktub. Ce a fost scris”. Din noiembrie 2013 scriu pe blogul personal, din aprilie 2015 am început colaborările cu diverse edituri, apoi în mai am devenit unul din cronicarii revistei "Ordinul Povestitorilor". Din august am intrat în comunitatea "Literatură pe tocuri" :)

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.